Fotbal international

Povestea uluitoare a unui fotbalist prezent în Qatar. De la muncitor în magazin, la Cupa Mondială

Cupa Mondială din Qatar vine la pachet cu o serie de povești incredibile. În urmă cu 8 ani lucra într-un magazin de haine, iar acum joacă la Campionatul Mondial.
20.11.2022 | 10:25
Povestea uluitoare a unui fotbalist prezent in Qatar De la muncitor in magazin la Cupa Mondiala
Matty Cash, fotbalistul polonez, a dezvăluit obstacolele pe care le-a înfruntat pe parcursul adolescenței. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Cupa Mondială din Qatar scoate la iveală, pe lângă elemente controversate, și povești de viață incredibile. Este și cazul lui Matty Cash. Fundașul lui Aston Villa născut în Anglia, care din 2021 evoluează pentru Polonia, a povestit cât de greu i-a fost să ajungă la cel mai înalt nivel și să își îndeplinească visul de a juca la un campionat mondial.

Poveste incredibilă a lui Matty Cash. De la muncitor în magazin de haine, la fotbalist titular în naționala Poloniei

Cupa Mondială din Qatar pune în lumină poveștile incredibile de viață ale jucătorilor, cum este cazul lui Matty Cash. Fundașul dreapta al celor de la Aston Villa s-a născut în Marea Britanie, însă din octombrie anul trecut evoluează pentru naționala Poloniei.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a dezvăluit obstacolele pe care a trebuit să le depășească pentru a-și îndeplini visul de a juca la un turneu final. În 2014, Cash lucra într-un magazin de haine în schimburi de câte 5 ore în fiecare weekend, pe vremea când Leo Messi se pregătea de un nou sezon la Barcelona.

La 8 ani distanță, în ultima etapă a grupei C de la Cupa Mondială, Matty Cash are șansa de a-l înfrunta pe Messi în Polonia – Argentina, 30 noiembrie, ora 21:00, ora României.

ADVERTISEMENT

„Dacă mă gândeam că o să devin fotbalist profesionist în acele momente? Nici vorbă. Nicio șansă. Desigur că îmi doream să reușesc, dar eram abia la liceu”, a descris Cash perioada din urmă cu 8 ani.

Sfat optimist al lui Matty Cash înainte de Cupa Mondială din Qatar: „Să continui să muncești din greu”

În 2016, Matty Cash semna primul contract profesionist cu Nottingham Forest. A fost primit cu brațele deschise de formația din Premier League, unde a devenit unul dintre preferații suporterilor.

ADVERTISEMENT

„Cred că cel mai bun sfat pentru cei care s-au regăsit într-o situație similară cu a mea este să continui să muncești din greu. Lucrurile se schimbă atât de des în fotbal.

Sunt foarte multe oportunități. După părerea mea, dacă ești suficient de bun, vei mai primi încă o o șansă”a declarat Matty Cash, potrivit Sport Bible.

ADVERTISEMENT

Matty Cash, prezent la Cupa Mondială din Qatar: „Profesorii din liceu nu mi-au dat nicio șansă”

Matty Cash a rememorat amintiri din liceu, când profesorii nu îi dădea nicio șansă fotbalistului din naționala Poloniei. Fundașul lui Aston Villa a povestit momentul în care un profesor s-a amuzat pe seama lui.

„Am avut o întâlnire cu doi antrenori. S-au întors spre mine și mi-au zis că îmi mulțumesc. Am fost absolut surprins. Aveam doar 16 ani în acel moment.

Știam că nu am un fizic la fel de bine dezvoltat ca al celorlalți jucători de vârsta mea, dar cred că așa am fost eu ca și copil. Unii jucători se dezvoltă mai târziu, iar alții mai repede.

La școală nu mă descurcam bine. Tot ce auzeam intra pe o ureche și ieșea pe cealaltă pentru că gândul meu era la altceva. Am spus (n.r. unui profesor) că vreau să devin fotbalist și el a râs.

Mi-a spus că trebuie să fiu concentrat în clasă pentru că această șansă o au doar 1 la un milion. Toți profesorii mi-au spus să mă concentrez pe școală, deoarece să ajungi fotbalist e mai greu decât crezi”, au fost cuvintele lui Matty Cash.

ADVERTISEMENT