News

Priveghi blestemat în Bistriţa. Sicriul a explodat, mortul a fost carbonizat, iar casa în care era ţinut a luat foc

Un sicriu dotat cu aer condiţionat a luat loc foc vineri, în timpul unui priveghi care a avut loc într-o localitate din judeţul Bistriţa-Năsăud.
12.05.2023 | 15:16
Priveghi blestemat in Bistrita Sicriul a explodat mortul a fost carbonizat iar casa in care era tinut a luat foc
Incendiul a fost produs de un scurtcircuit la capacul sicriului Foto: Timp Online
ADVERTISEMENT

Un incident şocant a avut loc vineri la un priveghi desfăşurat în localitatea bistriţeană Pinticu Tecii, din comuna Teaca. Sicriul în care se afla cadavrul unui tânăr de 36 de ani a explodat din cauza unui scurtcircuit la capac.

Incendiul a fost generat de o defecţiune la sistemul de aer condiţionat

Familia nu a vrut să-l ducă pe decedat la capelă și l-a ținut acasă într-un sicriu cu capac frigorific, înmormântarea fiind programată pentru sfârșitul acestei săptămâni. Spre groaza tuturor, vineri sicriul cu mortul au luat foc, iar incendiul s-a extins la întreaga locuinţă.

ADVERTISEMENT

“Nu au vrut să ducă sicriul la capelă. L-au ținut acasă, într-un sicriu cu capac frigorific care a explodat. Mortul s-a carbonizat, a luat foc și casa”, au declarat surse locale pentru publicaţia locală bistriţeană Timp Online.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o defecţiune la sistemul de aer condiţionat al sicriului.

ADVERTISEMENT

“Incendiul a fost lichidat de proprietari, se manifesta la nivelul unei încăperi în care se desfăşura un priveghi. Au ars elementele combustibile din interiorul camerei. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o defecţiune a sistemului de aer condiţionat al sicriului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU.

Nu este prima oară când au loc astfel de incidente şocante. În urmă cu doi ani, în Brăila, sicrul în care se afla un bărbat decedat a fost cuprins de flăcări în Biserica “Sfântul Constantin” din municipiu. Incendiul s-a produs tot în timpul priveghiului, după ce o lumânarea aprinsă a căzut peste cadavru.

ADVERTISEMENT

De asemenea, chinul unui bărbat din Mureş se pare că l-a urmărit pe acesta şi după moartea sa, produsă în luna mai a anului 2021. După ce acesta a murit de cancer, după o lungă suferinţă, trupul său a mai şi ars, cu tot cu sicriu, în camera de priveghi.

Bărbatul murise cu o zi înainte, iar consătenii săi din localitatea mureşeană Adămuş spun că acesta petrecuse o perioadă îndelungată la muncă, în străinătate, unde s-ar fi îmbolnăvit de cancer la plămâni. El avea 43 de ani şi era tată a patru copii.

ADVERTISEMENT

Rudele nu i-au dus dus sicriul la biserică, ci l-au depus într-o anexă a casei, pentru priveghi, urmând să fie înmormântat în câteva zile, numai că nu au mai apucat să îl înmormânteze cum şi-ar fi dorit, pentru că anexa a luat foc de la o lumânare, iar sicriul s-a făcut scrum, cu tot cu corpul bărbatului .

ADVERTISEMENT