Sport

Presa franceză pune tunurile pe Neymar după Rennes – PSG 1-0. Specialistul RMC Sport, verdict dur: ”Cel mai mare eșec din istoria fotbalului”

Neymar a fost luat în colimator de presa franceză după înfrângerea lui PSG la Rennes, tonul oscilând între îngrijorare și critici vehemente.
17.01.2023 | 12:05
Presa franceza pune tunurile pe Neymar dupa Rennes  PSG 10 Specialistul RMC Sport verdict dur Cel mai mare esec din istoria fotbalului
Neymar a fost anihilat complet de jucătorii lui Rennes, iar criticile jurnaliștilor din Hexagon la adresa prestației sale sunt extrem de dure. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

PSG a zburdat în toamnă. Pauza pentru Cupa Mondială a dereglat însă mecanismul campioanei Franței. Care a pierdut ultimele două meciuri în deplasare, 1-3 la Lens și 0-1 cu Rennes, astfel că mai are doar 3 puncte avans în Ligue 1. Galtier a tras deja semnalul de alarmă, vizându-i pe Messi și Mbappe, în timp ce presa franceză l-a luat în colimator pe Neymar.

Neymar, notat cu 3 în L’Equipe, criticat dur de Daniel Riolo, cel ce este considerat varianta franceză a lui Piers Morgan

Messi a avut parte de o pauză lungă după ce a câștigat Cupa Mondială. Iar atunci când acesta a revenit la Paris, au primit zile libere Mbappe și Hakimi.

ADVERTISEMENT

Și s-a vorbit chiar despre faptul că starul francez și-a dorit să plece pentru a nu asista la revenirea în echipa de club a starului argentinian.

În plus, Neymar jr., cel care în toamnă izbutea 15 goluri și 13 pase decisive, nu a mai izbutit decât un assist în meciurile de după Qatar. Competiție în care însă, să ne amintim, a suferit o accidentare.

ADVERTISEMENT

Galtier a fost nevoit să improvizeze mai mereu. Iar lucrurile nu au mers deloc bine. În doar 15 zile din 2023, PSG, care începea anul neînvinsă în Ligue 1, a cedat de două ori.

Ultima dată, cu Rennes. Care i-a cedat inițiativa. Dar a blocat toate culoarele. Și a dat lovitura. Un meci la capătul căruia Neymar a fost principala țintă a jurnaliștilor francezi.

ADVERTISEMENT

”Precum împotriva lui Angers, la mijlocul săptămânii, brazilianul s-a dus în căutarea mingii, și a încercat de prea multe ori să facă diferența singur.

Rezultatul a fost că a pierdut baloane în zone dificile. Și aproape niciodată nu a provocat pericol în zona celor de la Rennes. O performanță îngrijorătoare la o lună distanță de meciul Bayern (n.r. din Champions League)”, a notat L’Equipe. Care i-a dat nota 3.

ADVERTISEMENT

Apă la moară pentru Daniel Riolo

Prestația lui Neymar i-a dat apă la moară și lui Daniel Riolo. Jurnalistul care este pentru Mbappe ceea ce reprezintă Piers Morgan pentru Cristiano Ronaldo.

Riolo a fost mereu extrem de acid la adresa lui Neymar și a lui Messi. Și n-a scăpat ocazia de a ieși la un nou atac după meciul de la Rennes. El a catalogat transferul brazilianului la PSG drept cel mai mare eșec din istoria fotbalului.

”Și-a bătut joc de toți suporterii PSG făcând o jumătate de sezon bun pentru că avea de pregătit un Mondial. În ceea ce privește recrutarea, transferul, salariul, este cel mai mare eșec din istoria fotbalului.

Nu mă pot gândi la un eșec mai mare pentru cât a costat, este oribil. Doar pentru că a fost bun în două meciuri în 2020 nu înseamnă că este un salvator”, a spus Riolo.


  • Cota NETBET pentru PSG: 6,30 este cota pentru „X solist” la meciul PSG – Reims!

ADVERTISEMENT
Tags: