Sport

Premier League, etapa 15. Barcelona și Manchester United, schimb de jucători. Rashford este implicat

Vezi aici în format LIVE STREAM Aston Villa - Manchester City, Manchester United - Chelsea, precum și alte cinci partide din etapa a 15-a din Premier League.
08.12.2023 | 09:56
Premier League etapa 15 Barcelona si Manchester United schimb de jucatori Rashford este implicat
Marcus Rashford ar putea fi cedat de Manchester United la Barcelona. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
08-12-2023
08:02

Schimb de jucători pe axa Barcelona - Manchester United

Perioada de mercato din iarnă se deschide pe 1 ianuarie, iar marile cluburi ale Europei pregătesc deja primele mutări. Presa spaniolă anunță un schimb inedit între Barcelona și Manchester United. 

Marcus Rashford ar urma să o părăsească pe formația de pe Old Trafford și să facă pasul la Barcelona. În schimbul „decarului” englez, Manchester United este pregătită să-l ia pe Raphinha. „Catalanii” vor să scape de jucătorul brazilian. 

Atât Marcus Rashford, cât și Raphinha nu dau randamentul dorit de cele două cluburi, care sunt pregătite să mute pentru o schimbare de peisaj. 

Marcus Rashford este cotat de Transfermarkt la 75 de milioane de euro. De cealaltă parte, Raphinha are o cotă de piață de 60 de milioane de euro.

Atât Rashford, cât și Raphinha au câte 6 contribuții decisive în acest sezon. Totuși, jucătorul britanic are cu 5 meciuri mai mult față de Raphinha. 

07-12-2023
19:31

Rezultatele partidelor de joi, 7 decembrie

Vezi aici cele mai importante faze

  • Everton – Newcastle 3-0 (McNeil 79, Doucoure 86, Beto 90+6)
  • Tottenham – West Ham 1-2 (Romero 11 / Bowen 52, Ward-Prowse 74)

ple

07-12-2023
15:26

Încă un antrenor demis în Premier League

Nottingham Forest îi va rezilia contractul lui Steve Cooper, după cele patru înfrângeri consecutive suferit de ”pădurari” în campionat. Interesant, favorit să preia echipa e Julen Lopetegui, fost antrenor la Real Madrid. Potrivit presei din Marea Britanie, antrenorii din Premier League au rezistat 4 luni fără nicio demitere.

Doar că, în doar câteva zile, două capete au căzut deja. Situația lui Steve Cooper a asemnătoare cu cea a lui Paul Heckingbottom, demis de Sheffield United și înlocuit deja cu Chris Wilder. Rămâne de văzut dacă Lopetegui va reuși să-și ia revanșa în Premier League, acolo unde a dezamăgit crunt antrenând pe Wolverhampton.

07-12-2023
08:36

Accidentare groaznică pentru Joel Matip

Joel Matip nu a fost pe foaia de joc pentru meciul cu Sheffield Utd, câștigat de Liverpool, scor 2-0. Titular în meciul cu Fulham, scor 4-3, fundașul camerunez a părăsit terenul accidentat în a doua repriză. 

Diagnosticul medicilor a fost cât se poate de crunt pentru Joel Matip. Fundașul central a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior. Anunțul a fost făcut de antrenorul Jurgen Klopp după victoria cu Sheffield Utd. 

Astfel, Joel Matip va rata restul sezonului la Liverpool, potrivit presei britanice. Este o ruptură a ligamentului încrucișat anterior. La asta, din păcate, mă așteptam din prima secundă. Arăta așa, foarte nefericit, dar asta este”, a spus Klopp, citat de Reuters. 

De asemenea, Alexis Mac Allister, campion mondial cu Argentina la finalul anului trecut, a părăsit terenul accidentat în minutul 58 al meciului cu Sheffield Utd. 

07-12-2023
07:20

Pep Guardiola, contraperformanță în Aston Villa - Manchester City 1-0

Manchester City a pierdut duelul din deplasare cu Aston Villa, scor 0-1, în etapa a 15-a din Premier League. „Cetățenii” au ajuns la 4 meciuri consecutive fără victorie în campionat și au coborât pe locul 4 în clasament, la 6 puncte în spatele liderului Arsenal. 

Mai mult decât atât, contra celor de la Aston Villa, antrenorul Pep Guardiola a înregistrat o contraperformanță. Conform statisticienilor de la OptaJoe, Aston Villa a expediat nu mai puțin de 13 șuturi spre poarta lui Manchester City doar în prima repriză a meciului. 

Patru execuții au nimerit poarta lui Ederson, în timp ce nouă șuturi nu au prins ținta. Este pentru prima oară pentru Pep Guardiola, după 535 de meciuri ca antrenor în primele 5 ligi europene, când echipa antrenorului spaniol primește un număr atât de mare de șuturi spre poartă într-o singură repriză. 

Contraperformanța lui Pep Guardiola este alimentată de cifrele slabe înregistrate de Manchester City cu Aston Villa. În prima parte a jocului, deținătoarea trofeului UEFA Champions League a șutat de doar două ori pe poartă. 

Totodată, în a doua repriză, Manchester City nu a izbutit să șuteze spre poarta apărată de Emiliano Martinez. Pentru Manchester City urmează duelul cu Luton de pe 10 decembrie. 

06-12-2023
19:30

Rezultatele partidelor de miercuri, 6 decembrie

Vezi aici cele mai importante faze

  • Brighton – Brentford 2-1 (Gross 31, Hinshelwood 53 / Mbuemo 27 pen.)
  • Crystal Palace – Bournemouth 0-2 (Senesi 25, Moore 90+1)
  • Fulham – Nottingham 5-0 (Iwobi 30, 74, Jimenez 34, 55, Cairney 86)
  • Sheffield United – Liverpool 0-2 (Van Dijk 37, Szoboszlai 90+5)
  • Aston Villa – Manchester City 1-0 (Bailey 74)
  • Manchester United – Chelsea 2-1 (McTominay 19, 69 / Palmer 45)
  • Min. 69 – GOOOL Manchester United!!! Garnacho centrează perfect și Mc Tominay o readuce pe United în avantaj cu o lovitură de cap.
  • Min. 45 – GOOOL Chelsea!!! Palmer primește o pasă excelentă pe culoar de la Mudryk, pătrunde în careu și îl învinge pe Onana cu un șut plasat la colțul lung.
  • Min. 19 – GOOOL Manchester United!!! Șutul lui Maguire este respins de apărarea londonezilor, dar mingea sare la McTominay care înscrie din 10 metri.
  • Min. 9 – Bruno Fernandes ratează penalty-ul acordat cu ajutorul VAR după faultul comis de Enzo Fernandez asupra lui Antony.
  • Min. 1 – A început meciul.
  • Manchester United: Onana – Dalot, Lindelof, Maguire, Shaw – McTominay, Amrabat – Antony, Bruno Fernandes, Garnacho – Hojlund. Rezerve: Bayindir – Evans, Mainoo, Martial, Pellistri, Rashford, Reguilon, Van de Beek, Wan-Bissaka. Antrenor: Erik ten Hag.
  • Chelsea: Sanchez – Disasi, Thiago Silva, Colwill, Cucurella – Caicedo, E. Fernandez – Sterling, Palmer, Mudryk – Jackson. Rezerve: Petrovic – Badiashile, Broja, Castledine, Deivid Washington, Gilchrist, James, Maatsen, Matos. Antrenor: Mauricio Pochettino.

ple

06-12-2023
11:58

Andre Onana nu mai este dorit titular la Manchester United! „Diavolii” au altă țintă

Andre Onana a fost adus de Manchester United în vara acestui an. Formația de pe Old Trafford l-a transferat pe portarul camerunez cu speranța de a-l înlocui cu succes pe David de Gea, care a plecat după 12 ani de la Manchester United. 

Totuși, Andre Onana nu s-a făcut remarcat în prima parte a sezonului la Manchester United. Mai mult decât atât, evoluțiile fostului portar de la Ajax și Inter au fost criticate, iar conducerea de pe Old Trafford a pus pe masă varianta transferului unui alt portar. 

Andre Onana a fost criticat de fani, mai ales după remiza înregistrată de Manchester United cu Galatasaray, scor 3-3. Contrar încurajărilor pe care le primește din partea lui Erik ten Hag, Onana ar putea deveni portarul de rezervă pe Old Trafford, în cazul în care nu va părăsi clubul.

Conform The Sun, Mike Maignan este dorit de Manchester United în perioada de transferuri din iarnă. Portarul francez mai are contract cu AC Milan până în vara anului 2026. Mai mult decât atât, conform presei din Italia, Maignan își dorește să-și prelungească înțelegerea cu „rossonerii”.

Potrivit sursei menționate, AC Milan își dorește 70 de milioane de euro pentru Mike Maignan. Cotat la 45 de milioane de euro, portarul din Hexagon a adunat 16 meciuri pentru AC Milan în actuala stagiune, dintre care 11 meciuri în Serie A și 5 în Champions League. 

05-12-2023
19:23

Rezultatele partidelor de marți, 5 decembrie

Vezi aici cele mai importante faze

  • Wolverhampton – Burnley 1-0 (Hwang Hee-Chan 42)
  • Luton – Arsenal 3-4 (Osho 25, Adebayo 49, Barkley 57 / Martinelli 20, Gabriel Jesus 45, Havertz 60, Rice 90+7)
  • Min. 90+7 – GOOOL Arsenal!!! Rice o salvează pe Arsenal cu un gol marcat cu capul venit la ultima fază.
  • Min. 60 – GOOOL Arsenal!!! Gabriel Jesus îi așază perfect o minge lui Havertz și acesta egalează cu o minge lobată peste Kaminski.
  • Min. 57 – GOOOL Luton!!! Barkley o aduce în avantaj pe nou promovata Luton cu un șut care trece pe sub Raya.
  • Min. 49 – GOOOL Luton!!! Adebayo îi ia fața lui Raya la o centrare și înscrie cu capul din 6 metri.
  • Min. 45 – GOOOL Arsenal!!! White centrează excelent din dreapta și Gabriel Jesus marchează cu o lovitură de cap.
  • Min. 25 – GOOOL Luton!!! Osho restabilește egalitatea cu o lovitură de cap.
  • Min. 20 – GOOOL Arsenal!!! Gabriel Jesus repune rapid de la margine, Saka centrează în mijlocul careului și Martinelli deschide scorul cu un șut sec.
  • Min. 1 – A început meciul.
  • Luton: Kaminski – Mengi, Osho, Bell – Kabore, Mpanzu, Barkley, Doughty – Brown, Townsend – Adebayo. Rezerve: Krul – Berry, Chong, Clark, Giles, Johnson, Morris, Z. Nelson, Ogbene. Antrenor: Rob Edwards.
  • Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Kiwior – Odegaard, Rice, Havertz – Saka, Gabriel Jesus, Martinelli. Rezerve: Ramsdale – Cedric, Elneny, Jorginho, R. Nelson, Nketiah, Trossard, Walters, Zinchenko. Antrenor: Mikel Arteta.

ple

În perioada marți, 5 decembrie – joi, 7 decembrie au loc partidele etapei a 15-a din Premier League, o rundă intermediară care programează destule meciuri foarte interesante. Dintre acestea șapte vor putea fi urmărite în direct pe cele trei posturi care au preluat drepturile pentru Premier League, capetele de afiș fiind Aston Villa – Manchester City și Manchester United – Chelsea.

Programul meciurilor din etapa a 15-a din Premier League

Marți, 5 decembrie

  • ora 21:30 Wolverhampton – Burnley (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 4)
  • ora 22:15 Luton – Arsenal (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 6 decembrie, ora 21:30

  • Brighton – Brentford
  • Crystal Palace – Bournemouth
  • Fulham – Nottingham
  • Sheffield United – Liverpool (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • ora 22:15 Aston Villa – Manchester City (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 22:15 Manchester United – Chelsea (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Joi, 7 decembrie

  • ora 21:30 Everton – Newcastle (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • ora 22:15 Tottenham – West Ham (Digi Sport 4, Orange Sport 4)
ADVERTISEMENT

Derby-ul antrenorilor spanioli pe Villa Park

Manchester City a făcut un neașteptat pas fals etapa trecută pe teren propriu cu Tottenham, care venea după patru eșecuri consecutive. L-ar fi înregistrat probabil pe al cincilea, dacă arbitrul nu ar fi oprit, inexplicabil, cursa lui Haaland spre gol în minutele de prelungire, fază care a declanșat un alt scandal uriaș în Insulă.

Așa meciul s-a terminat cu un spumos 3-3, dar din această poveste a profitat Arsenal, care stă mai degajat pe primul loc. Și Aston Villa s-a salvat în prelungiri la Bournemouth, evitând eșecul. Un 2-2 care nu l-a mulțumit pe antrenorul Unai Emery, care știe că meciul cu compatriotul Pep Guardiola va fi teribil de greu, dar spune că Aston Villa le-a pregătit niște surprize ”cetățenilor”.

ADVERTISEMENT

Duelul echipelor în derivă pe Old Trafford

Pe Old Trafford are loc al doilea meci vedetă al etapei, un meci vedetă mai mult prin rezonanța numelor celor două echipe. Pentru că altfel atât Manchester United, cât și Chelsea nu sunt tocmai în cel mai bun moment al lor, având multe rezultate departe de valoarea loturilor și de așteptări. Suntem convinși că vor da totul pentru victorie pentru a spera că mai pot recupera ceva din deficitul de puncte.

United este însă la această oră nu doar o echipă care nu se regăsește ca joc dar și, totodată, un adevărat spital de campanie, ca urmare a numeroaselor accidentări. Stând evident mult mai bine la acest capitol, Chelsea poate spera îndreptățit la obținerea unui rezultat pozitiv, chiar a unei victorii.

ADVERTISEMENT

Arsenal, atentă la pățania lui Liverpool cu Luton

La prima vedere, Arsenal pare a avea un meci lejer în compania nou promovatei Luton Town, echipa cu cel mai mic buget din Premier League. ”Tunarii” merg bine pe toate fronturile, Premier League și Champions League, unde au terminat grupa pe primul loc. Premise pentru un final de an excelent pentru londonezi.

Dar antrenorul Mikael Arteta, dincolo de faptul că are uneori manifestări de exuberanță, este un tip foarte atent la toate detaliile. Și nu uită faptul că Luton Town este acea echipă care era dată drept victimă sigură cu Liverpool acum câteva runde, iar ”cormoranii” au salvat un egal in extremis, prin Luis Diaz, în ultima secvență a prelungirilor!

”Cormoranii” vor sufla și în iaurt la Sheffield

Și pentru că tocmai i-am amintit pe cei care alcătuiesc gașca de nebuni a campionatului, oamenii lui Jurgen Klopp de la Liverpool, urmează un nou meci din categoria simple dar care pot deveni complicate dacă nu s-a învățat lecția din partida cu Luton Town. Liverpool este, din acest punct de vedere, cea mai imprevizibilă echipă din Premier League.

The Reds merg la Sheffield și poate fi un meci în care să plouă cu goluri în poarta gazdelor, dar se poate inclusiv transforma într-o nouă capcană pentru Liverpool. Totul depinde cât de serios vor lua ”cormoranii” meciul, nu ca la Luton. De altfel, Jurgen Klopp a și declarat că nu mai dorește să trăiască momentele de stupefacție de la Luton.

ADVERTISEMENT