Sport

Președintele La Liga condamnă un eventual transfer al lui Messi la Manchester City: „Doping financiar”

Jabier Tebas, președintele La Liga, condamnă o eventuare mutare a lui Lionel Messi la Manchester City, comparând-o cu un „doping financiar”.
10.07.2021 | 19:59
Presedintele La Liga condamna un eventual transfer al lui Messi la Manchester City Doping financiar
ADVERTISEMENT

Lionel Messi, rămas liber de contract de la 1 Iulie, este din ce în ce mai aprope de o mutare la Manchester City. Deși atacantul sud-american și-a exprimat dorința de a rămâne la Barcelona, club catalan nu poate să-i ofere același salariu din motive financiare.

„Niciun club din Europa nu poate să-l transfere”

Președintele La Liga a avertizat și principalele canditate la semnarea jucătorului argentinian, Manchester City și PSG, că din cauza pierderilor financiare avute din cauza pandemiei de COVID-19 nu vor putea să-l semneze pe Messi cu vechiul său salariu.

ADVERTISEMENT

„Nu va putea semna cu Barcelona din motive financiare, niciun club din Europa nu cred că are puterea financiară să-l transfere, nimeni nu poate să plătească atât.

Manchester City au pierdut în jur de 270 de milioane de euro, deci e evident că nici nu se gândesc să-l transfere pe Messi cu vechiul salariu. Dacă vor face asta, e evident că se vor folosi de dopingul financiar, deja i-am zis asta și lui Pep Guardiola. I-am zis direct „ai mai fii câștigat tu atât de multe trofee fară atât doping economic?

ADVERTISEMENT

Singura șansă ca Messi să rămână în La Liga, este ca Barcelona să vândă jucători. Dacă nu pleacă niciun jucător, e imposibil”.

Nu e prima dată când Tebas trimite atacuri către Manchester City și PSG

Tebas nu se poate opri din a trimite atacuri către PSG și Manchester City. În 2017 i-a acuzat pe ce doi granzi, din nou, de „doping financiar” în timp ce în luna aprlie, a propus ca UEFA să controleze mai bine cluburile care se autofinanțează.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi este în finala Copa America

În timp ce în Europa lumea se luptă pentru semnătura lui, Messi o duce foarte bine peste ocean. Acesta s-a calificat alături de Argentina în finala Copa America și are șansa să câștige primul trofeu cu naționala. Argentina se va înfrunta cu Brazilia într-un meci de gală care va avea să decidă câștigătoarea cupei americane.

Argentina a învins Columbia la penalty-uri și s-a calificat în finală, însă nimeni nu avea să prevadă ce s-a întamplat imediat după: Lionel Messi s-a dus imediat la Yerry Mina, jucătorul care a ratat penalty-ul decisiv și fostul său coleg, și i-a spus să mai danseze din nou, fâcănd aluzie la cum jucătorul lui Everton celebrează marcarea golurilor.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi are șansa să câștige primul trofeu cu naționala Argentinei, după o pauză de 5 ani. Argentina a juca ultima finală la un turneu major în 2016, când a pierdut la penalty-uri în fața celor de la Chile.

La loviturile de departajare, Messi a ratat și el o lovitură de departajare și promite revanșa dumincă dimineață. Acesta a pierdut toate finalele în care a jucat alături de naționala sa și caută cu disperare un trofeu continental, care l-ar ajuta să-l egaleze pe marele său rival, Cristiano Ronaldo, la capitolul trofee cu naționala.

În ciuda faptului că Argentina joacă împotriva marii sale rivale, Brazilia, un alt duel este cap de afiș dumincă, de ora 03:00 dimineaţa. Foști colegi la Barcelona și prieteni buni în prezent, Messi și Neymar se vor întâlnii pentru prima dată ca adversari într-un meci oficial, de la plecarea acestuia de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT