Life

Prințul Harry, dezvăluiri în premieră despre moartea mamei sale, Diana. Ce cutie a primit după accidentul din Paris

Prințul Harry a vorbit în cartea sa despre moartea mamei sale, Diana, acesta fiind unul din cele mai dureroase capitole ale vieții sale.
06.01.2023 | 13:49
Printul Harry dezvaluiri in premiera despre moartea mamei sale Diana Ce cutie a primit dupa accidentul din Paris
Moartea Dianei, abordată de Prințul Harry în cartea sa de memorii. Foto: Hepta.ro/ Editura Nemira
ADVERTISEMENT

Fostul duce de Sussex, Prințul Harry, a făcut o serie de destăinuiri cu totul neașteptate în cartea sa de memorii, care va ajunge pe piață pe 10 ianuarie 2023.

Prințul Harry, despre moartea mamei sale, Diana

Soțul lui Meghan Markle a povestit, printre altele, cum a aflat de moartea mamei sale. Acesta a crezut multă vreme că Prințesa Diana a dispărut din proprie voință pentru a avea o viață mai fericită pe cealaltă lume.

ADVERTISEMENT

Cartea de memorii „Rezervă” a fost lansată din greșeală în Spania mai devreme de termenul stabilit la nivel mondial, și anume 10 ianuarie. Prin urmare, au ieșit la iveală o serie de detalii despre viața în Familia Regală, greșelile pe care Prințul le-a făcut în tinerețe, și nu numai.

Volumul structurat în 557 de pagini are trei părți. Fiecare capitol corespunde etapelor vieții sale. Cel mai subiect sensibil abordat de Harry în memoriile sale este, fără doar și poate, moartea Dianei.

ADVERTISEMENT

Anul în care Diana a murit, cel mai fericit din viața lui Harry

Harry susține în scrierile sale că vara anului 1997 a fost una dintre cele mai fericite din viața sa. Diana, care divorțase în acel an de Regele Charles al III-lea, a mers cu copiii în iulie într-o vacanță pe Coasta de Azur, aventurile acelei excursii fiind unele de neuitat pentru Harry.

În acele zile de vacanță, Diana l-a prezentat fiilor săi pe un amic special, despre care se crede că era iubitul ei, Dodi Al Fayed.

ADVERTISEMENT

Până în ziua morții mamei sale, băieții lui Charles au și uitat de divorțul celor doi, trăindu-și copilăria liniștiți, bucurându-se de viața la castel.

Harry susține în cartea sa că nu mai știe cu certitudine ora la care a fost anunțat că mama lui s-a stins din viață. Cel care i-a dat vestea a fost tatăl său, Charles. Potrivit publicației Hola!, care a parcurs cele peste 500 de pagini ale memoriilor lui Harry, regele nu era foarte priceput în a-și exprima sentimentele, fiind destul de rece, și nici nu l-a luat în brațe, cum s-ar fi așteptat mulți.

ADVERTISEMENT

O mătușă i-a oferit o cutie cu firele de păr ale Prințesei Inimilor

În noaptea în care a aflat de accidentul din Paris al mamei sale, Harry nu a primit pe nimeni în camera sa. Șocul a fost atât de puternic încât nu a putut vărsa măcar o lacrimă. Acesta a crezut multă vreme că mama lui este în viață. Mezinul familiei lui Charles a ținut cu dinții de această credință. A tot sperat că Diana se va întoarce. Acum, acesta susține că a fost mecanismul său propriu de apărare, fiindu-i greu să accepte realitatea.

Timp de câteva zile, William și Harry au rămas la Balmoral, în timp ce Charles și două mătuși materne, Jane și Sarah, au mers la Paris pentru a recupera resturile cadavrului Diana. La întoarcerea în Regatul Unit, Sarah le-a oferit două cutii albastre băieților Dianei, în care se aflau șuvițe din părul mamei lor.

În familie s-a dezbătut multă vreme dacă ar fi oportun ca Harry și William să participe la înmormântarea mamei lor, trupul ei fiind depus la Palatul Kensington. În cele din urmă, s-a ajuns la concluzia că este mai bine ca băieții să o conducă pe ultimul drum, chiar dacă acele momente erau extrem de încărcate emoțional.

ADVERTISEMENT