News

Probleme la Dacia! Producția se oprește săptămâna viitoare. Anunțul oficial al francezilor

06.02.2021 | 09:19
Probleme la Dacia Productia se opreste saptamana viitoare Anuntul oficial al francezilor
ADVERTISEMENT

Probleme la Dacia acolo unde s-a anunțat că producția se oprește începând cu săptămâna viitoare. Se întâmplă lucrul acesta din cauza crizei de cipuri și semiconductori.

Mai mult de atât, Renault a precizat că va suspenda producția pentru câteva zile chiar și la o fabrică din Franța, dar și în Maroc. Peugeot și Fiat, alți doi mari jucători de pe piață, se află în aceeași situație.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că nu este pentru prima oară când uzina Dacia din România trage obloanele pentru o perioadă. Compania a mai fost oprită și pe 1 februarie, din aceeași cauză.

Probleme la uzina Dacia!

Interesant este că Stellantis, producătorul auto născut din fuziunea PSA Peugeot-Citroen cu Fiat-Chrysler, este chiar mai afectat.

ADVERTISEMENT

Între timp a fost deja oprită fabrica Opel din Germania, dar și cea Citroen, de la Zaragoza, Spania. Situația pare a fi una mult mai complexă.

Oameni din sindicat au precizat că Stellantis intenționează să reducă producția și la uzina sa din Melfi, Italia, dar, atenție, și să trimită șapte mii de angajați în concediu.

ADVERTISEMENT

Concret, în acest moment, producătorii auto, dar și cei de electronice, din întreaga lume sunt grav afectați de lipsa de cipuri și semiconductori. Acestea sunt utilizate inclusiv în sistemele de gestionare și asistență ale mașinilor.

Ambele provin în principal din Asia, iar criza a intervenit pe fondul unei scăderi a vânzărilor și a cererii de autoturisme, anul trecut, concomitent cu o creștere a vânzărilor de laptopuri, telefoane mobile și electronice.

ADVERTISEMENT

La întreaga criză s-a adăugat și sancțiunile impuse de SUA, în timpul administrației Trump, unor furnizor chinezi de componente.

Probleme serioase au fost în ultima perioadă, din aceeași cauză, și pentru Ford, Toyota și Volkswagen. În ciuda faptului că este considerată o criză temporară, Germania și alte 17 state europene au demarat deja un proiect de dezvoltare a industriei semiconductorilor în interiorul UE.

ADVERTISEMENT