News

Povestea tristă a lui Aurel, tânărul de 21 de ani găsit înecat la Costinești. Se angajase pe litoral pentru a cumpăra lemne familiei

Tânărul găsit înecat joi, la Costinești, locuia în satul Crețeștii-de-jos (comuna Crețești, județul Vaslui) și venise pe litoral pentru a-și ajuta familia să cumpere lemnele necesare în sezonul rece.
11.08.2022 | 22:44
Povestea trista a lui Aurel tanarul de 21 de ani gasit inecat la Costinesti Se angajase pe litoral pentru a cumpara lemne familiei
El este Aurel, tânărul de 21 de ani găsit înecat la Costinești. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Conform bzv.ro, Aurel avea doar 21 de ani și era un adevărat exemplu pentru generația sa. Elev olimpic, el urma cursurile unei facultăți din Iași și era foarte atașat de familia lui.

Încă o tragedie la Costinești

Acesta a și fost motivul pentru care a mers la Costinești. Părinții săi nu aveau o situație financiară prea bună și el dorea să câștige bani pentru a le cumpăra lemne.

ADVERTISEMENT

Așa s-a angajat și la o terasă din stațiunea Costinești, alături de prietenul său Lucian Arion, originar din Huși și în vârstă de 21 de ani. Potrivit sursei citate, Aurel a ignorat arborarea steagului roșu și a vrut să înoate în apele agitate ale Mării Negre.

La un moment dat, Lucian a observat că are probleme din cauza valurilor mari și a intrat în apă pentru a-l salva. Din păcate, niciunul nu s-a mai întors la mal, iar trupul lui Aurel a fost găsit joi, în zona digului din Costinești.

ADVERTISEMENT

Al doilea tânăr încă nu a fost găsit

În ciuda eforturilor ISU Dobrogra, Lucian nu a fost găsit. ”Dumnezeu sa te ierte prieten drag, ai fost un coleg de facultate minunat. Îmi făceai ziua mai frumoasa în fiecare zi și imi readuceai zâmbetul pe buze mereu.

Nu o te te uit niciodată, o sa ne veghezi de sus și nu o sa te uitam niciodată!” este mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Aurel.

ADVERTISEMENT

Despre Lucian, jurnaliștii au aflat că student la Agronomie și era pasionat de parașutism. În ciuda acestor tragedii, amintim cazul unui turist inconștient, care râde de un salvamar în Eforie Nord.

În timp ce i se spunea că e foarte riscant să intre în apă când era arborat steagul roșu, el insista că dorește să simtă valurile. Turistul a insitat că vrea să completeze o declarație pe proprie răspundere.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la un moment dat a comparat Marea Neagră cu o simplă gârlă. Salvamarul l-a atenționat că intrarea în apă poate echivala cu sinuciderea.

ADVERTISEMENT