News

Premiile Oscar, reguli noi din cauza pandemiei. Măsura luată în premieră în acest an

29.04.2020 | 10:41
Premiile Oscar reguli noi din cauza pandemiei Masura luata in premiera in acest an
ADVERTISEMENT

Academia de film americană care organizează gala premiilor Oscar a anunțat că ediția cu numărul 93 vine cu câteva schimbări radicale luate în contextul pandemiei de coronavirus. Anunțul vine după ce cinematografele au fost închise și festivalurile de profil au fost anulate din cauza virusului din China.

Filmele din mediul online, eligibile pentru premiile Oscar

Lungmetrajele care vor fi lansate perioada aceasta exclusiv online vor fi eligibile pentru premiile Oscar din 28 februarie 2021, o măsură luată în premieră anul acesta. Decizia a fost luată după discuții îndelungate cu producători, studiouri de producție și proprietari de cinematografe din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Așadar, ediția cu numărul 93 a galei Oscar va suferi câteva schimbări, iar regulile vor fi ușor flexibile având în vedere pandemia de coronavirus. Așa se face că filmele care aveau programată lansarea în cinematografe, dar au fost făcute disponibile pe serviciile de video on demand se pot califica pentru Oscar, inclusiv în categoria dedicată celui mai bun lungmetraj.

În trecut, filmele care erau eligibile pentru premiile Oscar trebuia să ruleze minim 7 zile în cinematografe. Anul viitor această regulă nu se va mai aplica având în vedere contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ce alte schimbări mai aduce gala premiilor Oscar din februarie 2021

„S-au purtat discuţii constante cu toate părţile din comunitate, de la studiouri de producţie la realizatori de film şi proprietari de cinematograf”, a declarat Dawn Hudson, CEO al Academiei de film americane.

Totodată, gala de anul viitor aduce și alte schimbări importante printre care se numără noi reguli pentru coloana sonoră în care procentul minim de muzică originală trebuie să fie de 60%. În plus, în cazul francizelor şi al continuărilor procentul minim de muzică originală trebuie să fie de 80%.

ADVERTISEMENT

Alte schimbări ar mai fi legat de cele două categorii dedicate sunetului (mixaj şi montaj) care în ediția din februarie 2021 vor fi unite. Concret, în acest domeniu reprezentanții premiilor Oscar vor oferi un premiu pentru excelenţă.

„Vom fi flexibili cu regulile anul acesta, pentru că înţelegem că este o situaţie devastatoare şi fără precedent”, a mai spus Dawn Hudson.

ADVERTISEMENT

Academia de film americană a ținut să adauge faptul că în clipa în care cinematografele din întreaga lume se vor redeschise aceste reguli noi nu vor mai fi aplicate.

 

 

ADVERTISEMENT