News

Pro România nu va vota starea de alertă. Ponta: ”Statul ar trebui să sprijine populația, nu să facă poliție”

19.05.2020 | 15:35
Pro Romania nu va vota starea de alerta Ponta Statul ar trebui sa sprijine populatia nu sa faca politie
ADVERTISEMENT

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că partidul său nu va vota starea de alertă, deoarece nu este de acord cu amenzile pe care statul le poate da cetățenilor.

Pro România nu va vota starea de alertă

Într-o intervenție la Antena 3, Victor Ponta a declarat că Pro România nu va vota starea de alertă în Parlament și consideră că românii nu au nevoie de un stat polițienesc în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Vrem să fim consecvenți. Am votat împotriva Guvernului Orban pentru că nu are competențele să conducă România. Ideea domnului Orban că totul se rezumă la amenzi nu este pe placul nostru, de aceea nu vom vota starea de alertă”, a spus Ponta.

Liderul Pro România consideră că România ar trebui să aibă deschise toate activitățile economice, cu respectarea unor măsuri. El este de părere că statul ar trebui să sprijine populația și nu să facă poliție.

ADVERTISEMENT

Hotărârea de Guvern privind starea de alertă va fi votată în Parlamen

”Cea mai mare parte a românilor au înțeles că trebuie să fie responsabili și vor respecta măsurile de distanțare și fără aceste măsuri polițienești cu amenzi”, a menționat Victor Ponta.

Hotărârea de Guvern care prevede instituirea stării de alertă va fi votată miercuri în plenul reunit al celor două Camere. Însă, ar urma să fie operate modificări la proiectul de hotârâre adoptat de Guvern.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au stabilit că începând de luni, 18 mai, intră în vigoare starea de alertă, iar Hotărârea de Guvern prin care a fost declarată a apărut în Monitorul Oficial și cuprinde aspecte noi.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că alături de partidele Pro România și UDMR a depus proiectul de lege privind anularea amenzilor date în baza ordonanțelor militare din timpul stării de urgență.

ADVERTISEMENT

Conform cifrelor furnizate de autorități, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro), pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă.

ADVERTISEMENT