News

Primăria Capitalei face noi benzi unice pentru transportul în comun. Marile bulevarde din centru vor fi delimitate cu stâlpişori

Primăria București vrea să fluidizeze traficul din Capitală și a decis să facă noi benzi unice pentru transportul public, pe mai multe bulevarde.
05.12.2022 | 12:30
Primaria Capitalei face noi benzi unice pentru transportul in comunMarile bulevarde din centru vor fi delimitate cu stalpisori
Benzi dedicate de autobuz. Foto: Hot News
ADVERTISEMENT

Aceste benzi unice au scopul de a determina oamenii să-și lase acasă automobilul personal și să circule cu autobuzul, însă Bucureștiul e dotat momentan cu prea puține astfel de benzi.

Primăria București face noi benzi dedicate autobuzelor

Conform datelor oficiale, în București există aproximativ 30 de kilometri de culoare unice pentru tramvaie sau autobuze, iar dintre acestea 16.15 kilometri sunt strict pentru autobuze.

ADVERTISEMENT

Momentan au fost rezervate benzi pentru autobuze pe bulevardele Unirii, Decebal, Regina Elisabeta, Corneliu Coposu, Mareșal Prezan, Iuliu Maniu, Drumul Taberei și Dacia. De asemenea există astfel de facilități pentru autobuze pe Calea Plevnei, Splaiul Independenței, Piața Unirii și Calea Dorobanților.

În majoritatea cazurilor traseele sunt delimitate doar prin vopsea pe asfalt, bazându-se pe bunul simț al celorlalți șoferi care ar trebui să respecte legea.

ADVERTISEMENT

Conform Hot News, Primăria București vrea să extindă rețeaua de benzi unice și pe alte bulevarde, pentru a face viața mai ușoară acelor oameni care vor să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun.

Așadar, în București se va putea circula cu autobuzul pe benzi unice dedicate, printre altele, pe Calea Dorobanți și Drumul Taberei, fiind vorba de încă 3.5 de kilometri de benzi unice în plus față de ce exista în acest moment.

ADVERTISEMENT

Pe Calea Dorobanți traseul va acoperi zona între Puțul lui Zamfir și Șoseaua Ștefan cel Mare, iar pe Drumul Taberei va fi legat Bulevardul Paul Teodorescu și drumul Taberei nr. 34. Autoritățile transmit că aceste benzi speciale vor fi delimitate de stâlpișori, pentru a se asigura că nimeni nu e tentat să încalce legea.

De asemenea, sunt în curs de avizare alte trasee de benzi unice între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle, și între Piața Beijing și Piața Charles de Gaulle.

ADVERTISEMENT

Soluția benzilor unice pentru autobuz e folosită în toate marile orașe din Europa și e menită să descurajeze oamenii din a folosi autoturisme personale.

ADVERTISEMENT