Sport

Presa internațională, reacții despre procesul Simonei Halep: „O victorie majoră”

Cele mai cunoscute publicații din lume au comentat pe larg decizia în cazul Simonei Halep. Cum a fost primită vestea de către jurnaliști.
05.03.2024 | 19:47
Presa internationala reactii despre procesul Simonei Halep O victorie majora
Simona Halep a stat pe bară 17 luni deși a primit o suspendare de doar 9 luni. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Presa internațională a analizat pe larg răsturnarea de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep. Fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon a primit o reducere de pedeapsă fără precendent.

Presa internațională comentează pe larg ridicarea suspendării Simonei Halep: „Cariera sa s-ar fi încheiat”

Una dintre primele mari trusturi de presă care au reacționat au fost cei de la BBC„Suspendare pentru dopaj redusă pentru fosta campioană de la Wimbledon. Dubla campioană de Grand Slam, suspendarea de patru ani a Simonei Halep a fost redusă la doar nouă luni de către TAS.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă că fostul lider mondial poate reveni pe teren imediat. Românca de 32 de ani s-a temut că, dacă decizia originală s-ar fi menținut, cariera sa s-ar fi încheiat”.

Site-ul WTop a scris scurt: „Jucătoarea de tenis Simona Halep a primit permisiunea de a reveni pe teren, după ce TAS a redus suspendarea la apel”.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii englezi de la Reuters au vorbit despre anularea deciziei ca despre o mare reușită a sportivei: „Suspendarea lui Halep, redusă de la patru ani la nouă luni. Fostei campioane de la Wimbledon și de la Roland Garros Simona Halep i s-a redus suspendarea de patru ani la nouă luni de către TAS, după o decizie care reprezintă o victorie majoră pentru fostul lider mondial din România”.

Simona Halep, prima reacție după ridicarea suspendării: „Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase”

Simona Halep a reacționat prompt la aflarea deciziei TAS„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată.

ADVERTISEMENT

Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit.

Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început; și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit”.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, Simona Halep poate reveni pe terenul de tenis încă de la turneul de la Miami care va avea loc în perioada 19-31 martie dacă va primi un wildcard din partea organizatorilor.

ADVERTISEMENT