News

Primar din Argeș, condamnat la 4 ani de închisoare. A fost încătușat de polițiști chiar în sediul instituției

Un primar din Argeș a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Reacția halucinantă: „Una e să citești pe site, alta e să fii condamnat!”
15.12.2023 | 21:31
Primar din Arges condamnat la 4 ani de inchisoare A fost incatusat de politisti chiar in sediul institutiei
Primar din Argeș, condamnat la 4 ani de închisoare. colaj Fanatik/ Foto: ziaristii.com/ Hepta
ADVERTISEMENT

Primar din Argeș, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în formă continuată. Este vorba despre edilul localității Aninoasa, dar și fost consilier județean, Marius Manole.

Primar din Argeș, condamnat la 4 ani de închisoare

Decizia Curții de Apel Pitești este definitivă, primarul PSD fiind ridicat, joi, chiar din sediul instituției pe care a condus-o până acum. Faptele pentru care a fost condamnat au avut loc în anii 2012 și 2013.

ADVERTISEMENT

Potrivit procurorilor, Marius Manole ar fi adus statului un prejudiciu de 609.000 lei, în perioada menționată. Atunci, politicianul era președintele Consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, inculpatul MANOLE NICOLAE-MARIUS şi partea civilă ANAF Bucureşti – DGRFP Ploieşti, pentru AJFP Argeş împotriva sentinţei penale nr. 123/13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 7487/109/2019.

ADVERTISEMENT

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14 decembrie 2023 la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, transmite instanța.

Reacția halucinantă a primarului: „Una e să citești pe site, alta e să fii condamnat!”

Primarul din Aninoasa se afla la primul mandat. După ce își va executa pedeapsa, Marius Manole nu va mai avea dreptul să ocupe funcții publice vreme de trei ani, conform deciziei magistraților.

ADVERTISEMENT

În timp ce era săltat de polițiști, Marius Manole a avut o reacție surprinzătoare. Întâmpinat de jurnaliști, acesta le-a răspuns că nu este convins că a fost condamnat la închisoare. În continuare, prezentăm discuția dintre primar și o jurnalistă.

„Jurnalistă: Domnule primar, ați fost condamnat… / Marius Manole (primar): De unde știi?/ Jurnalistă: De pe site-ul instanței de judecată./ Marius Manole (primar): Una e să citești pe site, alta e să fii condamnat!”, a fost discuția halucinantă, potrivit presei locale.

ADVERTISEMENT

Edilul din Aninoasa, Marius Manole, a fost susținut în campania electorală de PSD Mioveni. La vremea respectivă, organizația era condusă de fostul primar al Mioveniului, Ion Georgescu, care se află și el în spatele gratiilor, în arest preventiv, fiind cercetat pentru trafic de influență.

 

ADVERTISEMENT