News

Primarul Timișoarei se ia de austriecii care angajează ”badante” românce. Dominic Fritz: ”Voi profitați. Aceste femei își lasă copiii singuri”

Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, a criticat dur societățile occidentale importă forță de muncă din România, fără să țină seama de dramele angajaților.
28.10.2023 | 20:51
Primarul Timisoarei se ia de austriecii care angajeaza badante romance Dominic Fritz Voi profitati Aceste femei isi lasa copiii singuri
Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara / Foto: Valentina Sarosi / Mediafax Foto/ Hepta
ADVERTISEMENT

Dominic Fritz este născut în Germania și a venit în România în urmă cu 20 de ani să lucreze cu copiii abandonați. Astfel, a descoperit o realitate tristă, în care familiile sunt sfâșiate de lipsa banilor, iar membrii acestora ajung să lucreze și să trăiască în zone diferite ale Europei.

Dominic Fritz: ”Mamele sunt în Austria, tații în Italia”

”Am văzut că mamele sunt plecate în primul rând în Austria și Germania, tații în Germania și Italia, deci femeile care au grijă de părinții părinților austrieci, care se ocupă de copiii lor și de aceea nu au timp să se ocupe de socrii bolnavi și angajează o româncă să aibă grijă de ei.

ADVERTISEMENT

Ei (n.r, austriecii) trebuie să știe că prețul pentru acest lucru este că această femeie își lasă copilul undeva în România”, a declarat Dominic Fritz la lansarea unui studiu al Organizației Salvați Copiii.

Primarul Timișoarei susține că beneficiarii acestor servicii profită din plin de situația României și aduce forță de muncă ieftină. Acest tip de migrație nu a intrat serios în atenția organismelor europene.

ADVERTISEMENT

Primarul Timișoarei, către austrieci: ”Voi profitați de aceste inechități”

„(…) voi profitați de fapt momentan de aceste inechități economice care atrag forță de muncă la voi în țară, dar cu un cost foarte mare pentru societatea noastră. (…)

Sunt ultimul care poate fi suspectat de a fi un adversar al libertății de mișcare în Europa și mă bucur dacă sunt oameni care altundeva își găsesc norocul și prosperitatea, dar trebuie ca UE să ajungem la un sistem în care asta nu aprofundează de fapt alte inechități”, a mai spus Fritz, potrivit expresdebanat.ro.

ADVERTISEMENT

Dominic Fritz a explicat că România trebuie să găsească soluții pentru a pune capăt acestui fenomen.

În primul rând ar trebui create noi locuri de muncă și atrase investiții în regiuni și zone defavorizate, astfel încât oamenii de acolo să nu mai plece în străinătate, crede edilul.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui studiu al Organizației Salvați Copiii, aproape un milion de copii au crescut fără un părinte sau amândoi, pentru o perioadă mai lungă, cât timp adulții au fost plecați la muncă, în străinătate.

ADVERTISEMENT