Fotbal international

Prezență surpriză la SUA – Țara Galilor. Cine a susținut din tribune naționala lui Bale, la revenirea după 64 de ani la Mondiale. Foto

Țara Galilor revine la Cupa Mondială pentru prima dată după 1958, iar între fanii veniți să-și susțină favoriții în Qatar se numără și un octogenar.
21.11.2022 | 21:14
Prezenta surpriza la SUA  Tara Galilor Cine a sustinut din tribune nationala lui Bale la revenirea dupa 64 de ani la Mondiale Foto
Galezii revin la Cupa Mondială pentru prima dată după 1958 și au alături o veritabilă ”armada” de susținători.
ADVERTISEMENT

Țara Galilor a debutat la ediția din acest an a Cupei Mondiale contra americanilor. Un eveniment pentru fotbalul galez, care revine la cea mai importantă competiție fotbalistică după 64 de ani.

”Îmi aduc aminte în fiecare zi de turneul final din 1958”, mărturisește John Kent

În ultima partidă a zilei de luni, în grupa B, în care Anglia a debutat cu un succes net în fața Iranului, 6-2, s-au întâlnit reprezentativele SUA și Țării Galilor.

ADVERTISEMENT

O confruntare care se anunța extrem de echilibrată. Și care reprezenta al doilea joc de la turneul final care se va desfășura în afara capitalei Doha.

Mai exact,  pe stadionul “Ahmad Bin Ali” din orașul Al Rayyan. O arenă cu o capacitate de 44.740 de locuri, care a fost dată în folosință în anul 2003. A fost refăcută în perioada 2016-2020, special pentru turneul final al CM, și inaugurat în 2020 de ziua națională a Qatarului.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe au ca obiectiv să termine pe una dintre primele două poziții, care asigură calificarea în faza optimilor. Performanță pe care americanii au izbutit-o până acum de patru ori în ultimele șapte prezențe.

Țara Galilor în replică este la a doua prezență după cea din 1958. Atunci când după două remize, 1-1, cu Ungaria și Mexic, și un 0-0 cu Suedia, galezii au jucat un baraj cu maghiarii.

ADVERTISEMENT

S-au impus cu 2-1 și aveau să meargă în sferturi. Fază în care au fost eliminați de viitoarea campioană mondială, Brazilia, cu un gol marcat de Pele, în minutul 66.

Astfel că, nu trebuie să vă mire că Rob Page, selecționerul galez, a intrat deja în istorie. Fiind primul după Jimmy Murphy care-și duce naționala la Mondiale.

ADVERTISEMENT

După cum, vă puteți imagina că participarea reprezentativei a stârnit un interes imens în Țara Galilor. Și câteva mii de suporteri au decis să fie alături de echipă în Qatar.

Între aceștia, se numără și John Kent. Cel care, ajuns  la 84 de ani, mărturisea cu sinceritate că își amintește în fiecare zi despre turneul derulat în Suedia.

John Kent
La 84 de ani, John Kent se bucură de o nouă prezență a Țării Galilor la Mondiale. foto: Fanatik

”Îmi aduc aminte în fiecare zi de turneul final din 1958. Nu puteam să rămân acasă. Nu cred că mai apuc unul”, a spus galezul.

ADVERTISEMENT