Sport

Premier League, etapa 14. David de Gea, dorit de o rivală a lui Manchester United

Manchester City a fost egalată în minutul 90 de Spurs, astfel că pierde și locul 2, în fața lui Liverpool. Arsenal rămâne pe primul loc.
04.12.2023 | 18:56
Premier League etapa 14 David de Gea dorit de o rivala a lui Manchester United
David de Gea a intrat în atenția clubului Newcastle United, care ar vrea să-l transfere după accidentarea suferită de titularul Nick Pope la meciul cu Manchester United. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
04-12-2023
17:06

Newcastle vrea să-l transfere pe David de Gea

David de Gea a intrat în atenția clubului Newcastle United, care ar vrea să-l transfere după accidentarea suferită de titularul Nick Pope la meciul cu Manchester United.

Acesta din urmă și-a dislocat umărul, urmează să fie operat și se estimează că va lipsi de pe teren aproximativ 4 luni. În aceste condiții, publicația Daily Mail scrie că spaniolul De Gea a devenit o prioritate pentru ”coțofene”, mai ales că este liber de contract după despărțirea de Manchester United, în vară.

După accidentarea lui Pope, managerul Eddie Howe îi are la dispoziție pentru postul de portar pe germanul Loris Karius, slovacul Martin Dubravka și englezul Mark Gillespie.

04-12-2023
14:24

Sheffield United îl demite pe pe Paul Heckingbottom

Managerul Paul Heckingbottom va fi demis de la Sheffield United după eșecul dur suferit pe terenul lui Burnley, scor 0-5, în etapa a 14-a din Premier League.

Conform The Telegraph, conducătorii echipei aflate pe ultimul loc în Premier League au luat deja decizia, urmând ca totul să devină oficial în orele următoare. Locul său va fi luat de Chris Wilder, care a mai pregătit formația între 2016 și 2021.

Heckingbottom, care luase echipa de la Wilder, a reușit promovarea în Premier League, însă în 14 etape a reușit o singură victorie și două rezultate de egalitate. El este primul manager demis în acest sezon de Premier League.

De remarcat este faptul că în stagiunea precedentă, până la începerea lunii decembrie, fuseseră demiși deja Scott Parker (Bournemouth), Thomas Tuchel (Chelsea), Bruno Lage (Wolverhampton), Steven Gerrard (Aston Villa) și Ralph Hasenhuttl (Southampton).

04-12-2023
08:02

Pep Guardiola, săgeți către Mikel Arteta

Manchester City a remizat, pe teren propriu, scor 3-3, în etapa a 14-a din Premier League. „Cetățenii” au fost aproape să obțină victoria în prelungiri. Grealish a scăpat singur cu portarul, însă Simon Hooper nu a lăsat avantaj, ci a fluierat un fault în construcția fazei.

Pep Guardiola l-a taxat pe Mikel Arteta, fostul său secund, care a răbufnit la adresa arbitrajului în urmă cu câteva etape, după ce Arsenal a fost dezvantajată în meciul cu Newcastle, scor 0-1. 

„Simon Hooper e comandantul suprem în teren, el le știe pe toate și nu mi-a dat nicio explicație pentru acea fază. Gata, atât pe subiect, nu o să fac precum Mikel Arteta.

Mai spun un singur lucru: am văzut reluarea și e limpede cum arbitrul vrea în primă fază să lase avantaj pentru noi, apoi fluieră. De ce a făcut-o nu o să înțeleg”, au fost cuvintele lui Pep Guardiola. 

„Am câștigat o mulțime de trofee, iar fanii trebuie să înțeleagă că ultimul sezon a fost o excepție. Nu e normal să faci tripla, cum nu e normal să câștigi 5 titluri în 6 ani.

Vom continua să câștigăm, dar avem nevoie ca suporterii să fie lângă noi. În viața fiecărei formații apar și momente grele, iar ei trebuie să fie lângă noi”, a mai spus Guardiola.

03-12-2023
16:13

Manchester City - Tottenham 3-3 (Son 9 aut, Foden 31, Grealish 81 / Son 6, Lo Celso 69, Kulusevski 90). Clasamentul etapei a 14-a

Clasament Premier League după etapa a 14-a. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament Premier League după etapa a 14-a. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Vezi toate fazele video importante aici. 

Min. 90+6: Final de meci.

Min. 90. GOOOL Tottenham! 3-3! Kulusevski înscrie cu o lovitură de cap și aduce egalarea la 3!

Min. 81: GOOOL Manchester City! Grealish înscrie cu o finalizare simplă după pasa lui Haaland. 3-2.

Min. 69: GOOOL Tottenham! Lo Celso aduce egalarea după pasa primită de la Son. 2-2

Min. 31: GOOOL Manchester City! Foden înscrie din pasa lui Alvarez. 2-1

Min. 9: GOOL Manchester City! Son a încercat să respingă o minge venită în careu, însă sud-coreeanul lovește balonul cu tibia și intră nefericit în propria poartă. 

Min. 6: GOOL Tottenham! Son are cursă incredibilă, îl păcălește pe Doku și îl învinge pe Ederson. 

Min. 1: Partida a început!

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Gvardiol – Rodri, Akanji – Foden, J. Alvarez, B. Silva, Doku – Haaland. Rezerve: Ortega, Ake, Bobb, S. Gomez, Grealish, Kovacic, Lewis, Phillips, Stones. Antrenor: P. Guardiola. 

Tottenham: Vicario – Porro, Emerson Royal, Davies, Udogie – Bissouma, Lo Celso – Johnson, Kulusevski, Gil – Son. Rezerve: Austin, Forster, Donley, Dorrington, Hojbjerg, Richarlison, Skipp, Santiago, Veliz. Antrenor: A. Postecoglou. 

03-12-2023
14:04

Premier League, etapa 14. Victorie nebună pentru Liverpool cu Fulham

Liverpool a câștigat partida de pe teren propriu cu Fulham, scor 4-3, în etapa a 14-a din Premier League. „Cormoranii” au condus cu 1-0 și 2-1, însă Fulham a întors partida prin golurile marcate de Buonanotte (43) și jamaicanul De Cordova-Reid în minutul 80. 

Endo a restabilit egalitatea la doar trei minute după ce a intrat din pasa lui Gravenberch. La 50 de secunde distanță, Alexander-Arnold a dat lovitura pe Anfield, iar Liverpool a câștigat cu 4-3. 

  • Bournemouth – Aston Villa 2-2 (Semenyo 10, Solanke 52 / Bailey 20, Watkins 90)
  • Chelsea – Brighton 3-2 (E Fernandez 17, Colwill 21, pen. E. Fernandez 64 / Buonanotte 44, Joao Pedro 90+2)
Chelsea - Brighton, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Chelsea – Brighton, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
  • FC Liverpool – Fulham 4-3 (Alexander-Arnold 20, Mac Allister 39, Endo 87, Alexander-Arnold 88 / Wilson 24, Tete 45+3, De Cordova-Reid 80)
Liverpool - Fulham, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Liverpool – Fulham, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
  • West Ham – Crystal Palace 1-1 (Kudus 13 / Edouard 53)
02-12-2023
14:34

Arsenal - Wolves 2-1 (Saka 8, Odegaard 13 / Cunha 86)

Vezi aici toate fazele video importante. 

FINAL DE MECI. Arsenal obține toate cele trei puncte din duelul cu Wolves. Astfel, „tunarii” și-au consolidat poziția în fotoliul de lider și nu pot pierde primul loc după această etapă. 

Min. 88: Nketiah lovește bara. Este a doua bară a „tunarilor” după execuția lui Martinelli din prima repriză. 

Min 86: GOOL Wolves! Oaspeții reduc din diferență prin Cunha. Brazilianul înscrie din pasa lui Semedo. 

Min. 13: GOOL Arsenal! Martin Odegaard dublează avantajul pentru gazde, iar Arsenal își face meciul ușor încă din primul sfert de oră. 

Min. 8: GOOL Arsenal! „Tunarii” deschid rapid scorul. Bukayo Saka îl învinge pe Sa. 

Min. 1: Partida a început!

Arsenal: Raya – Yomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Rice, Trossard – Saka, Gabriel Jesus, Martinelli. Rezerve: Ramsdale, Cedric, White, Nelson, Elneny, Havertz, Kiwior, Jorginho, Nketiah. Antrenor: M. Arteta. 

Wolves: Sa – Kilman, Dawson, Toti – Semedo, Bellegarde, Traore, Doyle, Bueno – Hwang, Cunha. Rezerve: Bentley, Bueno, Chirewa, Doherty, Hubner, Kalajdzic, Sarabia, Silva, Whittingham. Antrenor: G. O’Neil. 

  • Brentford – Luton 3-1 (Maupay 50, Mee 56, Baptiste 82 / Brown 77)
  • Burnley – Sheffield Utd. 5-0 (J. Rodriguez 1, Bruun Larsen 29, Amdouni 73, Koleosho 75, Brownhill 81)

Partidele etapei a 14-a din Premier League au loc în acest weekend, pe parcursul a numai 48 de ore, adică sâmbătă, 2 decembrie și duminică, 3 decembrie. Și va fi un adevărat festival la TV, întrucât nu mai puțin de opt dintre cele zece partide vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane. Practic doar confruntările Burnley – Sheffield United de sâmbătă și West Ham – Crystal palace duminică, 3 decembrie, nu se vor televiza.

Programul meciurilor din etapa a 14-a din Premier League

Sâmbătă, 2 decembrie, ora 17:00

  • Arsenal – Wolverhampton (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • Brentford – Luton Town (Orange Sport 4)
  • ora 19:30 Nottingham Forest – Everton (Digi Sport 3)
  • ora 22:00 Newcastle – Manchester United (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Duminică, 3 decembrie, ora 16:00

  • Bournemouth – Aston Villa (Prima Sport 4)
  • Chelsea – Brighton (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • FC Liverpool – Fulham (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 18:30 Manchester City – Tottenham (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Tunarii ochesc lupii în etapa a 14-a din Premier League

Liderul Arsenal joacă pe teren propriu cu Wolverhampton. În mod normal tunarii ar trebui să rezolve cu ușurință acest meci, lupii nefiind atât de furioși cum le este numele. Dar Arsenal vine după un meci european, jucând pe teren propriu în Champions League cu Lens miercuri și unii jucători ar putea avea probleme.

ADVERTISEMENT

Tot sâmbătă mai avem un joc din zona periculoasă, Nottingham Forest – Everton, cu formația vizitatoare aflată într-o situație disperată, după ce a fost pedepsită exemplar cu 10 puncte pentru nerespectarea fair-play-ului financiar. Va fi greu, spre imposibil, pentru caramelele din Liverpool să evite retrogradarea dacă nu le va fi anulată sancțiunea.

Newcastle – Manchester United, meciul reabilitării în Premier League

Atât coțofenele din Newcastle cât și diavolii din Manchester au un numitor comun în Europa. Ambele vin după remize absolut dramatice în Champions League, Newcastle egalată la Paris dintr-un penalty care a produs scandal în toată Europa, gol primit în minutul 96 iar United după un 3-3 la Istanbul, cu Galatasaray, meci în care a ratat enorm pe final.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe, este clar, nu pot spera, în cel mai bun caz, în campionat, decât la o clasare între primele patru echipe, pentru a juca din nou în Champions League. Însă au concurență mare, în afara campioanei Manchester City, care e clar că e acolo fără eforturi mai sunt Arsenal, FC Liverpool și poate Tottenham. Și la acest meci United va avea cel puțin șapte absenți dintre titulari.

Vizită periculoasă pentru Chelsea

Un alt meci din această etapă care promite un minim de trei goluri va avea loc la Londra, pe Stamford Bridge, casa lui Chelsea. Adversara echipei lui Mauricio Pochettino este una care î n deplasare bagă fiori în oricine, Brighton-ul lui Roberto de Zerbi. Chiar dacă în ultima perioadă pescărușii nu au mai zburat mereu sus ei rămân i reală amenințare chiar și pentru supervedetele lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

La Liverpool ar trebui să avem, în mod normal, un monolog al cormoranilor pe teren propriu cu Fulham, singura problemă ar fi ca echipa lui Jurgen Klopp a jucat tocmai joi seară în Europa League și nu ar fi exclus ca unii dintre jucători să fie mai obosiți. Altminteri, s-ar pune doar problema numărării golurilor înscrise de gazde.

Manchester City, pregătită să aducă lui Tottenham al patrulea eșec consecutiv

Meciul etapei se joacă duminică, în epilogul rundei, pe Etihad Stadium din Manchester.  Pe hârtie pare a fi meciul etapei, dar în realitate lucrurile stau complet diferit și, în mod normal, cetățenii lui Pep Guardiola trebuie să rezolve lejer conturile cu londonezii, la o victorie de cel puțin două goluri avantaj.

Explicația pentru un asemenea decalaj, care ar duce la al patrulea eșec consecutiv pentru fostul lider ține dev situația medicală din lotul oaspeților, vestiarul lor devenind mai degrabă un spital de campanie la cei nouă jucători indisponibili, dintre care șase sunt extrem de importanți, precum Solomon, Richarlison, Maddison, Sessegnon sau Betancur.

ADVERTISEMENT