Life

Premierul canadian Justin Trudeau se desparte de soția sa, Sophie, după 18 ani de căsnicie

Premierul Canadei, Justin Trudeau, și soția sa, Sophie Gregoire Trudeau, se despart după 18 ani de mariaj și au semnat un acord în acest sens.
02.08.2023 | 21:32
Premierul canadian Justin Trudeau se desparte de sotia sa Sophie dupa 18 ani de casnicie
Justin Trudeau si Sophie Trudeau erau căsătoriți din 2005. Sursa foto: BBC
ADVERTISEMENT

Premierul Justin Trudeau pune punct căsniciei de 18 ani cu soția sa, Sophie Gregoire Trudeau. Anunțul a fost făcut chiar de către prim-ministru, miercuri, într-o postare pe contul personal de Instagram. Deși a anunțat că se desparte de soție, biroul premierului a revenit ulterior cu un mesaj în care precizează că nu este vorba despre un divorț propriu-zis.

Ce motiv a dus la despărțirea dintre Justin Tudeau și Sophie

Justin Trudeau și Sophie Gregoire Trudeau erau căsătoriți din anul 2005 și au împreună trei copii. Premierul Canadei nu a dezvăluit motivul care a dus la despărțire, precizând că decizia în acest sens a fost luată în urma unor discuții ”semnificative și dificile”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă o vor lua pe căi separate, Justin Trudeau și Sophie Gregoire Trudeau au hotărât să rămână prieteni de dragul copiilor lor și de dragul realizărilor pe care le au în calitate de soț și soție. Justin Trudeau a solicitat ca să-i fie respectată intimitatea odată cu dezvăluirea despărțirii.

”Sophie și cu mine am dori să împărtășim faptul că, după multe conversații semnificative și dificile, am luat decizia de a ne separa. Ca întotdeauna, rămânem o familie unită, cu o dragoste și un respect profunde unul pentru celălalt și pentru tot ceea ce am construit și continuăm să construim.

ADVERTISEMENT

Pentru bunăstarea copiilor noștri, vă rugăm să respectați intimitatea noastră și a lor. Vă mulțumim”, a anunțat premierul Canadei, pe contul său de Instagram, la care a primit comentarii de susținere, dar și critici.

”Își dorește intimitate, dar face totul public aici”/ ”Poate lua fosta ta soție custodia acestei țări?”/ ”Toată lumea știa. Și noi ca cetățeni am dori să divorțăm de voi”/ ”Oricât mi-aș dori să am simpatie pentru tine, nu pot. Unde a fost simpatia pentru copiii familiilor pe care le-ai numit misogini și rasiste pentru că nu au vrut să facă un vaccin inutil?  Sau când ați înghețat conturile bancare ale protestatarilor pașnici?”, sunt o parte dintre criticile pe care le-a primit Justin Trudeau pe Instagram, din partea cetățenilor canadieni.

ADVERTISEMENT

Justin Trudeau și Sophie Gregoire Trudeau au semnat un acord în urma despărțirii

După anunțul lui Justin Trudeau, reprezentanții biroului acestuia au transmis, într-un comunicat, că nu este vorba de un divorț propriu-zis și că soții au semnat un ”acord de despărțire legală”. Nu se cunosc alte detalii despre ceea ce înseamnă acest acord, cert este că săptămâna viitoare întreaga familie va pleca într-o vacanță, așa cum era planificat.

”Rămân o familie cu relaţii apropiate, iar Sophie şi prim-ministrul se concentrează de acum pe creşterea copiilor lor într-un mediu sigur, iubitor şi colaborativ. Familia se va afla împreună în vacanţă, începând de săptămâna viitoare”, mai apare în comunicatul biroului lui Justin Trudeau.

ADVERTISEMENT

Justin Trudeau este premier al Canadei din 2015. O bună perioadă se afișa mai mereu alături de soția la evenimente sau la diferite vizite peste hotare. Însă, în ultimii ani, Sophie și-a rărit aparițiile publice, iscându-se astfel zvonurile unui divorț. 

ADVERTISEMENT
Tags: