Sport

Presa italiană salută revenirea lui AC Milan în semifinalele Champions League după 16 ani: ”Magia lui Rafael Leao aduce calificarea mult visată”

AC Milan este din nou într-o semifinală de Champions League după o pauză de 16 ani, iar presa italiană este la picioarele lui Rafael Leao.
19.04.2023 | 00:47
Presa italiana saluta revenirea lui AC Milan in semifinalele Champions League dupa 16 ani Magia lui Rafael Leao aduce calificarea mult visata
AC Milan este din nou într-o semifinală de Champions League după o pauză de 16 ani, iar presa italiană este la picioarele lui Rafael Leao. Sursă foto: Twitter AC Milan
ADVERTISEMENT

Trupa lui Stefano Pioli a remizat cu Napoli, scor 1-1, în manșa retur a sferturilor de finală, într-un meci cu două penalty-uri ratate, câte unul de fiecare parte. Mai întâi Giroud de la oaspeți, apoi Kvaratskhelia de la gazde.

Presa italiană exultă după calificarea lui AC Milan în semifinalele Champions League

Deși a fost un duel între două formații italiene, presa din Peninsulă s-a arătat încântată de calificarea obținută de AC Milan în semifinalele Champions League, considerând că echipa lui Stefano Pioli a știut să joace la rezultat.

ADVERTISEMENT

”Delirul Milanului: 1-1 la Napoli și zboară în semifinalele Champions League!”, este titlul dat de Gazzetta dello Sport. ”Rossonerii sunt din nou între primele patru echipe din Europa după 16 ani de așteptare. Giroud a marcat golul calificării mult visate, după magia lui Leao.

Pioli a ieșit învingător cu un joc grozav de echipă. Milan a fost atentă, a suferit în startul partidei, s-a apărat ordonat și a ales contraatacul, cea mai bună armă a ei. A lovit când a trebuit, iar Maignan a fost imperial apărând și un penalty.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Milan s-au temut pentru un minut în final după golul lui Osimhen, dar acum se pot întoarce acasă fericiți. Și pot aștepta cu înfrigurare derby-ul cu rivala Inter care se preconizează în semifinale”, a scris sursa citată.

Italienii așteaptă Derby della Madonnina în Europa

Sub titlul ”Osimhen nu este suficient pentru Napoli. Milan revine în semifinalele Champions League după 16 ani!”, Corriere dello Sport notează: ”Meci emoționant cu două penalty-uri ratate, controverse de arbitraj și goluri marcate de Giroud și Osimhen.

ADVERTISEMENT

La Milano a început sărbătoarea pentru că elevii lui Stefano Pioli se întorc în semifinale după 16 ani. Napoli nu a avut forță și a fost trădată de vedeta sa Kvaratskhelia, care a ratat un penalty în final”.

”Milan rezistă asaltului napoletan și e în semifinale”, a titrat Tuttosport. ”Profitând de victoria scurtă din tur, Milan este cea care câștigă această dublu și este din nou în semifinalele Champions League după 16 ani.

ADVERTISEMENT

După ce a ratat un penalty, Giroud a marcat un gol important după o cursă de excepție a lui Leao. Kvaratskhelia a ratat penalty, iar golul lui Osimhen a venit prea târziu pentru Napoli. Milan o așteaptă în semifinale pe Inter”, au notat jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT