Fotbal international

Presa de la Buenos Aires este în delir: „Visăm din nou! Argentina merge spre gloria eternă”

Victoria caetgorică a lui Messi & Co împotriva Croației i-a făcut pe colegii din presa argentiniană să exulte și, cu siguranță, reacțiile vor continua și-n zilele următoare.
14.12.2022 | 00:03
Presa de la Buenos Aires este in delir Visam din nou Argentina merge spre gloria eterna
Succesul lui Messi & Co, 3-0 cu Croația, nu i-a adus doar pe fani în delir, ci și pe jurnaliștii argentinieni.
ADVERTISEMENT

Argentina și-a luat revanșa pentru acel 0-3 din 2018. Și nu se putea un moment mai bun. S-a impus la scor de forfait în fața Croației în semifinalele Cupei Mondiale. Și este la o victorie distanță de un titlu mondial pe care-l așteaptă din 1986. Un triumf pentru o națiune, dar și pentru eroul său actual, Leo Messi, scrie, la cald, presa argentiniană.

”Messi i-a pironit cu un penalty la vinclu”, scriu exuberanți jurnaliștii din Argentina

Argentina a scăpat de Brazilia, marea sa rivală, pentru semifinala Cupei Mondiale din Qatar. Avea însă în față o echipă care probase că este greu de învins.

ADVERTISEMENT

A lăsat însă în urmă toate slăbiciunile care îi marcaseră parcursul de până acum. Și s-a impus categoric, croindu-și drum către meciul care va decide campioana lumii. Spre satisfacția fanilor, dar și a jurnaliștilor sud-americani.

”Meci istoric al echipei naționale”, a titrat Ole. Și colegii lor de la Clarin sunt entuziasmați. ”Te uiți la echipa națională și nu există altă concluzie: te convinge că trebuie să crezi. 

ADVERTISEMENT

Această Argentina a lui Messi este incitantă, o echipă care arată joc și caracter în fiecare joc”, a menționat cotidianul amintit.

”Messi i-a pironit cu un penalty la vinclu. O cursă memorabilă a „Pianjenului” pentru doi la zero. A treia reușită, o mică bijuterie a lui Messi pe care a definitivat-o Álvarez”, a menționat Pagina 12.

ADVERTISEMENT

Pentru a continua: ”Nu ne lăsați. Mai rămâne puțin, foarte puțin. Luați-ne cu voi în acest vis etern, contagios. Acum că oamenii au început să simtă bucurie.

Acea bucurie care te lasă fără aer, dar, apoi, te face să respiri fericit. Acea bucurie profundă, adâncă, pătrunzătoare care îți intră în măruntaie și-ți face să strălucească privirea. Acea bucurie molipsitoare a dansului pe trotuare, care anesteziază oboseala până-n zori”. 

ADVERTISEMENT

”La un pas de glorie”

”Albiceleste a ajuns în finala Cupei Mondiale după victoria cu 3-0 în fața Croației la Lusail. Două goluri ale lui Julián Álvarez și un penalty al lui Lionel Messi asigură victoria.

Argentina este acum la un pas de glorie și va înfrunta duminică Franța sau Maroc”, a scris și Buenos Aires Times.

”Messi și-a pus echipa pe drumul spre victorie cu un penalty perfect executat în prima repriză, și a securizat victoria cu o acțiune magică care a dus la al treilea gol”, a mai notat publicația amintită.

Și presa internațională scoate în evidență prestația lui Messi & Co

Și presa internațională a fost plină de elogii la adresa sud-americanilor, dar și a cursei lui Messi care a precedat golul trei. ”Argentina o distruge pe Croația cu dubla lui Alvarez și golul lui Messi și se duce în finala Campionatului Mondial“, a reacționat varianta argentiniană a ESPN.

”O operă de artă a lui Lionel Messi!”, au titrat spaniolii de la Marca după pasa de gol a lui Messi pentru Julian Alvarez, la scorul de 3-0. În timp ce Mundo Deportivo a scris ”Nebunia lui Messi și sentința lui Julian”. ”Alvarez a marcat din nou după un moment de magie al lui Messi”, au scris și englezii de la The Sun.

ADVERTISEMENT