News

Premierul Ciolacu garantează că nu vor crește taxele în 2024 și atacă AUR: ”Vreți să scoateți România din NATO și UE”

Marcel Ciolacu a garantat, de la tribuna parlamentului, că în 2024 nu vor crește taxele în România. Premierul a lansat și un atac dur la adresa AUR.
20.12.2023 | 00:29
Premierul Ciolacu garanteaza ca nu vor creste taxele in 2024 si ataca AUR Vreti sa scoateti Romania din NATO si UE
Bugetul pe 2024, dezbateri cu scandal și atacuri în Parlament. Ciolacu, către AUR: ”Vreți să scoateți România din NATO și UE”. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

În timp ce și-a susținut discursul pe tema bugetului de stat pe 2024, Marcel Ciolacu a garantat că anul viitor nu vor crește taxele în România. Premierul a atacat dur AUR și USR, partide care au protestat în plenul Legislativului.

Marcel Ciolacu spune că nu vor crește taxele în 2024 și atacă AUR: ”Vreți să scoateți România din NATO și UE”

Într-o atmosferă extrem de tensionată, plenul reunit al Camerei Deputaților şi Senatului a început, marți seara, dezbaterea asupra proiectului bugetului de stat pe anul 2024.

ADVERTISEMENT

Mai mulți parlamentari de la AUR şi de la USR au protestat în şedinţă. S-a întâmplat în timpul discursului premierului Marcel Ciolacu. Cu mare dificultate și multe întreruperi, prim-ministrul şi-a susţinut discursul.

De la pupitrul Parlamentului, premierul le-a promis cetățenilor că în 2024 nu vor creşte taxele. Declarația a venit ca un răspuns la atacurile lansate de opoziţie, în special AUR şi USR, la adresa proiectului de buget.

ADVERTISEMENT

Apoi, Marcel Ciolacu a luat în vizor cele două formațiuni parlamentare. Partidul lui George Simion a fost acuzat de premier că are în plan scoaterea țării din NATO și UE. Celor din USR, Ciolacu le-a amintit de procentul de 9,4% din PIB pentru pensii prevăzut în PNRR.

Recunosc, nu am nicio aşteptare de la un partid a cărui unică politică este susţinerea violatorilor. Voi nu aveţi nicio soluţie concretă! Doar să scoateţi România din NATO şi Uniunea Europeană şi să vă uniţi apoi cu Rusia! Voi generaţi doar scandal şi populism ieftin! Voi vreţi să distrugeţi totul şi să nu puneţi nimic în loc!

ADVERTISEMENT

V-aţi adus acum aminte de pensionari şi de salariaţi, deşi, cât aţi fost la guvernare, aţi dat zero lei la pensii şi un miliard de euro la vaccinuri! Dumneavoastră sunteţi cei care aţi uitat cum aţi trecut în PNRR procentul de 9,4% din PIB.

Am eliminat acest procent, deşi ziceaţi că este imposibil! Aţi minţit! La fel cum i-aţi minţit pe români şi când aţi mimat respectarea statului de drept şi a Justiţiei. Toate principiile dumneavoastră s-au terminat în clipa în care aţi văzut DNA pe interior!

ADVERTISEMENT

Ştiu, şi pe unii, şi pe alţii, vă deranjează acest proiect de buget. Avem viziuni diferite asupra dezvoltării României, dar vă anunţ oficial că bugetul pe 2024 nu conţine nicio apropiere de Rusia şi nici miliardul de euro pentru vaccinuri!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu, promisiuni pentru românii vulnerabili: cardurile de alimente vor funcționa și în 2024

După săgețile către opoziție, premierului și-a reluat promisiunile pentru români. Ciolacu a spus că Guvernul va prelungi măsura privind plafonarea adaosurilor comerciale la 21 de categorii de alimente de bază. De asemenea, cardurile pentru alimente vor fi alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni, și în 2024.

Tot anul viitor, în premieră, România va avea două creșteri consistente ale pensiilor. ”Indexarea cu 13,8% – de la 1 ianuarie și recalcularea – de la 1 septembrie. Astfel, pensia medie va crește anul viitor de la 2.100 de lei la peste 2.800 de lei.

Dacă ne raportăm la momentul intrării noastre la guvernare, ajungem la o creștere mai mult decât dublă, față de inflația de 30% din perioada 2022-2024”, a mai explicat Ciolacu.

În ceea ce privește salariul minim, premierul spune că țara noastră trebuie să se apropie, cât mai repede, de salariul minim european. ”Îmi doresc ca, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim să fie 4.000 de lei în România. De asemenea, câștigul salarial mediu net va fi în 2024 de 954 de euro, față de 694 de euro în anul 2021”, mai explică șeful Guvernului PSD-PNL.

ADVERTISEMENT