Sport

Presa sârbă avertizează: “Frații noștri vor fi pedepsiți draconic de dublul standard al UEFA”

Presa din Serbia a lăudat bannerul afișat de "Uniți sub Tricolor" și scrie despre "atitudinea fraților români". Dar avertizează că UEFA va lua măsuri dure după scandalul de pe Arena Națională.
13.09.2023 | 09:40
Presa sarba avertizeaza Fratii nostri vor fi pedepsiti draconic de dublul standard al UEFA
România - Kosovo 2-0 a fost întrerupt 50 de minute din cauza bannerului afișat de UST. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

“Kosovo este Serbia”, bannerul afișat de Uniți sub Tricolor la România – Kosovo 2-0 a stârnit un val de reacții în întreaga lume. Au fost critici dure la adresa “ultrașilor”, care sunt însă priviți cu admirație în Serbia.

Presa din Serbia laudă banner-ul afișat de Uniți sub Tricolor, dar avertizează: “Frații români vor fi pedepsiți draconic de UEFA”

Presa de la Belgrad a relatat pe larg incidentul de pe Arena Națională și transmite “felicitări pentru frații Români pentru atitudinea de care au dat dovadă”. Pe de altă parte, avertizează că FRF va fi sancționată drastic de UEFA, pe care o acuză de dublu standard.

ADVERTISEMENT

“Gestul fraților români a dus la întreruperea partidei de pe Arena Națională. Bannerul Kosovo este Serbia a fost alăturat și problemei teritoriale pe care românii o au: “Basarabia e România”.

Un gest de normalitate care va fi cu siguranță pedepsit draconic de UEFA, care nu doar o dată a dat dovadă de dublu standard”, notează jurnaliștii de la Republika.

ADVERTISEMENT

Presa din Serbia: “Un banner și scandările fanilor români i-au făcut pe așa zișii fotbaliști din auto-proclamatul stat Kosovo să fugă la vestiare”

“Banner-ul, dar și faptul că românii au strigat minute în șir “Serbia, Serbia”, i-a făcut pe așa zișii fotbaliști ai auto-proclamatului stat Kosovo să fugă la vestiare”, scriu și cei de la Informer.rs.

Aceștia au felicitat reprezentativa României pentru victoria obținută pe Arena Națională, scor 2-0, prin golurile marcate pe final de Stanciu și Mihăilă. Și, de asemenea, notează că selecționata Kosovo este ieșită din cursa pentru calificarea la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii sârbi au adus aminte de mai multe situații în care UEFA nu a luat atitudine față de mesaje cu clară tentă politică ale fotbaliștilor și oficialilor albanezi și kosovari.

UEFA nu a luat măsuri atunci când fotbaliștii albanezi și-au etalat tatuajele cu mesaje politice. Caz recent la Albania – Polonia 2-0

Granit Xhaka și Xherdan Shaqiri, doi dintre cei mai importanți fotbaliști albanezi, și-au arătat în dese rânduri tatuajele cu mesaj politic, în legătură cu lupta de eliberare de Serbia.

ADVERTISEMENT

La partida Albania – Polonia 2-0, Mirlind Daku și-a dat tricoul jos după reușita prin care a închis tabela. Și-a arătat tatuajul cu un comandant al unei organizații paramilitare. Partida nu a fost întreruptă, iar UEFA nu a făcut niciun anunț legat de incident.

ADVERTISEMENT