Fotbal international

Probleme la Rangers! Echipa întâlnită de Ianis Hagi în weekend înregistrează o explozie de cazuri

07.08.2020 | 11:05
Probleme la Rangers Echipa intalnita de Ianis Hagi in weekend inregistreaza o explozie de cazuri
ADVERTISEMENT

Opt jucători de la Aberdeen au intrat în carantină pentru 14 zile, la testul de joi doi dintre ei fiind depistați pozitiv. În weekendul trecut, Aberdeen a jucat cu Rangers, formația lui Ianis Hagi. 

Rangers a învins-o în prima etapă pe Aberdeen cu 1-0 în deplasare, iar Ianis Hagi a evoluat 77 de minute în meciul de sâmbătă. Doi jucători au ieșit pozitiv la testul de COVID-19, la doar șase zile de la meciului cu Rangers.

ADVERTISEMENT

Cei doi jucători infectați plus alți șase care au fost în contact direct au intrat în carantină pentru următoarele 14 zile. Astfel, sunt îngrijorări și la Rangers ca virusul să nu se fi răspândit în meciul disputat pe teren.

Probleme la Rangers! Echipa întâlnită de Ianis Hagi în weekend înregistrează o explozie de cazuri

Președintele clubului, Dave Cormack a spus: “Se va declanșa ancheta epidemiologică și se vor întări măsurile de siguranță și protecție, potrivit protocoalelor sanitare. Va trebui să pregătim meciurile viitoare cu un efectiv restrâns!”

ADVERTISEMENT

Liga scoțiană nu va amâna meciurile următoare ale lui Aberdeen, cu St. Johnstone, Hamilton și Celtic. Cei de la Aberdeen încearcă să controleze situație, însă orașul este foarte afectat de explozia de noi cazuri.

Prim-ministrul Nicola Sturgeon a hotărât ca restaurantele și barurile din Scoția să se închidă de miercuri, de la ora 17:00, însă fotbalul merge mai departe și pentru formația antrenată de Derek McInnes.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au dat vina pe fotbaliști!

Autoritățile scoțiene dau vina pe fotbaliști pentru situația creată, spunând că au încălcat regulile și că au ieșit la petreceri prin pub-uri și alte localuri, iar astfel pun în pericol desfășurarea campionatului.

Ianis Hagi a fost lăsat pe banca de rezervă la meciul din Europa League dintre Bayer Leverkusen și Rangers. După 1-3 în tur, scoțienii aveau șanse mici de calificarea. Echipa lui Gerrard a pierdut și meciul retur cu 0-1.

ADVERTISEMENT

Românul a evoluat din minutul 60 și a fost avertizat șapte minute mai târziu. Pentru Rangers urmează o perioadă de foc pe plan intern cu meciuri din 3 în 3 zile cu: St. Mirren, St. Johnstone și Livingstone.

ADVERTISEMENT