Fotbal intern

Poziţia lui Răzvan Burleanu în scandalul de dopaj de la Astra: ”Suntem foarte fermi”

26.01.2021 | 20:14
ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu nu este dispus să facă nicio concesie în scandalul de dopaj în care este implicată Astra. Șeful Federației anunță că regulamentul va fi aplicat ”la sânge”.

Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost fotografiați într-o clinică medicală unde se presupune că ar fi urmat un tratament de vitaminizare interzis. Ulterior, aceștia s-au prezentat la ANAD (Agenția Națională Anti-Doping) declarând că au folosit tratamente și substanțe interzise sportivilor.

ADVERTISEMENT

ANAD a reacționat imediat și i-a suspendat pe cei trei, declanșând în același timp o anchetă pentru a stabili gradul de implicare și vinovăție al clubului Astra Giurgiu.

”Așteptăm finalizarea anchetei ANAD”

Președintele Federației Române de Fotbal a declarat, marți, că nu se pune problema ca în acest moment forul pe care îl conduce să dicteze vreo sancțiune dar că, în cazul în care se va dovedi că Astra a recurs la o terapie interzisă, regulamentul va fi aplicat întocmai.

ADVERTISEMENT

”În acest moment nu putem face nimic. După finalizarea anchetei, conform procedurii, ANAD, WADA, clubul sau jucătorii se pot adresa TAS. Când va exista o decizie definitivă, organizatorul de competiție poate sesiza comisiile FRF.

Un lucru pot să vă asigur, că se vor aplica sancțiunile prevăzute atât de legislația națională, cât și de regulamentele interne. Există o politică antidoping, iar noi ca Federație suntem foarte fermi din acest punct de vedere”, a spus Burleanu.

ADVERTISEMENT

Președintele Astrei neagă implicarea clubului

Dani Coman, conducătorul Astrei, susține că cei trei fotbaliștii care ar fi recunoscut că au apelat la o vitaminizare interzisă, nu au urmat tratamentul cu pricina la sugestia clubului.

”Nu se poate vorbi despre implicarea Astrei în acest caz. Clubul nu a avut nicio legătură cu acțiunea celor trei jucători și nu a beneficiat sub nicio formă de serviciile respectivei clinici”, a explicat Dani Coman pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Cristian Jura, membru în Comisia de Apel a ANAD, lansează o ipoteză care ar putea avea repercursiuni extrem de grave pentru fotbaliștii clubului Astra. Jura susține că există coincidențe extrem de mari între acest caz și cel al handbalistelor de la Corona Brașov.

“Am fost surprins de asemănările dintre acest caz și cel al jucătoarelor de la clubul de handbal Corona Brașov. De altfel, și această anchetă a fost pornită de la niște poze postate pe internet de respectiva clinică. În condițiile în care abia fusese toată nebunia cu acel caz Corona Brașov, chiar nu îmi dau seama cum de au făcut jucătorii o asemenea eroare”, a declarat Cristian Jura pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT