News

Primul accident pe autostrada încă nedeschisă Câmpia Turzii – Chețani. Mai multe persoane rănite

Un accident rutier grav s-a produs, marți seara, pe autostrada nedeschisă A3 Câmpia Turzii - Chețani. Mai multe persoane rănite.
19.12.2023 | 20:01
Primul accident pe autostrada inca nedeschisa Campia Turzii  Chetani Mai multe persoane ranite
Accident pe autostrada nedeschisă A3 Câmpia Turzii - Chețani. Cum a fost posibil. Sursa foto: ISU Mureș / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autostrada încă nedeschisă A3 Câmpia Turzii – Chețani a fost, marți seara, scena unui grav accident rutier. Cum a fost posibil acest lucru pe un tronson de drum încă nedat în folosință.

Accident pe autostrada nedeschisă A3 Câmpia Turzii – Chețani. Cum a fost posibil

Ziua de marți, 19 decembrie 2023, va rămâne un punct de reper în istoria incidentelor de pe autostrăzile din România. Azi a avut loc primul accident pe autostrada încă nedeschisa Chețani – Câmpia Turzii.

ADVERTISEMENT

Întrebarea logică prezentă în ecuație este cum a fost posibil un accident pe un drum încă nedeschis circulației?. Ei bine, se pare că cei care s-au ciocnit pe A3 au fost chiar constructorii.

Din datele ISU, evenimentul rutier s-a produs între două utilaje și o autoutilitară de transport personal și materiale, cu un total de 7 persoane implicate. Victimele au fost imediat preluate de ambulanța SMURD, precum și de cele 2 echipaje medicale SAJ prezente la fața locului.

ADVERTISEMENT

În urma evaluării medicilor s-a constatat că patru adulți implicați au suferit leziuni (cod galben medical), primind în prezent îngrijiri la fața locului. Alte trei persoane nu au suferit leziuni și nu necesită intervenția echipajelor medicale, scrie Radio Mureș.

Când se deschide lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe A3 Autostrada Transilvania. Anunțul ministrului transporturilor

Teoretic, peste doar două zile, lotul Chețani – Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania (A3) ar trebui să se deschidă circulației. Un răspuns în acest sens a fost dat de autorități.

ADVERTISEMENT

Vineri, 15 decembrie, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost cel care a spus că lotul Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,7 kilometri, construit de asocierea Strabag – Geiger, va fi dat în folosinţă pe 21 decembrie (joi).

”Vreau să-i felicit pe cei de la Strabag-Geiger, trebuiau să termine undeva în august 2024, asta înseamnă cu opt-nouă luni mai repede. Felicitări, acesta este un lucru care trebuie subliniat! Acest tronson acoperă, în sfârşit, bucata lipsă dintre Târgu Mureş şi Cluj, e un lucru important pentru zonă.

ADVERTISEMENT

Undeva, în septembrie, noi am mai dat drumul unui tronson pe Autostrada Transilvaniei, de la de la Nuşfalău. Probabil joi seara se va da în circulaţie acest tronson”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT