Sport

Presa internațională a analizat tragerea la sorți de la Miami Open 2024: ”Halep a fost pusă pe jar”

Simona Halep a avut parte de o tragere la sorți complicată la Miami Open 2024, iar presa internațională consideră că va avea un test greu de trecut la revenirea în circuit.
18.03.2024 | 09:52
Presa internationala a analizat tragerea la sorti de la Miami Open 2024 Halep a fost pusa pe jar
Simona Halep a avut parte de o tragere la sorți complicată la Miami Open 2024, iar presa internațională consideră că va avea un test greu de trecut la revenirea în circuit. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam se va confrunta în runda inaugurală cu Paula Badosa din Spania, urmând ca în cazul unei victorii să dea în turul secund de bielorusa Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 2.

Cum a comentat presa internațională tragerea la sorți de care a avut parte Simona Halep la Miami Open 2024

Presa internațională a făcut o analiză a tragerii la sorți a tabloului feminin de la Miami Open 2024 și toată lumea este de acord că Simona Halep va fi pusă la grea încercare la primul său turneu după pauza de 19 luni cauzată de dopaj.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep va reveni pentru prima dată în circuit din august 2022, iar dubla campioană de Grand Slam reprezintă unul dintre principalele puncte de atracție ale turneului de la Miami.

Halep, care a fost testată pozitiv pentru substanța Roxudustat, a avut o interdicție de patru ani redusă la 9 luni de TAS, iar asta le-a transmis fanilor mesaje mixte, unii fiind foarte bucuroși de revenirea ei, iar alții simțind că se creează un precedent periculos.

ADVERTISEMENT

Având în vedere numele ei mare, Simona a primit imediat un wildcard de la directorul turneului, James Blake, pentru Miami Open. Ca urmare, ea s-a întors imediat în circuit, deși mulți așteaptau o revenire abia în sezonul de zgură.

Simona Halep va avea un tablou greu la Miami, cu Paula Badosa, care țintește o revenire la nivelul optim după accidentările recente, adversară în primul tur. Dar dacă trece peste asta, urmează ‘o anume’ Aryna Sabalenka.

ADVERTISEMENT

Apoi ar putea fi Caroline Wozniacki, în turul 3, dacă Simona produce surpriza. Halep a fost așadar ‘pusă pe jar’, încă de la primul turneu de după revenire”, a scris tennisuptodate.com.

Traseu infernal pentru Halep

Site-ul WTA amintește faptul că românca are un palmares pozitiv în fața Paulei Badosa, însă consideră că traseul este unul complicat. ”După ce a primit un wild card, Simona Halep joacă primul ei meci de la US Open 2022 încoace. Recordul său în directele cu Badosa este spectaculos: 2-0 la meciuri, fără să piardă mai mult de 3 game-uri într-un set în fața jucătoarei din Spania.

ADVERTISEMENT

În turul 2, Aryna Sabalenka va întâlni învingătoarea dintre fostul număr 2 mondial, Paula Badosa, și fostul lider mondial, Simona Halep. În turul 3, învingătoarea ar putea să o întâlnească pe Caroline Wozniacki, un alt fost număr 1 WTA, care a revenit după concediul de maternitate de 3 ani”, a notat sursa citată.

Presa spaniolă marjează pe ideea că Paula Badosa a avut parte de o tragere la sorți dificilă, considerând că Simona Halep este un adversar de temut în ciuda faptului că a lipsit o perioadă îndelungată din circuit.

”Paula Badosa ajunge la Miami Open 2024 după ce a părăsit Indian Wells din cauza unor probleme la spate. Sportiva din Spania nu va avea deloc o misiune ușoară la acest turneu, în care debutează împotriva Simonei Halep, care revine în circuit după o perioadă de suspendare pentru dopaj.

Dacă o va învinge pe româncă, lucrurile nu vor sta nici pe departe ideal pentru Paula, întrucât prietena ei, Aryna Sabalenka, ar fi adversara din turul următor. În aceeași parte de tablou sunt și alte adversare la fel de complicate, precum Victoria Azarenka sau Elena Rybakina”, a scris puntodebreak.com.

Spaniolii scriu despre „foamea” de tenis a româncei

”Tragere la sorți explozivă la WTA 1000 Miami pentru Paula Badosa, care va încerca să joace din nou, după ce a lipsit de la Indian Wells. Badosa nu a mai jucat din 19 februarie, de la Dubai, când a fost nevoită să abandoneze din cauza problemelor la spate.

Nu a reușit să revină la Indian Wells, unul dintre turneele ei preferate, acolo unde a obținut cel mai mare succes din carieră – titlul, în 2021. Va încerca să revină la Miami, deși tragerea la sorți a fost explozivă pentru ea: o va întâlni pe Simona Halep, fost lider mondial, cu două titluri de Grand Slam în palmares, Wimbledon 2018 și Roland Garros 2019”, a notat Mundo Deportivo.

”Paula Badosa debutează la Miami Open împotriva Simonei Halep. Românca revine în competiție, după testul pozitiv care a ținut-o departe de tenis din august 2022. Morbiditatea a fost servită în primul tur de la Miami Open. Iar Simona Halep își va face revenirea oficială în circuit împotriva Paulei Badosa.

Ambele meciuri dintre cele două au fost câștigate de Halep, în 2022. Acum, trebuie să o vedem pe Badosa la treabă în fața unei adversare însetată să revină acolo unde a fost odată și să-și demonstreze nevinovăția cu victorii”, a scris și Marca.

Mult așteptatul meci al revenirii Simonei Halep nu a fost încă programat de organizatorii turneului de la Miami. Singura informație cunoscută este că sportiva din România va juca pe 19 sau 20 martie, la o oră care va fi comunicată în scurt timp.

ADVERTISEMENT