Sport

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj după calificarea României la Euro 2024: “După ani de zile de așteptare chinuitoare!”

Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat la câteva minute după finalul meciului România - Israel 2-1. Primul ministru a transmis un mesaj de felicitare echipei naţionale.
19.11.2023 | 16:34
Premierul Marcel Ciolacu mesaj dupa calificarea Romaniei la Euro 2024 Dupa ani de zile de asteptare chinuitoare
Premierul Marcel Ciolacu, mesaj după calificarea României la Euro 2024: "După ani de zile de așteptare chinuitoare!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România revine la un turneu final european după o pauză de opt ani. “Tricolorii” au câştigat cu 2-1 meciul cu Israel de la Felcsut, după ce au revenit de la 0-1 graţie golurilor marcate de George Puşcaş şi Ianis Hagi.

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj după calificarea României la Euro 2024!

La câteva minute după fluierul final, premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj prin intermediul reţelelor de socializare, felicitându-i pe “tricolori” pentru acest succes:

ADVERTISEMENT

„Calificareee! Suntem la EURO, în sfârșit! Bravo, băieți! După ani de zile de așteptare chinuitoare, i-ați făcut din nou fericiți pe români!”, a scris Marcel Ciolacu pe contul de Facebook.

Klaus Iohannis, niciun mesaj din… Zanzibar

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis nu a reacţionat deocamdată după această performanţă reuşită de România. Şeful statului se află în Zanzibar, în cadrul unei serii de vizite pe teritoriul Africii.

ADVERTISEMENT

De altfel, şeful statului a reacţionat rareori în ultimii 9 ani, de când este în funcţie, la succesele naţionalei României, destul de puţine şi ele. Dacă la început, preşedintele mai transmitea câte un mesaj de încurajare, în ultimii ani şi-a pierdut acest obicei.

Maia Sandu, pe stadion în Moldova – Albania! Vecinii au şansa unei calificări istorice

În schimb, preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a fost în tribune la remiza dintre Moldova şi Albania, scor 1-1, care trimite reprezentativa ţării vecine în meci decisiv de calificare la turneul final, pe terenul Cehiei.

ADVERTISEMENT

Moldova se poate califica la primul turneu final din istorie dacă va învinge luni, de la ora 21:45, Cehia. Gazdele au şi varianta remizei pentru a se califica la turneul final. Albania are şanse mari să câştige grupa, primind vizita celor din Feroe.

Marcel Ciolacu, implicat în sport!

De când a preluat mandatul de premier, Marcel Ciolacu a fost foarte implicat în ceea ce priveşte sportul din România. Primul ministru s-a interesat personal de problema stadionului Ghencea, în momentul în care arena nu putea fi închiriată de FCSB.

ADVERTISEMENT

În plus, Marcel Ciolacu şi-a dat girul ca România să organizeze Campionatul European de handbal feminin din 2026. Din informaţiile noastre, turneul final se va organiza în România şi Slovacia.

ADVERTISEMENT