Sport

Primele cazuri de coronavirus din handbal! Trei jucători au fost infectaţi şi sunt în carantină

12.03.2020 | 17:16
Primele cazuri de coronavirus din handbal Trei jucatori au fost infectati si sunt in carantina
ADVERTISEMENT

Nici handbalul nu este ocolit de problema coronavirusului. Există deja trei cazuri de jucători care sunt suspecţi de infecţie. Este vorba de un handbalist de la Limoges şi alţii doi de la Chambery.

Primele cazuri de coronavirus din handbal! Trei jucători din Franţa, suspecţi de coronavirus

Primul caz de coronavirus în handbal a fost confirmat de către Limoges, un club din a doua ligă franceză. Primele simptome pe care le-a prezentat au fost pe 8 martie după meciul pe care echipa sa l-a disputat la Strasbourg. Limoges nu a dat publicităţii numele jucătorului, însă a precizat că a fost pus în carantină.

ADVERTISEMENT

Cealaltă echipă franceză afectată de coronavirus este Chambery. Doi jucători de la formaţia din prima ligă de handbal au fost puşi în carantină din cauza suspiciunilor de infecţie cu coronavirus. Identitatea lor nu a fost făcută publică. Cei doi jucători vor fi ţinuţi în carantină timp de 14 zile.

“Doi jucători au fost afectaţi şi au fost plasaţi în carantină”

Conform comunicatului emis de Chambery, cei doi handbalişti au fost în contact cu persoane care suferă de coronavirus: “În contextul răspândirii coronavirusului, doi jucători au fost afectaţi şi au fost plasaţi în carantină.

ADVERTISEMENT

Această situaţie a dus ca Liga Naţională de Handbal să anuleze Turneul Final Four din cupa Ligii, care ar fi trebuit să se desfăşoare în acest weekend la Le Mans. S-a luat această decizie pentru că sănătatea sportivilor este pe primul plan şi nimeni nu vrea să îşi asume niciun risc din acest punct de vedere”, se arată în comunicatul clubului francez.

Coronavirusul a afectat şi desfăşurarea competiţiilor de handbal din România. Meciurile din Liga Naţională la feminin şi masculin se desfăşoară fără spectatori după măsurile de combatere a virusului anunţate de Ministerul de Interne.

ADVERTISEMENT

Se mai dispută turneul preolimpic de la Podgorica?

Derby-ul campionatului dintre CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea s-a disputat fără spectatori în Sala Polivalentă, “tigroaicele” reuşind să se impună cu 23-22. În urma acestui succes, CSM Bucureşti a devenit principala favorită la titlu.

În sportul mondial au fost confirmate mai multe cazuri de coronavirus. În Serie A s-au confirmat deja doi fotbalişti infectaţi: Daniele Rugani şi Manolo Gabbiadini. În Germania a fost testat pozitiv Timo Hubers de la Hannover 96. Nici baschetul din NBA nu a scăpat. Rudy Gobert a fost confirmat, iar baschetul nord-american a fost suspendat.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pandemia de coronavirus a dus la suspendarea numeroaselor competiţii, turneul preolimpic de la Podogrica se va desfăşura conform planului. Totuşi, dacă situaţia se va înrăutăţi, este foarte probabil ca şi turneul preolimpic să se amâne.

  • 2 jucători din Serie A au fost confirmaţi de coronavirus: Daniele Rugani, Manolo Gabbiadini
  • 48 de români au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: