Sport

Presa engleză jubilează după calificarea lui Chelsea în sferturile Champions League: ”Sterling și Havertz îl scapă de presiune pe Graham Potter”

Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League, iar presa engleză notează că Graham Potter a fost salvat de inspirația jucătorilor.
08.03.2023 | 00:48
Presa engleza jubileaza dupa calificarea lui Chelsea in sferturile Champions League Sterling si Havertz il scapa de presiune pe Graham Potter
Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Champions League, iar presa engleză notează că Graham Potter a fost salvat de inspirația jucătorilor. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

După ce au pierdut prima manșă cu Borussia Dortmund, scor 0-1, londonezii au făcut un meci mare la returul de pe Stamford Bridge și s-au impus cu 2-0 continuându-și astfel parcursul în Champions League.

Presa engleză salută la unison calificarea lui Chelsea din Champions League

Calificarea lui Chelsea în sferturile de finală ale Champions League a fost o reală bucurie pentru presa engleză care a lăudat jucătorii pentru efortul depus și a menționat faptul că Graham Potter și-a salvat pentru moment postul.

ADVERTISEMENT

”Sterling și Havertz îl scapă de presiune pe Graham Potter”, a titrat The Sun, care a mai scris: ”Managerul lui Chelsea a supraviețuit miraculos eșecului de la Dortmund și a părut hotărât să se bucure de ceea ce ar fi putut fi prima și ultima sa rundă eliminatorie din Champions League.

A fost, fără îndoială, cea mai bună performanță din domnia sa de șase luni și, cu siguranță, cea mai convingătoare după pauza datorată Cupei Mondiale. Raheem Sterling și Kai Havertz au lovit pentru a învinge Borussia”.

ADVERTISEMENT

”Albaștrii ajung în sferturi datorită unui penalty controversat”, este titlul dat de Daily Mail. ”Au făcut-o. Joc grozav. Bravo Chelsea. Echipa lui Potter este între cele mai bune opt după un meci dramatic”, a mai notat sursa citată.

Graham Potter, cea mai frumoasă noapte la Chelsea

Sub titlul ”Graham Potter se bucură de cea mai bună noapte ca antrenor al Chelsea”, publicația The Telegraph scrie: ”Chelsea a meritat calificarea. Sunt primele semne de viață în proiectul Potter. Performanțe bune de la fundașii laterali, de la Sterling, Havertz și Kovacic. Calificare mare pentru Chelsea, victorie mare pentru managerul lor”.

ADVERTISEMENT

”Superba Chelsea”, a titrat BBC, care a remarcat faptul că Borussia Dortmund era neînvinsă în 2023. ”Cel mai frumos moment din cariera lui Graham Potter la Chelsea, de departe. La prima sa dublă în Champions League, managerul își duce echipa în primele opt”.

Chelsea s-a calificat după ce a înscris golul doi după o fază controversată. Arbitrul Danny Makkelie a dictat un penalty pentru londonezi după ce a revăzut faza la VAR, dar Kai Havertz a ratat.

ADVERTISEMENT

Însă, ”centralul” olandez a dictat repetarea pentru că mai mulți jucători ai nemților au intrat în suprafața de pedeapsă înainte ca Havertz să execute penalty-ul. Atacantul lui Chelsea nu a mai ratat la a doua încercare și așa s-a scris calificarea.

ADVERTISEMENT