News

Primăria Capitalei anunță începerea testării gratuite a personalului didactic şi a celui auxiliar

10.09.2020 | 16:05
Primaria Capitalei anunta inceperea testarii gratuite a personalului didactic si a celui auxiliar
ADVERTISEMENT

Primăria Generală a Capitalei a anunțat startul programului de testare gratuită care se adresează personalului didactic și a celui auxiliar din unitățile de învățământ din București.

Angajații din sistemul educațional din București vor fi examinați cu aparate performante de tip Real Time PCR.

ADVERTISEMENT

În acest program demarat de primăria Capitalei sunt 27.000 de locuri disponibile de examinare, o creștere substanțială de la 3.000, câte erau în primă fază.

Primăria Capitalei a dat startul testării gratuite a personalului didactic din București

În cursul zilei de joi, Primăria Municipiului București a emis un comunicat în care anunță că, începând cu ora 15,00, se deschide aplicația online ( https://testamcovid.assmb.ro) pentru înscrierea în proiectul “Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă“.

ADVERTISEMENT

”Prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 351/07.09.2020, numărul de locuri disponibil pentru testarea Real Time PCR, în cadrul proiectului „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, a fost majorat de la 3.000 la 27.000, valoarea totală a proiectului, după suplimentarea cu 24.000 a numărului beneficiarilor, fiind de 5.442.000 lei.

Sprijinul financiar în valoare de 200 lei/beneficiar – decontat de ASSMB direct unităților sanitare care realizează testarea, afiliate proiectului – este acordat angajaților farmaciilor, celor din domeniul alimentației publice, reprezentanților mass-media, angajaților firmelor de curierat, precum și personalului didactic și personalului auxiliar care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, din Municipiul București, care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării RT-PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2.”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a instituției.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă personalul didactic care dorește testarea

Din comunicatul emis joi mai reiese faptul că Personalul didactic şi auxiliar din Capitală care doreşte să beneficieze de testarea gratuită RT-PCR, se poate înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea dedicată Proiectului ”Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, urmând paşii indicaţi în aplicaţia de înscriere aflată la adresa de Internet – https://testamcovid.assmb.ro.

Apoi, după finalizarea înscrierii, Unitatea de implementare a proiectului, din cadrul ASSMB, va face programarea beneficiarilor la unităţile medicale de specialitate afiliate proiectului, în limita capacităţii de testare comunicată zilnic de acestea.

ADVERTISEMENT

Recoltarea pentru testul RT-PCR constă în prelevarea de exsudat nazofaringian si faringian. Rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea la INSP şi la direcţiile de sănătate publică, urmând a fi aplicată procedura stabilită legal pentru astfel de cazuri.

Cei care vor lua parte la program trebuie să mai știe că, în situația în care rezultatul testului este incert, retestarea se va face în mod gratuit de către unitatea medicală afiliată.

ADVERTISEMENT