Fotbal international

Ronaldo a încălcat regulile de carantină. Acuze dure din partea ministrului Sportului. Update

15.10.2020 | 17:52
Ronaldo a incalcat regulile de carantina Acuze dure din partea ministrului Sportului Update
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus imediat după meciul dintre Franța și Portugalia, încheiat cu scor alb. Starul lusitanilor a intrat în izolare, însă chiar și așa, nu a vrut să rateze antrenamentele colegilor.

Jucătorul în vârstă de 35 de ani este asimptomatic și s-a izolat la baza de antrenament a portughezilor. Căpitanul a ieșit la balcon și a fost surâzător în timp ce se uita la colegii săi care se antrenează pentru meciul cu Suedia.

ADVERTISEMENT

Starul portughez a jucat tot meciul cu Franța, iar asta înseamnă că a fost în contact cu jucătorii de top din ambele naționale. Este vorba și de Kylian Mbappe, atacantul francez îmbrățișându-se cu Ronaldo la finalul meciului.


UPDATE, 15 octombrie, ora 17:54 / Ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, l-a acuzat pe Cristiano Ronaldo că a încălcat protocolul sanitar în ceea ce privește coronavirusul, atunci când a părăsit Italia și apoi a revenit în Peninsulă deși este infectat.

ADVERTISEMENT

”Da, cred că Ronaldo a încălcat reglementările instituite pentru a combate răspândirea coronavirusului dacă nu avea autorizație specifică din partea autorității sanitare”, a declarat Spadafora, conform L’Equipe.


UPDATE, 14 octombrie, ora 18:54 / Starul Cristiano Ronaldo a încălcat regulile de carantină și a părăsit Portugalia deși este infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Starul lui Juventus Torino a preferat să vină în Italia cu un avion sanitar pentru a se carantina alături de coechipierii săi de la campioana din Serie A. El a ales această variantă pentru că Italia va sta doar 10 zile în carantină și nu 14 ca în Portugalia.

Ronaldo carantina
Avionul sanitar care l-a transportat pe Cristiano Ronaldo din Portugalia în Italia

Între timp, Juventus Torino a mai anunțat un caz de Covid-19 în rândul jucătorilor săi. Ultimul infectat este mijlocașul Weston McKennie a fost confirmat. În schimb, jucătorii testați negativ se vor putea antrena, fără a intra în contact cu alte persoane din afara grupului.

ADVERTISEMENT

Primele imagini cu Ronaldo în carantină! Ce meciuri ratează starul portughez. Foto

În tot lotul Portugaliei este o stare de îngrijorare, în condițiile în care Ronaldo a intrat în contact cu toți jucătorii și au făcut inclusiv o poză de grup cu toții, de la masă. În acest moment, următoarele meciuri ale lui Ronaldo la Juventus sunt puse sub semnul întrebării.

Georgina Rodriguez, iubita starului naționalei Portugaliei, a postat o imagine cu Ronaldo, din izolare. Starul portughez era într-o formă foarte bună și în toate imaginile a părut zâmbitor, fiind nerăbdător să revină pe teren.

Ce meciuri ratează Ronaldo! Întâlnirea cu Messi, pusă în pericol

Naționala Franței s-a testat imediat după ce Cristiano Ronaldo a ieșit pozitiv, însă este nevoie de câteva zile ca virusul să poată fi depistat. Alți doi jucători portughezi au fost depistați pozitiv înainte de Ronaldo: Anthony Lopes și Jose Fonte.

Cristiano Ronaldo va rata, cel mai probabil, meciurile cu Crotone, sâmbătă, în Serie A și Dinamo Kiev, din grupele Ligii Campionilor, programat marți, la ora 19:55.

Meciul vedetă din grupele Ligii Campionilor dintre Juventus și Barcelona se va disputa pe 28 octombrie, în a doua etapă din faza grupelor. Întâlnirea cu Messi este pusă sub semnul întrebării în acest moment, în condițiile în care Ronaldo trebuie să fie testat negativ pentru a putea evolua atunci.

Starul naționalei Portugaliei a anunțat că se va retrage de la echipa națională imediat după Campionatul Mondial din Qatar, de la finalul anului 2022.

 

ADVERTISEMENT