News

Premieră în România. Din toamnă se va deschide o facultate pentru cei pasionați de gaming

Pasionații de jocuri video primesc o șansă la o carieră. Prima facultate de gaming va debuta în România din toamnă
11.04.2024 | 20:38
Premiera in Romania Din toamna se va deschide o facultate pentru cei pasionati de gaming
România lansează prima facultate de gaming din țară. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În premieră pentru România în acest an, tinerii pasionați de jocuri video au ocazia să urmeze o facultate specializată în acest domeniu. Astfel, gaming-ul devine o profesie cu perspective financiare promițătoare.

Prima facultate de gaming din România

Studenții vor avea parte de o experiență de învățare prin joc și, la finalul programului, vor obține o diplomă internațională. În ceea ce privește posibilitățile de carieră viitoare, industria oferă o gamă diversă de oportunități, de la programare la design și animație.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor studii, copiii din România își petrec în medie aproape 23 de ore pe săptămână în fața calculatorului. Într-un interviu pentru Observator, Andrei, în vârstă de 18 ani, este ferm convins că viitorul său poate fi construit în jurul jocurilor video.

„Dacă nu aş fi în a 12-a şi nu ar trebui să învăţ pentru BAC clar aş putea să stau 8, 9 pe zi. Sunt pasionat de gaming design, de a face jocuri, a scrie povestea, interfaţa, e domeniul de care am fost pasionat de când eram mic. Să fac propriile mele jocuri, asta este poziţia de vis pentru care trebuie să învăţ”, a spus pentru sursa citată Andrei Racoviţeanu, student.

ADVERTISEMENT

Minecraft, Fifa, Counterstrike sau Candy Crush nu vor mai fi doar simple jocuri, ci vor deveni materii de studiu. Primul program universitar de gaming din România va fi lansat la toamnă.

Ce vor învăța studenții la facultatea de gaming

Studenții vor învăța cum să creeze jocuri video, pornind de la trei programe fundamentale, spune Laura Lăzărescu, CEO-ul programului de facultate. De asemenea, diploma obținută la absolvire este internațională și este acordată de una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

ADVERTISEMENT

„Studenţii învaţă  cum să facă jocuri video. Vom începe cu 3 programe. Cei trei piloni esenţiali atunci când dezvolţi un joc. avem un program pe partea de inginerie, este vorba de programare, ei sunt cei care vor coda întreaga experienţa pe care un jucător o are. Al doilea se uită la zona de design, ei fac poveste jocului. Şi apoi avem partea de artă şi animaţie . Diploma pe care tu o primeşti la final este una internaţională, de la una dintre cele mai bune universităţi din lume pe partea asta de dezvoltare de jocuri”, a transmis Laura Lăzărescu, CEO program de facultate.

Studenții nu vor dobândi doar cunoștințe teoretice, ci se vor pregăti pentru a se adapta unei industrii în continuă schimbare și expansiune. Pasiunea este criteriul primordial, nu neapărat experiența anterioară.

ADVERTISEMENT

La finalul programului, absolvenții vor avea posibilitatea de a accesa locuri de muncă într-o industrie evaluată la peste 200 de milioane de euro. Procesul de admitere va începe în toamnă, iar nota minimă necesară la examenul de Bacalaureat pentru viitorii candidați este 7,5.

ADVERTISEMENT