News

Prime de până la 12.500 de lei de la stat pentru tinerii care se angajează. Condițiile pentru acordarea banilor

Statul promite prime de până la 12.500 de lei pentru tinerii care se angajează. Care sunt condițiile pentru acordarea banilor.
20.02.2024 | 00:29
Prime de pana la 12500 de lei de la stat pentru tinerii care se angajeaza Conditiile pentru acordarea banilor
Tinerii din România care se angajează pot primi prime de 12.500 de lei de la stat. Care sunt condițiile. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tinerii din România care se angajează pot avea parte de prime extrem de consistente din partea statului. Acestea pot ajunge la 12.500 de lei. Care sunt condițiile pentru acordarea banilor.

Tinerii din România care se angajează pot primi prime de 12.500 de lei de la stat. Care sunt condițiile

În prezent, pe piața muncii din țară există o criza majoră. În România este necesar ca unele sectoare economice să beneficieze de forță de muncă tânără. În consecință, Guvernul României dorește să-i stimuleze pe tineri să muncească.

ADVERTISEMENT

Pentru asta, autoritățile au pregătit o gamă extinsă de prime. Cele mai mari sume vor fi primite de românii care vor fi dispuși să își mute domiciliul pentru că au găsit un loc de muncă la o distanță considerabilă de domiciliu.

Vorbim de așa-numita ”primă de instalare”. Sunt 12.500 lei pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT

O altă primă, cea de ”încadrare”, prevede acordarea unei sume de maximum 55 lei/zi, timp de 12 luni. Se acordă tinerilor care se încadrează în muncă la o distanță mai mare de 15 km de domiciliu.

Nu este de neglijat nici ”prima de relocare”. În valoare de 900 lei/lună, se acordă timp de 36 luni. Aceasta vine pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, pentru tinerii care își schimbă domiciliul pentru că și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii: Integrarea tinerilor, obiectiv major al guvernului

Statisticile spun că țara noastră este codașă în Europa în ceea ce-i privește pe tinerii între 15 și 29 de ani care muncesc. În acest context, ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, recunoaște că Guvernul are ca obiectiv fundamental integrarea tinerilor.

Integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major. De aceea avem măsuri concrete de sprijin în acest sens. Ne dorim ca tinerii să se formeze, să muncească și să aducă plus-valoare pentru ei și pentru societate aici, acasă.

ADVERTISEMENT

În egală măsură ne dorim să revină în țară cât mai mulți dintre tinerii români plecați la muncă peste hotare. Asigurăm și servicii de consiliere profesională și de profilare, de formare profesională, dar și de evaluare și recunoaștere a competențelor profesionale obținute”, a declarat Bucura-Oprescu, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT