Sport

Presa din Elveția acceptă doar victoria pe Arena Națională. De ce compară România cu Moldova

Presa din Elveția trage un semnal de alarmă în ceea ce privește importanța întâlnirii cu România în economia turneului final al Euro 2024.
19.11.2023 | 23:20
Presa din Elvetia accepta doar victoria pe Arena Nationala De ce compara Romania cu Moldova
Presa din Elveția trage un semnal de alarmă în ceea ce privește importanța întâlnirii cu România în economia turneului final al Euro 2024.
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” încheie Grupa I cu un meci pe Arena Națională în fața a 50.000 de oameni împotriva selecționatei lui Murat Yakin și are nevoie de o remiză pentru a termina această campanie pe primul loc.

Ce scrie presa din Elveția înaintea partidei cu România

Chiar dacă mai sunt două zile până la partida România – Elveția, presa din Țara Cantoanelor i-a avertizat pe jucătorii lui Murat Yakin că duelul are o importanță capitală. Cine va încheia pe locul 1 va fi în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru Euro 2024.

ADVERTISEMENT

”Remiza este interzisă! Iată de ce este important pentru Campionatul European ca Elveția să învingă România. Meciul cu România nu se joacă doar pentru prestigiu. Rezultatul va avea un impact direct asupra tragerii la sorți pentru Campionatul European.

Dacă va câștiga grupa, Elveția ar fi în urna a doua, având în vedere că nu are suficiente puncte pentru a fi în prima. În cazul în care se va califica la Euro de pe locul secund, există riscul ca Elveția să fie în urna a patra, astfel că putem avea adversare de top în faza grupelor. Spre exemplu, ar fi posibilă o grupă cu Anglia, Danemarca și Olanda.

ADVERTISEMENT

Nicio altă echipă nu a înregistrat mai multe remize în preliminariile Campionatului European, cinci din nouă meciuri. Doar adversara noastră din grupă, România, și micuța Moldova sunt aproape, cu patru egaluri”, au scris jurnaliștii de la nau.ch.

Elvețienii ne-au mulțumit că i-am ajutat să se califice la Euro 2024

Mijlocașul Răzvan Marin s-a arătat extrem de optimist înaintea ultimului meci din Grupa I. Fotbalistul a mărturisit că abia așteaptă duelul cu Elveția și vrea să sărbătorească obținerea calificării la Euro alături de zecile de mii de fani care vor veni pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Cum partida cu Elveția are această miză deloc neglijabilă de a ușura drumul echipei naționale vara viitoare, în Germania, prin accederea într-o urnă mai bună, respectiv urna a doua, este de așteptat ca elevii lui Edi Iordănescu să facă tot posibilul să nu piardă.

Victoria ”tricolorilor” de la Felcsut a avut efect dublu. Adică naționala Israelului a fost definitiv scoasă din calculele primelor două locuri, ceea ce înseamnă, implicit, faptul că odată cu noi s-a calificat deja și Elveția, chiar dacă a făcut doar egal acasă cu Kosovo.

ADVERTISEMENT

O calificare silențioasă, nici măcar publicul neavând vreo formă deosebită de manifestare la finalul a încă unui meci dezamăgitor. Elvețienii de la cotidianul Blick au deschis articolul cu mențiunea ”Mulțumim, România”.

ADVERTISEMENT
1,96 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „total goluri Elveția: peste 1,5 goluri” la meciul România - Elveția