Sport

Aleksander Mitrovic, obiectiv îndrăzneț după ce a semnat cu Genoa: „Vreau să debutez anul acesta în Serie A!” Exclusiv

FANATIK a stat de vorbă cu Aleksander Mitrovic, noul jucător al celor de la Genoa. Portarul de 18 ani visează să debuteze în Serie A.
05.08.2021 | 19:17
Aleksander Mitrovic obiectiv indraznet dupa ce a semnat cu Genoa Vreau sa debutez anul acesta in Serie A Exclusiv
A plecat gratis de la Dinamo, iar acum a semnat cu o echipă din Serie A: „Va face carieră acolo!”
ADVERTISEMENT

Aleksander Mitrovic e noul jucător al celor de la Genoa. În primăvară, tânărul portar a plecat gratis de la Dinamo în urma memoriului pe care l-a depus, fiind neplătit mai multe luni.

Jucătorul a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat într-un interviu pentru FANATIK, în care a explicat de ce nu va merge niciodată la FCSB, deși Giovani Becali a încercat să îl aducă la echipa vărului său, Gigi.

ADVERTISEMENT

Fostul portar al lui Dinamo, Aleksander Mitrovic, a semnat cu echipa italiană Genoa: „Oricine își dorește să ajungă la națională!”

Aleksander Mitrovic este noul portar al echipei de Serie A, Genoa, deși nu a apucat să debuteze la echipa mare a lui Dinamo. Portarul de 18 ani face parte din lotul României U18 și este un jucător de mare perspectivă.

El a oferit primele declarații după ce a semnat contractul cu Genoa, în exclusivitate pentru FANATIK: „Sunt fericit. Abia am început pregătirea cu echipa Primavera A. Obiectivul meu este momentan să ajung la prima echipă. Îmi doresc foarte mult să debutez în acest an în Serie A. Cred că oricine își dorește să ajungă la echipa națională”, a declarat fostul jucător al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Campionatul Italiei este pe placul lui Mitrovic și consideră că se mulează pe calitățile sale. Puștiul îi are ca idoli pe Gianluigi Donnarumma și Oblak: „Din Serie A, îmi plăcea foarte mult Donnarumma. Idolul meu e Oblak. Îmi place că joacă foarte rapid și la intensitate maximă”.

Ce l-a impresionat pe Mitrovic la Genoa

Aleksander Mitrovic a fost impresionat cel mai mult la Genoa de suporteri și de atmosfera incredibilă de la derby-urile dintre Sampdoria și Genoa, faimosul „Derby della Lanterna”: „Cel mai mult la Genoa m-au impresionat suporterii. Sunt incredibili!”.

ADVERTISEMENT

Despre transferul lui Mitrovic la Genoa s-a vorbit încă din primăvară, după ce jucătorul s-a despărțit de Dinamo, însă negocierile au durat destul de mult, plus că sezonul începe mai târziu decât în România: „Nu sunt în măsură să vorbesc despre asta, deoarece nu eu m-am ocupat de negocieri. Oricum, ei încep campionatul mult mai târziu decât noi și au un concediu mai mare. Poate ăsta a fost motivul pentru care a durat așa mult”, a mai spus jucătorul.

În lotul echipei mari a celor de la Genoa se află portari de mare experiență, precum Sirigu ( 34 de ani) sau Federico Marchetti (38 de ani), dar și atacanți de clasă precum Mattia Destro, care a marcat 11 goluri în sezonul precedent din Serie A. Tânărul portar e încântat că ar putea să se antreneze cu astfel de jucători: „Aș căpăta foarte multă experiență de la ei”.

ADVERTISEMENT

Ce spune Aleksander Mitrovic despre foștii săi colegi de la Dinamo

Foștii colegi ai lui Mitrovic de la Dinamo 2 au făcut în acest sezon pasul la echipa mare, iar evoluțiile lor au fost extrem de apreciate în primele trei etape din Casa Pariurilor Liga 1: „Am văzut că au niște evoluții foarte bune. Doar am fost pe stadion când a jucat Dinamo împotriva celor de la Voluntari. Jucătorilor le transmit mult succes în continuare și la cât mai multe reușite”.

FANATIK a scris în exclusivitate despre posiblitatea ca un alt jucător al lui Dinamo să ajungă în Serie A în acest sezon. Este vorba despre fundașul central David Țone, care a vorbit pentru site-ul nostru despre transferul la Fiorentina, iar Mitrovic speră să se reîntâlnească în Italia cu fostul său coleg: „Despre Țone mă bucur că are o ofertă de la Fiorentina. Este un jucător de perspectivă, care și-a făcut treaba de fundaș central în meciurile jucate împreună cu mine”, a mai spus Mitrovic.

Ionel Dănciulescu și Gabi Răduță, deranjați că Dinamo a renunțat atât de ușor la jucător

Ionel Dănciulescu și Gabi Răduță, fostul șef al Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, nu înțeleg cum Dinamo l-a pierdut atât de ușor pe Aleksander Mitrovici: „E copilul nostru crescut la Dinamo. E un portar de mare perspectivă, e născut în 2003. El, după ce am plecat eu de la Dinamo, existând o neconcordanță între Centrul de Copii și Juniori și club, și-a băgat memoriu și a plecat la Genoa în Italia”.

Gabi Răduță e foarte încrezător în calitățile lui Mitrovic și e sigur că tânărul portar va reuși în Italia: „Va face carieră acolo, e un copil bun, talentat. Din păcate, clubul Dinamo l-a pierdut”, a concluzionat dinamovistul la Liga Digisport.

Ionel Dănciulescu a fost și el la fel de dezamăgit: „E o greșeală foarte gravă, din punctul meu de vedere”, a spus fostul mare jucător al lui Dinamo

  • 18 ani are Aleksander Mitrovic
  • 25.000 de euro e cota jucătorului conform transfermarkt
ADVERTISEMENT