Florin Dumitrescu a dezvăluit care este preparatul care i-a marcat copilăria. Fosta vedetă de la Chefi la Cuțite îl pregătește și acum foarte des, însă niciodată nu a știut care sunt cantitățile exacte.
Este unul dintre cei mai buni bucătari din țară, iar din mâinile lui ies zilnic tot felul de preparate sofisticate. Cu toate acestea, Florin Dumitrescu- care recent și-a dat demisia de la Chefi la Cuțite, este îndrăgostit de un fel de mâncare neașteptat.
Este vorba despre ceva la care puțină lume s-ar fi gândit. Nu este nevoie decât de ingrediente simple, ieftine și la îndemâna oricui, dar adună în farfurie toate amintirile și gustul copilăriei, după cum chiar el a mărturisit.
Mâncarea preferată a lui Florin Dumitrescu este foarte apreciată și de români. Este vorba despre pipote cu sos de roșii și ceapă. Acesta este preparatul care i-a marcat copilăria fostei vedete Chefi la cuțite.
„Am să vă spun reţeta aşa cum îmi amintesc eu că o făcea bunica mea. Nu o să pot să vă dau cantităţile, pentru că nu le-am descoperit nici eu încă, dar ştiu cu certitudine ingredientele şi paşii. Când eram mic, aveam nevoie de mâncare ca să nu mai mănânc doar pâine.
Practic, mâncarea era garnitura pâinii pentru mine. Iar cea mai bună ‘garnitură’ dintre toate era tocana de pipote de pui gătită de bunica mea… erau atât de bune cu sosul acela uşor dulceag.
Doar faptul că scriu despre pipote, cu carnea lor uşor gumoasă, care te obligă să mesteci puţin mai mult, despre sosul de roşii dulce şi bucăţile de ceapă… mă face şi azi să salivez de poftă şi îmi aduc aminte cu drag de acea perioadă“, a povetsit chef Florin Dumitrescu în cartea sa „Găteşte cu mine“, conform clickpoftabuna.ro.
Chiar dacă nu știe cantitățile, Florin Dumitrescu a oferit rețeta. Ingredientele sunt următoarele: pipote de pui, ceapă albă, pastă de tomate, usturoi, foi de dafin și pătrunjel verde. Totodată, mai este nevoie de roşii, ulei, sare și piper.
Pipotele se fierb în apă cu puțină sare și se îndepărtează spuma care se ridică la suprafață ori de câte ori este nevoie. Între timp, se toacă ceapa și se pune la prăjit în ulei de floarea-soarelui cu o foaie de dafin și cu câțiva căței de usturoi.
Când pipotele s-au fiert, se pun în cratiță peste ceapă, cu roșiile tocate și puțină apă. Florin Dumitrescu a dezvăluit că se mai adaugă și puțină pastă de tomate și se condimentează cu sare și piper după gust. La final se pune pătrunjelul tocat și se servește cu pâine de casă.