Sport

Presa din Spania îl desființează pe Luis Enrique după remiza cu Polonia: ”Nu mergem nicăieri”

Spania este marea dezamăgire de la Euro 2020, acumulând doar două puncte din meciurile cu Suedia și Polonia, iar Luis Enrique este tot mai criticat.
20.06.2021 | 00:56
Presa din Spania il desfiinteaza pe Luis Enrique dupa remiza cu Polonia Nu mergem nicaieri
ADVERTISEMENT

”Furia Roja” a fost ținută în șah de reprezentativa Poloniei, scor 1-1, iar acum este nevoită să învingă Slovacia pentru a-și asigurarea calificarea în optimi.

În acest moment, ibericii sunt abia pe poziția a treia în Grupa E, dar beneficiind de jocul rezultatelor din celalalte grupe ar merge in extremis mai departe.

ADVERTISEMENT

Luis Enrique, pus la zid de presă după egalul cu Polonia

Remiza din partida cu Polonia a făcut ca presa din Spania să explodeze la adresa selecționerul Luis Enrique, pe care îl critică pentru deciziile greșite pe care le-a luat în ultima perioadă.

Cei mai vehemenți au fost cei de la Marca, care au titrat: ”Luis Enrique, deci nu mergem nicăieri”. ”Cu două remize și cu calificarea în aer dintr-o grupă accesibilă, Spania este pusă în fața unui meci pe viață și pe moarte în ultima etapă. O realitate care înmulțește îndoielile cu privire la această echipă ce poartă ștampila inconfundabilă a lui Luis Enrique.

ADVERTISEMENT

Asturianul s-a încurcat în planul său. L-a păstrat pe Marcos Llorente fundaș, schimbările au modificat puțin sau deloc cursul jocului și a terminat meciul fără Morata sau Moreno atunci când era necesar să marcheze”, a scris sursa citată.

Selecționerului i se reproșează alegerile făcute

”Echipa face lucruri bune, dar în mod clar sunt insuficiente pentru că nu a învins două echipe care sunt departe de a fi favorite. Luis Enrique a cedat presiunii și l-a titularizat pe Gerard Moreno, dar după penalty-ul ratat l-a scos imediat. Este greu de înțeles aceste decizii ale antrenorului cu privire la cel mai bun marcator spaniol din La Liga.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare frustrare o reprezintă faptul că se simte cu Marcos Llorente se irosește în poziția de fundaș dreapta. Cel mai bun mijlocaș din la Liga își pierde din explozie pentru că trebuie să vină mult prea din spate. Interii Koke și Pedri sunt statici, iar fizic sunt departe de exiuberanța lui Llorente”, a mai notat Marca.

Cotidianul As a titrat inspirat ”Cod roșu”, parcă în ton cu vremea din România. ”Miercuri vom juca o finală la acest Euro, o finală care vine parcă mult prea devreme. În realitate este o finală care nu ne duce la trofeu, ci una care ne ține în viață la acest turneu final”, a scris publicația din Madrid.

ADVERTISEMENT

Catalanii, mult mai blânzi cu Luis Enrique

Presa din Catalonia a fost puțin mai blândă cu Luis Enrique, fost jucător și antrenor la Barcelona. Publicația Sport a titrat: ”Continuă blestemul pentru Spania” și în continuare amintește de toate problemele medicale din lot, de ratările uriașe din partidele cu Suedia și Polonia, dar în același timp remarcă faptul că naționala iberică nu știe să profite de ocaziile pe care și le crează.

Cotidianul Mundo Deportivo a apreciat titularizarea lui Gerard Moreno, care a dat pasa la golul lui Morata, dar a și ratat un penalty. ”Luis Enrique nu a putut ignora cererea populară după un prim joc fără gol și l-a băgat pe Moreni în primul 11. Jucătorul lui Villarreal a fost fantastic, dar a ratat de la 11 metri și Spania a trebuit să se mulțumească doar cu un egal.

Și cu Slovacia, Luis Enrique va rămâne fidel ideii sale și e greu de crezut că-l vom vedea în teren pe Thiago Alcantara, care nu are niciun minut la acest Euro. Absența mijlocașului este șocantă, dar probabil că nu va primi minute nici în ultimul joc, mai ales că primul intrat de pe bancă în centrul terenului a fost Fabian Ruiz”, au scris catalanii.

ADVERTISEMENT