Sporturi

Povestea unei calificări de vis în semifinalele Fed Cup! 3 momente cheie care au decis victoria de poveste a României

11.02.2019 | 13:43
Povestea unei calificari de vis in semifinalele Fed Cup 3 momente cheie care au decis victoria de poveste a Romaniei
ADVERTISEMENT

Echipa României de Fed Cup a reușit o calificare de vis în semifinalele competiției după ce a învins Cehia, scor 3-2. Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Irina Begu şi Ana Bogdan au pus umărul la o victorie de poveste în faţa echipei care deţinea trofeul şi care a dominat tenisul feminin în ultimii opt ani.

Calculele hârtiei o dădeau pe Cehia drept favorită, însă totul a fost dat peste cap de prestaţia româncelor care au fost împinse de la spate de un public fabulos. Finala duelului, unul demn de o finală de Fed Cup, a fost meciul de dublu dintre perechile Irina Begu/Monica Niculescu şi Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

ADVERTISEMENT

Povestea unei calificări de vis în semifinalele Fed Cup. România a cucerit Cehia

Povestea calificării de vis a României în semifinalele Fed Cup nu a început cu dreptul. În primul meci, Karolina  Pliskova a învins-o, fără drept de apel, pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-4. Înfrângerea lui “Miki” a fost răzbunată de Simona Halep care a spulberat-o pe Katerina Siniakova, scor 6-4, 6-0. La scorul general de 1-1, toată lumea aştepta duelul dintre cele mai bune jucătoare ale celor două echipe.

Povestea unei calificări de vis în semifinalele Fed Cup. Fanii români au făcut show la Ostrava
Povestea unei calificări de vis în semifinalele Fed Cup. Fanii români au făcut show la Ostrava

Simona Halep a reuşit să facă un meci mare în faţa Karolinei Pliskova, victoria fostului număr 1 WTA fiind esenţială în calculele calificării în semifinalele Fed Cup. Succesul nu a fost lipsit de emoţii, însă românca a putut să treacă peste toate obstacolele pe care le-a găsit în drum: un public galăgios, greşeli neforţate, nervi şi câteva mici probleme medicale apărute la umăr pe finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Petr Pala pentru ultimele două meciuri din duelul Cehia – România

FANATIK a anunţat sâmbătă că Petr Pala ar putea să meargă pe mâna Marketei Vondrousova în meciul al patrulea, cel împotriva Mihaelei Buzărnescu. Katerina Siniakova avusese o prestaţie dezamăgitoare în faţa Simonei Halep, iar căpitanul nejucător al cehilor îşi dorea să o utilizeze doar în meciul de dublu. Petr Pala a decis să o folosească pe jucătoarea de 22 de ani după ce Karolina Pliskova a fost învinsă de Simona Halep.

Povestea unei calificări de vis în semifinalele Fed Cup
Povestea unei calificări de vis în semifinalele Fed Cup

Katerina Siniakova a egalat scorul general cu victoria în faţa Mihaelei Buzărnescu, chiar dacă în startul primului set era condusă, scor 0-3. Decizia de a folosi pe jucătoarea de 22 de ani şi la dublu a fost una neinspirată, în condiţiile în care, pe finalul meciului, cehoaica a dat semne clare de oboseală, în timp ce adversarele ei erau în mare formă şi odihnite. Din acest motiv, Katerina Siniakova a comis câteva greşeli în punctele de final.

ADVERTISEMENT

Monica Niculescu, forţa din spatele echipei de dublu

Monica Niculescu şi Irina Begu au fost jucătoarele care au adus ultimul punct în duelul cu Cehia, victoria celor două aducând calificarea în semifinalele Fed Cup. Jucătoarea de tenis de 31 de ani a fost argintul viu al perechii, acesta alergând pe tot terenul. În plus, în momentele în care Irina Begu dădea semne de slăbiciune, Monica Niculescu o încuraja frenetic.

Pentru Monica Niculescu, succesul de la dublu a însemnat a 31-a victorie a ei pentru echipa României de Fed Cup, reuşind să o depăşească pe Ruxandra Dragomir. La finalul meciului, cele cinci jucătoare au venit împreună la conferinţa de presă şi s-au relaxat după o săptămână grea. Pentru echipa României, capitolul Ostrava este deja poveste, iar la orizont se vede deja Franţa, singurul obstacol până la o finală istorică.

ADVERTISEMENT