Sport

Probleme la Universitatea Craiova în startul de 2024? Ce au în comun cele 3 transferuri ale oltenilor

Ivaylo Petev are motive de îngrijorare în ceea ce privește pregătirea fizică a celor trei transferuri ale Universității Craiova, toți având un detaliu în comun.
20.01.2024 | 20:26
Probleme la Universitatea Craiova in startul de 2024 Ce au in comun cele 3 transferuri ale oltenilor
Alertă la Universitatea Craiova! Ce au în comun toate cele trei transferuri. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” au transferat trei internaționali pentru a câștiga titlul din SuperLiga, iar Ivaylo Petev așteaptă să îi vadă la treabă și cu Farul Constanța. Pyry Soiri, Denil Maldonado și Anzor Mekvabishvili au evoluat până acum în campionate în care se desfășoară pe parcursul unui an calendarist.

Alertă la Universitatea Craiova! Detaliu pe care îl au în comun Pyry Soiri, Denil Maldonado și Anzor Mekvabishvili

Universitatea Craiova s-a mișcat excelent în mercato și deja și-a asigurat serviciile a trei internaționali promitători din Europa și America Centrală. Denil Maldonado l-a impresionat pe Mihai Rotaru încă de la primele minute în tricoul „alb-albastru” în Antalya și este așteptat să fie printre oamenii de bază din defensiva organizată de Ivaylo Petev.

ADVERTISEMENT

Transferurile Universității Craiova au și un lucru în comun pentru că toți cei trei au jucat în campionate care se desfășoară într-un an calendaristic. Denil Maldonado a avut ultima confruntare la Los Angeles FC pe 9 decembrie 2023, însă nu a fost utilizat în finala câștigată de Alex Mățan cu Columbus Crew.

Internaționalul hondurian a prins minute pentru ultima dată pe 22 noiembrie 2023 în Mexic – Honduras, scor 2-0. Acesta a prins și șase zile din stagiul de pregătire din Antalya cu Universitatea Craiova, iar în baza de pregătire „Ilie Balaci” a reluat antrenamentele cu colegii săi.

ADVERTISEMENT

Singurul transfer care a efectuat stagiul de pregătire de la cap la coadă la Universitatea Craiova este Pyry Soiri, mutarea anunțată în exclusivitate de FANATIK. Internaționalul transferat de la HJK Helsinki a jucat pentru ultima dată în Conference League cu PAOK pe 14 decembrie în înfrângerea cu 4-2 de la Salonic.

Pyry Soiri a prins zeci de minute și în ambele partide amicale din Antalya pe care Universitatea Craiova le-a avut cu Greifswalder și FC Slovacko. Acesta a jucat în flancul drept al defensivei, acolo unde Ivaylo Petev a avut mai multe probleme de-a lungul sezonului.

ADVERTISEMENT

Ultimul transfer al Universității Craiova este și acela care a terminat cel mai devreme sezonul 2023 din Georgia cu Dinamo Tbilisi. Mijlocașul de profilul lui Cicâldău poate fi în urmă cu pregătirea fizică, deoarece nu a mai prins minute într-o partidă oficială de pe 2 decembrie 2023.

Transferuri de clasă pentru Ivaylo Petev! Pe ce loc au terminat Pyry Soiri, Denil Maldonado și Anzor Mekvabishvili sezonul

„Alb-albaștrii” au aspirații înalte în SuperLiga, iar transferurile lui Ivaylo Petev au foame de performanță la Universitatea Craiova. Denil Maldonado, Pyry Soiri și Anzor Mekvabishvili și-au anunțat deja intenția de a ajuta gruparea din Bănie să câștige un trofeu.

ADVERTISEMENT

Cele trei transferuri ale Universității Craiova sunt obișnuite să încheie sezonul pe podium sau cu un trofeu în palmares. Pyry Soiri a câștigat titlul cu HJK Helsinki și speră să reușească aceeași performanță și sub comanda lui Ivaylo Petev.

În schimb ce Denil Maldonado și Anzor Mekvabishvili s-au bătut pentru un trofeu până în ultimele minute în Statele Unite ale Americii, respectiv Georgia. Internaționalul român a pierdut însă finala cu Columbus Crew și a ieșit pe poziția secundă a MLS la sfârșitul campionatului.

Anzor Mekvabishvili a încheiat ediția 2023 a campionatului din Georgia tot pe locul doi la doar trei puncte distanță de Dinamo Batumi. Acesta a fost om de bază la Dinamo Tbilisi și selecționata U21 a Georgiei care a produs surpriza la Campionatul European din anul trecut.

  • 4 trofee a câștigat Pyry Soiri în carieră
  • 2 titluri și o Supercupă are Anzor Mekvabishvili  la Dinamo Tbilisi
  • 5 trofee are și Denil Maldonado

 

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2.15 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - Farul