News

Prins de cinci ori fără permis, Dan Ilie Morega a fost pus sub control judiciar. Fostul prefect riscă arestul

Procurorii din București au decis ca Dan Ilie Morega, prins de cinci ori fără permis, să fie pus sub control judiciar. Fostul prefect riscă arestul.
13.03.2024 | 18:13
Prins de cinci ori fara permis Dan Ilie Morega a fost pus sub control judiciar Fostul prefect risca arestul
Dan Ilie Morega a fost pus sub control judiciar. Ce va păți dacă se urcă din nou la volan. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. În weekend, acesta a fost prins pe străzile din Capitală conducând fără permis de conducere.

Dan Ilie Morega a fost pus sub control judiciar. Ce va păți dacă se urcă din nou la volan

În urmă cu trei zile, fostul politician s-a ales cu un nou dosar penal pentru conducere fără permis, al cincilea în ultima lună. Duminică, Morega a fost surprins de către șoferi în timp ce a oprit mașina pe care o conducea lângă Ambasada Rusiei. Mai mult, acesta i-a abordat pe jandarmi pentru a-i întreba dacă știu care este programul cu publicul al ambasadei.

ADVERTISEMENT

Această ultimă ”escapadă rutieră” i-a adus lui Dan Ilie Morega o nouă sancțiune. De această dată, fostul politician a fost pus sub control judiciar de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Este acuzat de comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de un inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. (2) Cod Penal.

ADVERTISEMENT

Urmare apariției în presă a unui articol publicat pe site-ul ViațaGorjului.ro, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, prev. de art. 335 alin. (2) C.pen., întrucât din fotografia care a însoțit articolul au rezultat indicii cu privire la faptul că o persoană de gen masculin a condus un autoturism pe raza Sectorului 1 București având permisul de conducere retras”, se arată în comunicatul Parchetului, scrie Agerpres.

Poliția are probe că Morega a condus din nou vehiculul fără a poseda permis

Potrivit Poliției Române, Dan Ilie Morega s-a aflat la volanul mașinii personale pe șoseaua Pavel D. Kiseleff. Aici, a oprit autovehiculul în fața Ambasadei Rusiei.

ADVERTISEMENT

Din probele administrate în cauză a rezultat că la data de 10.03.2024, în intervalul orar 12:00 – 13:00, inculpatul a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orelor 12:00 pe Șos. Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 – 2 minute în fața Ambasadei Rusiei de pe Șos. Pavel D. Kiseleff nr. 6, după care și-a continuat deplasarea către Piața Victoriei, iar în jurul orelor 12:46 a condus pe Bd. Lascăr Catargiu, din direcția Piața Universității către Piața Romană.

În Piața Romană a efectuat virajul stânga pe Bd. Dacia, unde a oprit în fața Hotelului Duke până la ora 13:00, continuându-și deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei”, mai adaugă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București.

ADVERTISEMENT

Fostul prefect a rămas fără permis pe 6 februarie 2024. I-a fost retrasă licența de conducere pe motive medicale. În aceeași lună, în intervalul 12 – 26 februarie, a fost prins de patru ori conducând cu permisul suspendat. Dan Ilie Morega ar putea ajunge în arest preventiv la domiciliu, dacă se mai urcă la volan.

ADVERTISEMENT