News

Primăria Capitalei, soluție pentru bucureștenii care nu pot avea grijă de copii în perioada vacanței

01.04.2021 | 20:10
Primaria Capitalei solutie pentru bucurestenii care nu pot avea grija de copii in perioada vacantei
Primăria Capitalei, soluție pentru bucureștenii care nu pot avea grijă de copii în perioada vacanțeiColaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei a găsit o soluție pentru bucureștenii care nu pot avea grijă de copii în perioada vacanței de primăvară. Vorbim despre cele două săptâmâni suplimentare, față de cele două inițiale.

Nicușor Dan a făcut anunțul pe pagina de Facebook. Edilul a precizat că aproximativ 1.200 de minori sub 12 ani vor putea fi supravegheați în spațiile puse la dispoziție de primărie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că vacanța de primăvară se va întinde între 2 aprilie și 4 mai. El a explicat că luna aprilie este una critică din perspectivă epidemiologică și e de dorit reducerea mobilității.

Primăria Capitalei, soluție pentru bucureștenii care nu pot avea grijă de copii în perioada vacanței

„Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții bucureșteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăți în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanță care urmează. Am discutat despre acest lucru cu Violeta Alexandru, deputată de București, cu Liliana Fedorca, directoarea executivă a Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din primărie și cu Diana Mardarovici, consilieră generală în CGMB”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe o perioadă de două săptămâni, începând cu 12 și până la 23 aprilie 2021, perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța de primăvară inițială, primăria va pune la dispoziție cinci locații. În acele spații vor putea fi supravegheați aproximativ 1.200 de minori.

Respectivele locații sunt: Muzeul Copiilor, situat pe Bulevardul Decebal, în sectorul 3, hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni, situat la limita dintre sectoarele 5 și 6, Opera Comică pentru Copii, de pe Calea Giulești, în sectorul 6, Sala Palatului din sectorul 1, un spațiu adiacent, și sediul Corului Național de Cameră Madrigal, situat în sectorul 4.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan subliniază că această soluție nu este disponibilă pentru toți bucureștenii. Cei ce își pot lăsa copiii aici trebuie să întrunească anumite condiții.

„E de precizat că această soluție e deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu. Informații suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus și Operei Comice pentru Copii”, a transmis primarul general al Capitalei.

ADVERTISEMENT

„Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS