Sport

Prima reacție a lui Steliano Filip după ce Fanatik a dezvăluit raportul lui Istvan Kovacs: „Nu se poate așa ceva!” Exclusiv

Steliano Filip s-a declarat contrariat de motivul invocat de Istvan Kovacs pentru eliminarea dictată în FCSB - Dinamo.
13.09.2021 | 13:13
Prima reactie a lui Steliano Filip dupa ce Fanatik a dezvaluit raportul lui Istvan Kovacs Nu se poate asa ceva Exclusiv
Steliano Filip explică pentru FANATIK de ce a fost eliminat eronat în partida FCSB - Dinamo. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În raportul de arbitraj pe care l-a completat după FCSB – Dinamo 6-0, Istvan Kovacs a notat că a decis să îi acorde cartonaș roșu lui Steliano Filip pentru că l-ar fi lovit cu “cotul / antebrațul” pe adversarul său, Valentin Gheorghe. Documentul a fost prezentat în exclusivitate de FANATIK.

Într-o declarație oferită în exclusivitate pentru FANATIK, Steliano Filip a reacționat prompt. Consideră că reacția lui Valentin Gheorghe, care se ține de picior după acea fază, este dovada cea mai clară că nu l-a lovit cu cotul pe jucătorul de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Steliano Filip nu înțelege de ce a fost eliminat de Istvan Kovacs: “Adversarul își pune mâna la picior! Cum să lovesc cu cotul?”

“Să te uiți pe reluări să vezi că jucătorul își pune mâna la picior ca și cum l-aș fi lovit. Cu piciorul! Păi cum să mă duc cu cotul? Nu aveam cum! Nu se poate așa ceva!

Nici vorbă să îl lovesc cu cotul, se poate vedea acest lucru pe filmări. Se vede clar că nici nu îl lovesc, doar am avut intensitate. Se observă că Vali Gheorhe își pune mâna la picior ca și cum l-aș fi lovit, dar nici vorbă de cot”, a fost replica lui Steliano Filip, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Tensiunile dintre Steliano Filip și Istvan Kovacs au început cu câteva minute înainte de faza eliminării. Fotbalistul lui Dinamo la o decizie a centralului și a fost imediat avertizat verbal de acesta.

Nervos, Steliano Filip s-a aventurat într-un atac cu intensitate în propria jumătate, la Valentin Gheorghe. Fotbalistul de la FCSB s-a prăbușit la pământ, ținându-se de picior. Reluările TV au arătat că intrarea lui Filip nu a fost deloc periculoasă pentru adversar. Ba mai mult, pare să nici nu existe contact la nivelul picioarelor.

ADVERTISEMENT

În raportul întocmit la finalul jocului, Kovacs a motivat că Filip a avut o „comportare violentă” și că “și-a lovit adversarul în zona gâtului-feței, mingea fiind la o distanță de aproximativ 4-5 metri de zona impactului”, a fost explica.

Reluările TV îi dau dreptate lui Steliano Filip! Dinamo, distrusă de FCSB după eliminarea dictată de Istvan Kovacs

Și această variantă pare imposibil de susținut, chiar dacă reluările TV nu sunt la fel de clare, pentru că se axează în special pe duelul la nivelul picioarelor. Valentin Gheorghe nici nu a reclamat că ar fi fost lovit în “zona gâtului / feței”.

ADVERTISEMENT

Steliano Filip a fost eliminat în minutul 37 al partidei FCSB – Dinamo, din etapa a opta a Ligii 1, la scorul de 1-0 în favoarea gazdelor.

Într-o stare generală de nervozitate, colegii săi au acuzat șocul eliminării și au mai încasat trei goluri doar până la pauză. A fost 6-0 pentru FCSB în cele din urmă.

Va fi suspendat drastic Steliano Filip chiar dacă Istvan Kovacs a fost cel care a greșit?

Pe baza raportului întocmit de Istvan Kovacs, Steliano Filip riscă o suspendare importantă. Asta chiar dacă reluările TV îi dau dreptate jucătoruui de la Dinamo, care spune că nu și-a lovit adversarul cu cotul sau antebrațul.

Așa cum a remarcat și fotbalistul lui Dinamo, reacția lui Valentin Gheorghe, care duce imediat mâna spre picior, nu este cea a unui jucător care tocmai a fost lovit cu cotul sau antebrațul peste față.

Dinamo traversează o perioadă de coșmar și a ajuns la cinci înfrângeri consecutive în Liga 1. Formația pregătită de Dario Bonetti este pe locul 14 în clasament.

ADVERTISEMENT