ADVERTISEMENT
News

Președintele unui stat mare din Asia, declarație alarmantă: ”Sunt 25 de milioane de oameni infectați și 35 de milioane riscă să fie contaminați”

Autor: Adrian Baciu | 18.07.2020 | 14:02
Președintele unui stat mare din Asia, declarație alarmantă: ”Sunt 25 de milioane de oameni infectați și 35 de milioane riscă să fie contaminați”
Președintele unui stat mare din Asia, declarație alarmantă: ”Sunt 25 de milioane de oameni infectați și 35 de milioane riscă contaminarea”

Președintele Iranului, o țară cu o populație de peste 80 de milioane de locuitori, a făcut un anunț cutremurător privind evoluția pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Hassan Rouhani afirmă că, în ciuda cifrelor oficiale care spun că Iranul are în jur de 270 de mii de infectați, realitatea e una mult mai cruntă.

Din spusele acestuia, în jur de 25 de milioane de infectați sunt în țară, iar alte 35 de milioane de cetățeni riscă o contaminare în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Președintele din Iran, declarație alarmantă: ”Sunt 25 de milioane de iranieni infectați și 35 de milioane riscă contaminarea”

Șeful statului din Iran, Hassan Rouhani, a declarat sâmbătă că 25 de milioane de iranieni au fost infectați cu coronavirus și că alte 35 de milioane riscă să se contamineze, scrie Reuters.

Cifrele despre care a vorbit președintele Rouhani au la bază un raport al Ministerului Sănătății, menit să infirme realitatea oficială care spune că sunt 271.440 de persoane infectate în Iran.

ADVERTISEMENT

Iranul, cu o populație de peste 80 de milioane de locuitori, a fost țara din Orientul Mijlociu cea mai lovită de epidemia de COVID-19.

”În prezent ne bazăm pe un raport care spune că 25 de milioane de oameni din țara noastră au fost infectaţi. Mai mult ca sigur, restul populaţiei, de aproximativ 30 – 35 de milioane, va contracta coronavirusul în lunile viitoare.

ADVERTISEMENT

Acelaşi raport anticipează că numărul celor spitalizați în lunile următoare este aşteptat să fie dublu faţă de numărul cunoscut în ultimele 150 de zile”, a spus Rouhani, conform sursei citate.

Iranul, peste 14.000 de decese din cauza COVID-19

De la startul pandemiei de coronavirus, în Iran au murit în jur de 14.000 de oameni din cauza contaminării. Numai în ultimele 150 de zile, peste 200.000 de iranieni au fost internați în spitale.

ADVERTISEMENT

Specialiștii anunță că, la nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în China la finalul anului trecut, au fost înregistrate puțin peste 14,1 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 602.900 de decese asociate.

Cele mai afectate state de pandemie sunt SUA (3.7 milioane de cazuri și peste 140 de mii de morți), Brazilia (2 milioane de cazuri și aproape 80 de mii de morți), India (1 milion de cazuri și peste 26 de mii de morți) și Rusia (765 de mii de cauzuri și 12 mii de morți).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!