Life

Prințul Harry nu se mai simte în siguranță în Regatul Unit: „Nu-mi pot expune soţia la un asemenea risc”

Prințul Harry nu se mai simte în siguranță în Regatul Unit. Motivul pentru care nu vrea să-și aducă soția și copiii acasă.
07.12.2023 | 23:29
Printul Harry nu se mai simte in siguranta in Regatul Unit Numi pot expune sotia la un asemenea risc
Prințul Harry nu se mai simte în siguranță în Marea Britanie. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prințul Harry a făcut noi dezvăluiri despre motivul pentru care a ales să renunțe la atribuțiile regale, dar și cele care îl împiedică să revină în țara natală. Fiul Regelui Charles nu se mai simte în siguranță pe plaiurile natale.

Prințul Harry nu se mai simte în siguranță „acasă”

Prințul Harry a contestat la Înalta Curte încetarea asigurării sale, conforn AFP. Ducele de Sussex, fiul regelui Charles al III-lea, şi soţia lui, Meghan Markle, au pierdut acest drept, acordat din taxele plătite de contribuabilii britanici, atunci când au decis să renunțe la drepturile regale în anul 2020 și să se mute în America.

ADVERTISEMENT

El contestă decizia unei comisii  a unei agenţii din cadrul Ministerului de Interne, conform căreia primește numai o protecție polițienească în anumite situații. Joi, în ultima zi a acestei proceduri care a început marți, și se va desfășura cu ușile închise în cea mai mare parte din timp, avocata rinţului Harry, Shaheed Fatima, a citit o declarație a acestuia.

Astfel că, ducele de Sussex a afirmat că nu se mai simte în siguranță atunci când vine în țara natală. În plus, el nu vrea să-și expună soția și copiii unui risc, ținând cont că și el a trecut prin câteva situații dificile.

ADVERTISEMENT

„Regatul Unit joacă un rol central în istoria copiilor mei şi este un loc în care îmi doresc ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă trăiesc în prezent în Statele Unite. Dar acest lucru este imposibil dacă nu li se poate asigura securitatea atunci când se află pe teritoriul britanic.

Nu-mi pot expune soţia la un asemenea risc şi, având în vedere prin ce am trecut eu însumi, sunt reticent la ideea de a mă expune şi pe mine în mod inutil”, a declarat prințul Harry, citat de stirileprotv.ro. 

ADVERTISEMENT

De ce au părăsit Casa Regală

Totădată, prințul Harry a declarat că în anul 2020, atunci când el și Meghan Markle au părăsit Casa Regală, ei s-au simțit constrânși să renunțe la atribuțiile regale, iar avocații lui au spus decizia autorităților de a-i suspenda activitatea a fost nedreaptă.

Afirmația a fost făcută în contextul în care prințesa Diana, mama prințului Harry, a murit în urma unei accident de mașină în Paris, în anul 1977, fiind urmărită de  paparazzi.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Interne, însă, s-a apărat spunând că a retras securitatea permanentă și a acordat una în funcție de context dat fiind faptul că prințul Harry a renunțat  la statutul de membru cu rol activ în rândul Casei Regale.

ADVERTISEMENT