Sport

Premier League, etapa 5. Burnley, remiză cu Nottingham. Cum arată clasamentul

Vezi aici West Ham - Manchester City, Manchester United - Brighton, precum și alte patru meciuri din etapa 5 din Premier League.
18.09.2023 | 23:50
Premier League etapa 5 Burnley remiza cu Nottingham Cum arata clasamentul
Vincent Kompany este antrenorul lui Burnley. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT
18-09-2023
22:10

Nottingham - Burnley 1-1 (Hudson-Odoi 61/Amdouni 41)

 

Min. 90+10: Final de meci. Remiză între cele două echipe.

Min. 90+4: Lyle Foster, de la Burnley, este eliminat.

Min 76: Burnley marchează prin Lyle Foster, care a făcut o fază superbă în careul advers, dar golul este anulat din cauza unui henț.

Min. 61: GOL Nottingham! Hudson-Odoi primește o pasă de la Taiwo Awoniyi și înscrie fără emoții.

Min. 41: GOL Burnley! Zeki Amdouni inscrie, după ce a fost servit excelent în careu de colegii săi.

Min. 1: A început meciul.

Echipele de start:

Nottingham:Matt Turner, Gonzalo Montiel, Joe Worrall, Scott McKenna, Ola Aina, Ibrahim Sangare, Orel Mangala, Anthony Elanga, Morgan Gibbs-White, Callum Hudson-Odoi, Taiwo Awoniyi. Rezerve: Nuno Tavares, Cheikhou Kouyate, Chris Wood, Andrey Santos, Nicolas Dominguez, Moussa Niakhate, Ryan Yates, Odisseas Vlachodimos, Divock Origi. Antrenor: Sam Cooper.

Burnley: James Trafford, Connor Roberts, Ameen Al Dakhil, Jordan Beyer, Charlie Taylor, Josh Cullen, Josh Brownhill, Johann Berg Gudmundsson, Zeki Amdouni, Luca Koleosho, Lyle Foster. Rezerve: Jack Cork, Jay Rodriguez, Manuel Benson, Sander Berge, Anass Zaroury, Aaron Ramsey, Mike Tresor Ndayishimiye, Hannes Delcroix, Arijanet Muric. Antrenor: Vincent Kompany.

17-09-2023
15:00

Everton - Arsenal 0-1 (Trossard 69)

Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament Premier League. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Min. 90+6: Final de meci.

Min. 69: GOOOL Arsenal. Trossard deschide scorul după o pasă primită de la Saka.

Min. 1: A început partida.

Echipele de start la meciul Everton – Arsenal.

  • Everton: Pickford – Mykolenko, Tarkowski, Branthwaite, Young – McNeil, Gueye, Onana, Danjuma – Doucoure – Beto. Rezerve: Virginia – Calvert-Lewin, Chermiti, Dobbin, Garner, Godfrey, Keane, Onyango, Patterson. Antrenor: Sean Dyche.
  • Arsenal: Raya – White, Saliba, Gabriel, Zinchenko – Odegaard, Rice, Vieira – Saka, Nketiah, Martinelli. Rezerve: Ramsdale – Gabriel Jesus, Havertz, Jorginho, Kiwior, Nelson, Smith Rowe, Tomiyasu, Trossard. Antrenor: Mikel Arteta.
17-09-2023
12:32

Bournemouth - Chelsea 0-0

Final de meci – Chelsea continuă sezonul modest și face doar un 0-0 dezamăgitor pe terenul lui Bournemouth. La gazde, portarul Ionuț Radu a fost rezervă.

ple

Min. 45 – Prima repriză se încheie fără goluri. Chelsea a dominat prima parte, a avut și câteva faze importante, dar gazdele s-au închis bine.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Bournemouth – Chelsea.

  • Bournemouth: Neto – Aarons, Zabarnyi, Kelly, Kerkez – Christie, Cook – Ouattara, Billing, Tavernier – Solanke. Rezerve: I. Radu – Brooks, Kluivert, Rothwell, Semenyo, Senesi, Sinisterra, Smith, Traore. Antrenor: Andoni Iraola.
  • Chelsea: Sanchez – Gusto, Disasi, Thiago Silva, Colwill – Gallagher, Ugochukwu – Sterling, E. Fernandez, Mudryk – Jackson. Rezerve: Bergstrom, Petrovic – Chilwell, Deivid Washington, Gilchrist, Maatsen, Matos, Palmer, Stutter. Antrenor: Mauricio Pochettino.
16-09-2023
13:36

Rezultatele partidelor de sâmbătă

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Aston Villa – Crystal Palace 3-1 (Duran 88, D. Luiz 90+8 pen., Bailey 90+10 / Edouard 48)
  • Fulham – Luton 1-0 (C. Vinicius 65)
  • Tottenham – Sheffield United 2-1 (Richarlison 90+8, Kulusevski 90+10 / Hamer 74)

tot

  • West Ham – Manchester City 1-3 (Ward-Prowse 36 / Doku 46, Silva 76, Haaland 86)

mci

  • Manchester United – Brighton 1-3 (Mejbri 73 / Welbeck 21, Gross 53, J. Pedro 71)

mun

16-09-2023
11:33

Wolverhampton - Liverpool 1-3 (Hwang 7 / Gakpo 55, Robertson 85, Elliott 90+1)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – Liverpool se impune pe terenul lui Wolverhampton, scor 3-1, după un meci în care a fost condusă la pauză. După această victorie, ”cormoranii” urcă pe primul loc în clasament.

ple

Min. 90+1 – GOOOL Liverpool!!! Salah în așază mingea lui Elliott și acesta marchează cu un șut de la 16 metri, ușor deviat de un fundaș.

Min. 85 – GOOOL Liverpool!!! Portarul Sa degajează greșit până la Robertson, acesta combină cu Salah și înscris din 6 metri.

Min. 55 – GOOOL Liverpool!!! Acțiune frumoasă de atac a ”cormoranilor”, iar Gakpo finalizează din apropiere centrarea lui Salah.

Min. 7 – GOOOL Wolverhampton!!! Neto face o cursă senzațională în stânga, centrează în careu și Hwang pune latul pentru deschiderea scorului.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Wolverhampton – Liverpool.

  • Wolverhampton: Sa – Semedo, Dawson, Kilman, Ait Nouri – Bellegarde, Lemina, Joao Gomes – Neto, Cunha, Hawang. Rezerve: Bentley – Bueno, Doherty, Doyle, Kalajdzic, Sarabia, Silva, Toti, Traore. Antrenor: Gary O’Neil.
  • Liverpool: Alisson – Gomez, Quansah, Matip, Robertson – Szoboszlai, Mac Allister, Jones – Salah, Gakpo, Diogo Jota. Rezerve: Kelleher – Bajcetic, Luis Diaz, Elliott, Endo, Gravenberch, Konate, Nunez, Tsimikas. Antrenor: Jurgen Klopp.

După ce calupul de două partide din serialul preliminariilor Euro 2024 s-a încheiat marți, 12 septembrie, în weekendul 16-18 septembrie se vor desfășura partidele din cadrul etapei a 5-a din Premier League. Fotbalul englez revine după un singur meci jucat de reprezentativa Albionului, cel cu Ucraina, din Polonia, de la Wroclaw, încheiat cu un rezultat mai puțin scontat, dar corect după aspectul jocului, scor 1-1.

Șase jocuri vor fi transmise la TV, în frunte cu cele ale echipelor din Manchester

Se anunță o rundă interesantă, cu destule meciuri cu adevărat atractive, iar șase dintre cele zece confruntări vor face subiectul transmisiunilor TV pe cele trei posturi care au drept de difuzare la noi pentru campionatul primei divizii din Anglia, Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. Ar putea fi eventual și un al șaptelea luni, 18 septembrie, partida Nottingham Forest – Burnley, dar, deocamdată, în dreptul ei nu figurează încă nicio informație.

ADVERTISEMENT

Avem cele două echipe din Manchester, care vor evolua săptămâna viitoare și în grupele Champions League, implicate în întâlniri dificile, cu adversari care au start bun de sezon, campioana City la Londra, cu West Ham, și United acasă cu foarte imprevizibila Brighton. Arsenal se deplasează la Liverpool, dar pentru meciul cu Everton, Chelsea joacă la Bournemouth, ”cormoranii” din Liverpool sunt oaspeții ”lupilor”, iar Tottenham pare a sta cel mai bine, meci la Londra cu Sheffield United.

Programul meciurilor din etapa 5 din Premier League

Sâmbătă, 16 septembrie, ora 17:00

  • ora 14:30 Wolverhampton – Liverpool (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • Aston Villa – Crystal Palace
  • Fulham – Luton
ADVERTISEMENT
  • Tottenham – Sheffield United
  • West Ham – Manchester City (Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 3)
  • Manchester United – Brighton (Digi Sport 1, Orange Sport 2, Prima Sport 1)
  • ora 19:30 Newcastle – Brentford (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Duminică, 17 septembrie

  • ora 16:00 Bournemouth – Chelsea (Digi Sport 4, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • ora 18:30 Everton – Arsenal (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Luni, 18 septembrie, ora 21:45

  • Nottingham Forest – Burnley

Meciuri grele pentru echipele din Manchester

Cum prima rundă din Champions League bate la ușă atât pentru deținătoarea trofeului, Manchester City, cât și pentru United, care are o deplasare infernală, la Munchen, contra celor de la Bayern, cele două grupări din Manchester sunt într-un fel între ciocan și nicovală. În sensul în care nu pot odihni, decât dacă vor să riște serios rezultate mai puțin OK, numele mari, pentru că atât West Ham, cât și Brighton sunt obstacole foarte dificile.

Pep Guardiola admite că West Ham este într-o formă excelentă, dar totodată recunoaște că se gândește să odihnească doi-trei jucători pentru că Manchester City are ca obiectiv principal păstrarea trofeului câștigat în premieră sezonul trecut de Champions League. Este aproape sigură absența fundașului central Ruben Dias, ceea ce înseamnă că va juca sigur croatul Gvardiol.

ADVERTISEMENT

Manchester United va avea în față pe Brighton, o echipă care bagă spaima în toată lumea cu jocul ei extrem de ofensiv. La United este acum și problema Anthony, brazilianul fiind dat de o parte până la lămurirea acuzației de molestare a partenerei sale.

Arsenal nu vrea să mai aibă probleme cu ”caramelele” ca în sezonul trecut

Arsenal va juca în orașul Beatlesilor, la Liverpool, dar nu va fi unul dintre marile meciuri cu echipa faimoasă a ”cormoranilor”, ci o partidă cu Everton, a doua echipă, dar care ca și în anii precedenți se află în zona minată a clasamentului. Problema este că și ediția precedentă Arsenal s-a dus în fieful ”caramelelor” din postura liderului și a plecat înecându-se cu ele, pentru că a pierdut absolut neașteptat.

De această dată ”tunarii”, reveniți și ei după câțiva ani de absență în grupele Champions League, spun că au învățat lecția și istoria nu se va mai repeta. Totuși, antrenorul Mikel Arteta a declarat că înainte de alcătui echipa de start cu Everton va evolua atent situația tuturor internaționalilor din lot după ce aceștia au jucat în preliminariile Euro 2024 și pe care îi va simți mai obosiți nu îi va folosi la Liverpool.

”Cormoranii” în bârlogul ”lupilor”, Chelsea și Tottenham au adversari aparent facili

Liverpool pare a arăta destul de bine față de sezonul trecut. Echipa lui Jurgen Klopp merge la Wolverhampton, unde ”lupii”, se schimbă povestea, chiar se tem de vizita ”cormoranilor”, pentru că au amintiri neplăcute din ultimii ani, Liverpool reușind să pună monopol pe victorii. Și acum oaspeții sunt mari favoriți, orice alt rezultat reprezentând o surpriză.

Alte două echipe londoneze, Chelsea și Tottenham, au meciuri în care, în mod normal, ar trebui să confiște toate punctele. Mai  ales Tottenham, care a demonstrat că există viață și încă foarte bună după plecarea golgheterului Harry Kane la Bayern Munchen. Tottenham joacă acasă cu nou venita Sheffield United. Chelsea a cheltuit din nou sume exorbitante pe transferuri, dar deocamdată nu se vede nicio îmbunătățire. Rămâne totuși favorită în deplasarea de la Bournemouth, echipa unde portarul Ionuț Radu e rezervă.

ADVERTISEMENT