Sport

Premier League, etapa a 19-a. Arteta, scandalizat din cauza VAR-ului la Arsenal – West Ham 0-2

Liverpool e marea câștigătoare a etapei 19 din Premier League, disputată de Boxing Day, trupa lui Klopp revenind pe primul loc după eșecul lui Arsenal cu West Ham.
29.12.2023 | 11:42
Premier League etapa a 19a Arteta scandalizat din cauza VARului la Arsenal  West Ham 02
Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, a fost dezamăgit de faptul că sistemul VAR a analizat o perioadă extrem de lungă primul gol marcat de West Ham și crede că arbitrii nu au fost siguri pe decizia luată. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
29-12-2023
09:50

Arteta a făcut scandal după eșecul cu West Ham

Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta, a fost dezamăgit de faptul că sistemul VAR a analizat o perioadă extrem de lungă primul gol marcat de West Ham și crede că arbitrii nu au fost siguri pe decizia luată.

”Dacă tehnologia pe care o avem la momentul actual nu e îndeajuns de bună încât să ne ofere răspunsul, atunci ce trebuie să facem este ca, fără el (n.r. – VAR), să câștigăm meciul.

Nu am văzut faza. Ei spun că nu este concludentă. E păcat că la tehnologia pe care o avem, nu e îndeajuns de clar încât să spunem dacă a fost afară sau înăuntru. S-a terminat. S-a dus. Nu mai putem face nimic în privința asta acum”, a declarat Arteta, conform Daily Mail.

În minutul 13, mingea a ajuns la Bowen, care a recentrat excelent pentru Soucek, iar cehul a îndeplinit o simplă formalitate. Golul a fost validat după minute bune, deoarece pentru arbitrii din camera VAR a fost extrem de greu să decidă dacă mingea a ieșit sau nu înainte de pasa lui Bowen.

28-12-2023
22:27

Premier League, etapa 19: rezultatele și clasamentul

Marți, 26 decembrie

  • Newcastle – Nottingham Forest 1-3 (Isak 23 / Wood 45+1, 53, 61)
  • Bournemouth – Fulham 3-0 (Kluivert 44, Solanke 62, Sinisterra 90+3)
  • Sheffield United – Luton Town 2-3 (McBurnie 61, Ahmedhodzic 69 / Doughty 17, Robinson 77 aut., Slimane 81 aut.)
  • Burnley – FC Liverpool 0-2 (Nunez 6, Jota 90)
  • Manchester United – Aston Villa 3-2 (Garnacho 59, 71, Hojlund 81 / McGinn 22, Dendoncker 26)

Miercuri, 27 decembrie

  • Brentford – Wolverhampton 1-4 (Wissa 16 / Lemina 13, Hwang 15, 28, Bellegarde 79)
  • Chelsea – Crystal Palace 2-1 (Mudryk 13, pen. Madueke 88 / Olise 45+1)
  • Everton – Manchester City 1-3 (Harrison 29 / Foden 53, pen. 63 Alvarez, B. Silva 86)

Joi, 28 decembrie

  • Brighton – Tottenham 4-2 (Hinshelwood 11, J. Pedro 24 pen., 76 pen., Estupinan 64 / Veliz 81, Davies 86)
  • Arsenal – West Ham 0-2 (Soucek 13, Mavropanos 55)
premier
Clasament Premier League
28-12-2023
19:32

Arsenal și Tottenham, umilite în etapa de Boxing Day

Vezi aici cele mai importante faze.

  • Brighton – Tottenham 4-2 (Hinshelwood 11, J. Pedro 24 pen., 76 pen., Estupinan 64 / Veliz 81, Davies 86)

Min. 86: GOOOL Tottenham! Ben Davies trimite cu capul în plasă după o centrare a lui Porro.

Min. 81: GOOOL Tottenham! Veliz reduce din handicap după o pasă a lui Son.

Min. 76: GOOOL Brighton! Lo Celso comite fault în careu și se dictează penalty pentru gazde, confirmat și din camera VAR. Execută impecabil același Joao Pedro.

Min. 64: GOOOL Brighton! Estupinan înscrie cu un șut la vinclu, după un corner executat de Milner.

Min. 24: GOOOL Brighton! Joao Pedro înscrie dintr-un penalty acordat cu VAR.

Min. 11: GOOOL Brighton! Hinshelwood deschide scorul cu un șut din afara careului.

Min. 1: A început partida.

Brighton: Steele – Hinshelwood, Van Hecke, Dunk, Igor – Gilmour, Milner – Buonanotte, Gross, Joao Pedro – Welbeck. Antrenor: Roberto de Zerbi

Tottenham: Vicario – Porro, Royal, Davies, Udogie – Hojbjerg, Sarr – Johnson, Kulusevski, Son – Richarlison. Antrenor: Ange Postecoglou


  • Arsenal – West Ham 0-2 (Soucek 13, Mavropanos 55)

Min. 90+5: Arsenal scapă de o umilință și mai mare, după ce Benrahma ratează penalty-ul acordat pentru un fault în careu comis de Declan Rice.

Min. 66: Gabriel Jesus trimite cu capul puțin peste poartă după o centrare a lui Ben White.

Min. 55: GOOOL West Ham! Corner pentru oaspeți, Mavropanos reia cu capul din 6 metri, balonul lovește transversala și intră apoi în plasă.

Min. 42: Saka pătrunde în careu pe dreapta, dar intră în unghi, șutează la colțul scurt și mingea lovește bara.

Min. 13: GOOOL West Ham! Bowen întoarce o minge de pe linia de tușă pentru Soucek, iar acesta reia cu latul în plasă din 6 metri. Golul este validat după analiza VAR, existând suspiciunea ca balonul să fi ieșit afară la recentrarea lui Bowen.

Min. 1: A început partida.

Arsenal: Raya – Zinchenko, Gabriel, Saliba, White – Trossard, Rice, Odegaard – Martinelli, Jesus, Saka. Antrenor: Mikel Arteta

West Ham: Areola – Emerson, Ogbonna, Mavropanos, Coufal – Soucek, Alvarez, Paqueta – Ward-Prowse, Kudus, Bowen. Antrenor: David Moyes

28-12-2023
13:58

Reacție dură după Everton - City 1-3: ”Este o farsă?”

Dacă Pep Guardiola a exultat după victoria echipei sale de pe terenul lui Everton, scor 3-1, nu același lucru se poate spune despre antrenorul gazdelor, Sean Dyche. Managerul ”caramelelor” a fost revoltat după ce echipa sa a fost sancționată cu o lovitură de la 11 metri după un henț în careu, comis de fundașul Amadou Onana, involuntar potrivit lui Dyche.

”Putem dezbate penalty-ul toată ziua. Ar trebui consultaţi antrenorii prin Zoom să spună dacă este o farsă, dar aşa merg lucrurile. Are o poziţie complet naturală. Nu încearcă să oprească mingea cu braţul, el pur şi simplu se aruncă să blocheze mingea. Cum se acordă pentru asta un penalty este ciudat în lumea mea, dar trebuie să fiu de pe o altă planetă. Arbitrul asistent a dat decizia şi era la mai mare distanţă decât arbitrul de centru, aşa că nu mai ştiu cine mai dă ce.

Toţi antrenorii dezbat asta. Cineva trebuie să ia poziţie la un moment dat şi să realizăm că nu poate fi penalty pentru că s-a aruncat în faţa şutului şi a încercat să blocheze balonul”, a răbufnit antrenorul celor de la Everton.

28-12-2023
09:36

Pep Guardiola, după victoria cu Everton: "De aceea suntem campioni mondiali!"

Pep Guardiola a fost entuziasmat de revenirea lui Manchester City în deplasarea de la Liverpool, cu Everton. “Cetăţenii” au revenit în partea secundă de la 0-1 la 3-1 şi sunt la 5 puncte de liderul Liverpool, cu un meci mai puţin disputat: 

“De aceea suntem campioni mondiali, cea mai bună echipă din lume! Cu adevărat, un rezultat foarte important, o victorie uriașă pentru noi. Sunt foarte mulțumit de cum am reacționat și de cât de special este acest grup de jucători, de mentalitatea pe care o avem în oase. Nu suntem în fruntea clasamentului, dar se pot întâmpla multe lucruri”, a spus Pep Guardiola. 

27-12-2023
19:32

Everton - Manchester City 1-3 (Harrison 29 / Foden 53, pen. 63 Alvarez, B. Silva 86)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Manchester City a câștigat spectaculos în fața lui Everton, scor 3-1, în etapa a 19-a din Premier League. Formația lui Pep Guardiola a făcut o repriză secundă perfectă, reușind să înscrie de trei ori și să revină după ce a fost condusă la pauză. 

Clasament Premier League

Min. 86: GOOL Manchester City! Bernardo Silva înscrie după o eroare în apărarea gazdelor. 

Min. 63: GOOL Manchester City! Mijlocașul Onana lovește mingea cu mâna în careu, iar Alvarez înscrie de la punctul cu var. 

Min. 53: GOOL Manchester City! Foden înscrie spectaculos cu un șut de la distanță. 

Min. 29: GOOL Everton! La prima ocazie a meciului, gazdele deschid scorul. Rodri a greșit, iar Harrison a înscris. 

Min. 1: Partida a început!

Everton: Pickford – Patterson, Tarkowski, Brantwhaite, Mykolenko – Gomes, Onana – Harrison, Garner, McNeil – Beto. Rezerve: Virginia, Calvert-Lewin, Chermiti, Coleman, Danjuma, Dobbin, Godfrey, Hunt, Keane. Antrenor: S. Dyche. 

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Akanji, Ake – Nunes, Rodri – Silva, Foden, Grealish – Alvarez. Rezerve: Ortega, Bobb, Gomez, Gvardiol, Hamilton, Kovacic, Lewis, Phillips, Susoho. Antrenor: P. Guardiola. 

27-12-2023
19:26

Premier League, etapa 19: rezultate

Brentford – Wolves 1-4 (Wissa 16 / Lemina 13, Hwang 15, 28, Bellegarde 79)

Min. 79: GOOL Wolves! Jean-Ricner Bellegarde își trece numele pe lista marcatorilor cu un șut. 

Min. 28: GOOL Wolves! Hee-Chan Hwang face „dubla” cu o reușită spectaculoasă. 

Min. 16: GOOL Brentford! Se marchează la foc automat în primul sfert de oră. 

Min. 15: GOOL Wolves! Sud-coreeanul Hwang dublează avantajul „lupilor”. 

Min 13: GOOL Wolves! Mario Lemina deschide scorul pentru oaspeți.

Min. 1: Partida a început!

Brentford: Flekken – Collins, Pinnock, Janelt – Roerslev Rasmussen, Norgaard, Yarmolyuk, Ghoddos – Lewis-Potter, Maupay, Wissa. Rezerve: Angelini, Strakosha, Adedokun, Bierley, Damsgaard, Jensen, Olakigbe, Peart-Harris, Zanka. Antrenor: T. Frank. 

Wolves: Sa – Kilman, Bueno, Toti – Semedo, Lemina, Gomes, Ait Nouri – Hwang, Sarabia – Cunha. Rezerve: Bentley, Bellegarde, Bueno,  Chirewa, Doherty, Doyle, Hodge, Kalajdzic, Neto. Antrenor: G. O’Neil. 


Vezi toate fazele video aici. 

Chelsea – Crystal Palace 2-1 (Mudryk 13, pen. Madueke 88 / Olise 45+1)

Min. 88: GOOL Chelsea! Madueke înscrie din lovitură de la 11 metri. 

Min. 45+1: GOOL Crystal Palace! Michael Olise înscrie cu un șut din interiorul careului. 

Min. 13: GOOL Chelsea! Mudryk deschide scorul! 

Min. 1: Partida a început!

Chelsea: Petrovic – Gusto, Disasi, Badiashile, Colwill – Caicedo, Gallagher – Mudryk, Nkunku, Maatsen. Rezerve: Bergstrom, Bettinelli, Broja, Castledine, Gilchrist, Lavia, Madueke, Matos, T. Silva. Antrenor: M. Pochettino. 

Crystal Palace: Henderson – Clyne, Andersen, Guehi, Mitchell, Lerma, Richards – Olise, Eze, Ayew – Mateta. Rezerve: Matthews, Adaramola, Ahamada, Hughes, Matheus Franca, Ozoh, Riedewald, Schlupp, Tomkins. Antrenor: R. Hodgson. 

27-12-2023
12:53

Jurgen Klopp a comentat șansele la titlu ale lui Liverpool

Liverpool e pe primul loc, în fața lui Arsenal și Manchester City, principalele favorite la titlu în acest sezon din Premier League. Întrebat despre șansele echipei sale, Klopp a răspuns sarcastic: „Fantastic! Abia pot să îmi țin brațele jos.

42 de puncte. Chiar e foarte mulțumitor, chiar e foarte tare pentru că prima parte a sezonului e încheiată”, a spus antrenorul „cormoranilor”. 

Luptă strânsă la titlu în Premier League

„A fost foarte în regulă tot ce am reușit. Nu a fost perfect, dar a fost chiar bine”, a concluzionat Jurgen Kloppp. Liverpool are două puncte peste Arsenal care are un meci mai puțin disputat.

Manchester City rămâne la distanță mare, opt puncte, însă are două meciuri mai puțin disputate, în timp ce Aston Villa are 39 de puncte. Tottenham e pe locul 4 cu 36 de puncte.

27-12-2023
10:08

Ten Hag, mesaj pentru jucătorii lui Manchester United la pauza meciului cu Aston Villa

Manchester United a fost condusă de Aston Villa la pauză cu 2-0, după două faze fixe. Înaintea reprizei secunde, Erik ten Hag a avut un mesaj important pentru jucătorii formației de pe Old Trafford. Se pare că vorbele olandezului i-au ajutat pe “diavolii roșii” să câștige duelul cu 3-2.

“Atmosfera s-a schimbat foarte mult din prima repriză în a doua, dar dacă vă uitați la prima repriză pierdeam din cauza a două faze fixe, în momente în care nu eram atât de concentrați.

Cred că deja în prima repriză am jucat destul de bine și am continuat să încercăm și am încercat. La pauză i-am spus echipei: ‘Continuați să credeți și să faceți ceea ce am făcut noi, să faceți și mai mult’.

Trebuia să punem din ce în ce mai multă presiune. La 1-2 atunci când am adăugat presiune vedeți ce s-a întâmplat. Am spus înainte de meci că am fost competitivi cu Arsenal, competitivi cu Liverpool, așa că dacă jucăm tot ce putem, putem învinge pe oricine. Trebuia să credem chiar și atunci când eram conduși cu 2-0, nu conta.

Le-am mai spus să continue, să-și arate caracterul, iar astăzi au arătat că avem personalitatea necesară pentru a face asta. Cred că a fost o performanță de echipă foarte bună”, a declarat Erik ten Hag la finalul meciului câștigat pe Old Trafford.

26-12-2023
19:58

Manchester United - Aston Villa 3-2 (Garnacho 59, 71, Hojlund 81 / McGinn 22, Dendoncker 26)

FINAL DE MECI. Manchester United a revenit uluitor în repriza secundă a meciului cu Aston Villa. „Diavolii” au fost conduși cu 0-2 la pauză, însă după o parte a doua a jocului perfectă, formația lui Erik ten Hag și-a asigurat toate punctele. Pe primul loc a urcat temporar Liverpool după victoria cu Burnley. 

Clasament Premier League

Min. 81: GOOL Manchester United! Mingea sare din McGinn la Holjund. Danezul înscrie primul gol în Premier League. 

Min. 71: GOOL Manchester United! Garnacho înscrie cu un șut deviat și restabilește egalitatea. 

Min. 59: GOOL Manchester United! Bruno Fernandes îl lansează pe Rashford. Atacantul englez îi pasează în fața porții lui Garnacho care înscrie. 

Min. 48: Garnacho a înscris după un contraatac fabulos al lui Manchester United. Golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. 

Min. 26: GOOL Aston Villa! Dendoncker rezolvă partida. Belgianul înscrie din fața porții. 

Min. 22: GOOL Aston Villa! Pe fondul unui joc mai bun, oaspeții deschid scorul. McGinn găsește drumul spre gol direct din lovitură liberă. 

Min. 1: Partida a început!

Manchester United: Onana – Wan-Bissaka, Evans, Varane, Dalot – Mainoo, Eriksen – Rashford, Fernandes, Garnacho – Hojlund. Rezerve: Bayindir, Antony, Gore, McTominay, Kambwala, Mejbri, Pellistri, Reguilon, van de Beek. Antrenor: E. ten Hag. 

Aston Villa: Martinez – Konsa, Diego Carlos, Lenglet, Digne – Bailey, McGinn, Douglas Luiz, Ramsey – Dendoncker – Watkins. Rezerve: Marschall, Proctor, Chambers, Diaby, Duran, Iroegbunam, Moreno, Torres, Zaniolo. Antrenor: U. Emery. 

26-12-2023
14:41

Burnley - Liverpool 0-2 (Nunez 6, Jota 90)

Vezi toate fazele video aici. 

Min. 90+5. Final de meci. Liverpool se impune cu 2-0 și urcă pe locul 1 cu 42 de puncte. Arsenal are 40 și joacă duminică împotriva lui West Ham.

Min. 90: GOOOL Liverpool! 0-2. Jota înscrie cu un șut din unghi, după o pasă primită de la Diaz. 

Min 55: Elliott reușește să trimită mingea în poartă. Gravenberch centrează tare pe jos, iar Elliott înscrie cu latul. Totuși, golul este anulat pentru un ofsaid la Salah. 

Min. 34: Mohamed Salah zguduie bara transversală cu un șut de la marginea careului

Min. 29: Gakpo înscrie, însă golul este anulat pentru fault. 

Min. 8: Salah a șutat sub bară, însă James Trafford a respins. 

Min. 6: GOOOL Liverpool! Gakpo pune excelent mingea pentru Nunez. Atacantul uruguayan înscrie cu un șut plasat de la marginea careului. 

Min. 1: Partida a început!

Burnley: Trafford – Vitinho, O’Shea, Beyer, Taylor – Mike Tresor, Berge, Brownhill, Odobert – Foster, Amdouni. Rezerve: Muric, Bruun Larsen, Cullen, Delcroix, Gudmundsson, Ramsey, Redmond, Roberts, Rodriguez. Antrenor: V. Kompany. 

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, Gomez – Elliott, Endo, Gravenberch – Salah, Gakpo, Nunez. Rezerve: Kelleher, Bradley, Chambers, Diaz, Jota, Jones, Konate, McConnell, Szoboszlai. Antrenor: J. Klopp. 

26-12-2023
12:30

Newcastle - Nottingham 1-3 (Isak 23 / Wood 45+1, 53, 61)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90+6: Final de meci!

Min. 73: Ocazie uriașă pentru Newcastle. Isak a fost aproape de a face dubla, însă Matt Turner s-a opus și a salvat un șut foarte bun dat de atacantul gazdelor.

Min. 61: GOOOL Nottingham!!! Chris Wood marchează al treilea gol pentru “pădurari” după ce îl învinge din nou pe Dubravka într-un duel 1 la 1.

Min. 53: GOOOL Nottingham!!! Chris Wood face dubla tot din pasa lui Elanga care îl pune într-o poziție de 1 la 1 pe atacant cu portarul Dubravka și pe care îl învinge cu ușurință.

Min. 45+1: GOOOL Nottingham!!! Chris Wood reușește să egaleze înainte de pauză pentru oaspeți, după o pasă perfectă în fața porții trimisă de Elanga.

Min. 34: Ocazie mare pentru Nottingham. Anthony Elanga a fost aproape de a înscrie. Însă, atacantul a șutat pe centru, iar Martin Dubravka a reușit să apere mingea fără probleme.

Min. 23: GOOOL Newcastle!!! Alexander Isak deschide scorul după o execuție foarte bună din penalty. Ola Aina a fost cel care a comis faultul din careu care a dus la această lovitură de pedeapsă.

Min. 1 – A început meciul!

26-12-2023
11:56

Echipele de start din Newcastle - Nottingham

  • Newcastle: Dubravka – Trippier(c), Botman, Schar, Burn – Miley, Guimaraes, Longstaff – Almiron, Isak, Gordon; Rezerve: Karius, Dummett, Hall, Joelinton,Krafth, Livramento, Murphy, Ritchie, Wilson; Manager: E. Howe
  • Nottingham Forest: Turner – Aina, Murillo, Niakhate, Montiel – Danilo, Sangare – Hudson-Odoi, Gibbs-White(c), Elanga – Wood; Rezerve: Vlachoidimos, Dominguez, Kouyate, Mangala, Origi, Tavares, Williams, Worrall, Yates; Manager: N. Espirito Santo
26-12-2023
09:37

Reacția lui Ten Hag înainte de meciul cu Aston Villa: "Trebuie să dăm 100%"

Cu Erik ten Hag la cârmă, Manchester United trece prin cea mai slabă perioadă a clubului de la plecarea lui Sir Alex Ferguson. “Diavolii roșii” au doar o victorie în ultimele 5 partide din Premier League. Totodată, United a fost eliminată din Champions League, după un loc 4 în grupa A. O performanță rușinoasă pentru unul dintre cele mai mari cluburi din lume. 

Înaintea duelului cu Aston Villa, Erik ten Hag face un apel către jucătorii săi pentru a fii mult mai responsabili pentru culorile pe care le poartă le cere să dea 100% în etapa de Boxing Day. Formația antrenată de Unai Emery este pe locul 3 în Anglia, la un punct de liderul Arsenal. În schimb, Manchester United este pe a 8-a poziție, după doar 9 victorii, un egal și 8 înfrângeri.

“Știm care sunt standardele la Manchester United și trebuie să câștigăm ca o echipă. Eu trebuie să preiau responsabilitatea, iar jucătorii trebuie să preia și ei responsabilitatea. Fiecare jucător trebuie să dea 100% către responsabilitatea pe care o avem. În fiecare meci, jucătorii trebuie să iasă la rampă.

Poate în anumite momente aștepți de la jucătorii cu experiență chiar mai multe când au jucători tineri în jurul lor, dar dacă ești îndeajuns de bun, ești și îndeajuns de bătrân. Trebuie să o facem împreună, indiferent de vârstă.

Trebuie să creăm o echipă care să câștige meciul. Villa e într-o formă foarte bună, deci dacă îți creezi șanse, trebuie să profiți de ele și să marchezi, altfel nu câștigi meciuri. Asta e clar.

Sunt sigur că ei (n.r. suporterii) sunt extrem de dezamăgiți de noi și trebuie să facem lucrurile cum trebuie și diferit. Chiar apreciem fiecare moment în care ne susțin, în ciuda eșecurilor. Cu siguranță, avem nevoie de ajutor, dar în primul și în primul rând, echipa și cu mine trebuie să facem asta”, a spus Ten Hag, potrivit Daily Mail.

Suntem la ziua de Boxing Day, 26 decembrie, cum îi spun britanicii, și fotbalul nu putea lipsi, așa cum a fost mereu prezent în această zi. În această zi începe etapa a 19-a din Premier League, ultima a turului din acest sezon. Runda se va întinde pe parcursul a trei zile, urmând a se încheia joi, 28 decembrie.

Programul meciurilor din etapa a 19-a din Premier League

Marți, 26 decembrie, ora 17:00

  • ora 14:30 Newcastle – Nottingham Forest (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • Bournemouth – Fulham (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • Sheffield United – Luton Town (Digi Sport 2 Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 19:30 Burnley – FC Liverpool (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 22:00 Manchester United – Aston Villa (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 27 decembrie, ora 21:30

  • Brentford – Wolverhampton (Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 3)
  • Chelsea – Crystal Palace (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 22:16 Everton – Manchester City (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Joi, 28 decembrie

  • ora 21:30 Brighton – Tottenham (Digi Sport 2 Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 22:15 Arsenal – West Ham (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

“Tunarii” sunt pregătiți să îi bombardeze pe “ciocănari” în etapa a 19-a din Premier League

Este un derby londonez de foarte mare tradiție, cu o vechime impresionantă. Tunarii sunt primii, cu 40 de puncte, dar Liverpool și Aston Villa au doar un punct mai puțin, deci pândesc orice greșeală a echipei lui Mikel Arteta. Privind clasamentul, West Ham nu stă nici ea rău, locul 6, dar distanța până la Arsenal este de zece lungimi.

Evident, Arsenal pleacă favorită certă, dar Arteta a ținut să le spună elevilor săi că ar fi o eroare, chiar fatală, dacă ar intra pe teren considerându-se deja învingători. El consideră că West Ham este o echipă bună, care poate pune probleme serioase. Pentru Declan Rice va fi un meci special, primul împotriva fostei sale echipe, în tricoul lui Arsenal.

ADVERTISEMENT

“Cetățenii” au luat Mondialul cluburilor, dar au pierdut teren în Premier League

Manchester City vine la Liverpool, pentru meciul cu Everton după ce a câștigat în premieră Campionatul Mondial al cluburilor. Problema este că în ultimele cinci etape de Premier League, are amânat meciul cu Brentford, a obținut o singură victorie și pare greu de crezut dar campioana la zi a ieșit din top 4, este pe 5, cu 34 de puncte și obligată să câștige acum.

Pep Guardiola se teme doar de oboseala elevilor săi, după drumul din Arabia Saudită și temperaturile foarte mari de acolo și îi are în continuare absenți pe playmaker-ul Kevin de Bruyne și pe golgheterul Erling Haaland. Însă, faptul că echipa sa a marcat șapte goluri la CM al cluburilor fără cei doi poate fi un motiv de optimism.

ADVERTISEMENT

Cormoranii sunt favoriți pe terenul lui Burnley, penultima clasată

FC Liverpool merge la Burnley, la penultima clasată, care are doar 11 puncte, dar care etapa trecută a luat o mare gură de oxigen la Londra, cu victorie împotriva lui Fulham. Runda precedentă “cormoranii” au făcut egal acasă cu Arsenal, dar ar fi trebuit să primească un penalty la un fault în careu comis de Odegaard.

La Burnley, Jurgen Klopp va avea din nou foarte mulți absenți pe lista și așa încărcată apărând acum fundașul stânga grec Tsimikas și atacantul Luis Diaz. Va fi problemă cu postul de fundaș stânga, pentru că și scoțianul Robertson e indisponibil, așa că Jurgen Klopp trebuie să improvizeze.

Primul meci pentru Manchester United sub ochii principalului investitor, Jim Ratcliffe

Pe Old Trafford va fi meciul răniților. United are zece absențe sigure plus alte două probabile, iar Aston Villa are șapte jucători out. United e departe de forma unei echipe cu pretenții de loc de Champions League. Aston Villa a ratat, incredibil, pe teren propriu momentul istoric de a deveni lider, făcând in extremis 1-1 cu ultima clasată, Sheffield United.

Va fi primul meci pentru Sir Jim Ratcliffe, 71 de ani, care a plătit 1,5 miliarde euro pentru a prelua 25 la sută din acțiunile lui Manchester United. Ceea ce îl face să aibă cuvântul principal de spus în club. Și noul acționar chiar are gânduri foarte mari pentru revigorarea lui United.  Se prevăd foarte multe schimbări de lot chiar începând din această iarnă. Când ar urma să plece o serie de jucători și foarte posibil și antrenorul Erik ten Hag. Se vor începe negocierile cu câțiva jucători de top în frunte cu golgheterul lui Napoli, Victor Osimhen, a cărui clauză de eliberare este foarte mare, 160 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT