Fotbal intern

Probleme mari pentru FCSB înaintea meciului cu FC Botoșani. Încă trei jucători sunt „out”

05.05.2021 | 15:23
Probleme mari pentru FCSB inaintea meciului cu FC Botosani Inca trei jucatori sunt out
ADVERTISEMENT

FCSB traversează unul dintre cele mai complicate sezoane din ultimii ani. Din cauza numeroaselor accidentări, antrenorul Toni Petrea este nevoit să improvizeze o formulă de joc aproape meci de meci. Pentru partida de la Botoșani, încă trei jucători sunt indisponibili.

„Roș-albaștrii” au fost lideri în Liga 1 în cea mai mare parte a sezonului, dar în play-off s-a văzut depășită în clasament de marea rivală CFR și nici perspectivele nu sunt încurajatoare pentru trupa patronată de Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii cad pe capete și lista accidentaților sau a suspendaților se îngroașă de la o etapă la alta. În aceste condiții, Toni Petrea va fi nevoit să găsească o garnitură de start capabilă să facă față jocului ofensiv al moldovenilor.

Probleme pentru Toni Petrea la meciul cu FC Botoșani: golgheterul Tănase e suspendat, Miron și Șut sunt accidentați

Pe lângă Florinel Coman, accidentat de mai multă vreme și care nu va mai evolua în acest sezon, Toni Petrea nu se poate baza în disputa cu FC Botoșani nici pe golgheterul campionatului, Florin Tănase, suspendat, nici pe Andrei Miron și Adrian Șut, accidentați în meciul cu CFR.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul „roș-albaștrilor” a dezvăluit că nici Darius Olaru, revenit și el după o accidentare, nu este refăcut 100%. Însă, Toni Petrea nu are timp să se lamenteze.

”Treaba noastră a fost să ne refacem, să ne mobilizăm, să ne capacităm la maximum. Am pierdut trei jucători, Miron, Șut și Tănase. Acestea sunt cele mai importante absențe, dar noi avem și alte probleme de efectiv, fiindcă avem un lot destul de subțire numeric.

ADVERTISEMENT

Darius Olaru a revenit, mă bucur, a trecut printr-o perioadă grea, dar există în continuare un risc. Sper să nu recidiveze pentru că nu știu câți jucători vom putea noi recupera dintre cei accidentați, până la sfârșitul acestui sezon. Așa că va trebui să ne descurcăm cu ce avem, să strângem rândurile și să scoatem maximum din fiecare joc”, a declarat Toni Petrea, în conferința de presă premergătoare jocului de la Botoșani.

Statistica e de partea FCSB în disputele cu FC Botoșani

Meciul de joi este extrem de important pentru gruparea „roș-albastră” în condițiile în care CFR Cluj a preluat șefia clasamentului și va beneficia și de avantajul terenului propriu în confruntări decisive precum meciurile cu Sepsi, respectiv FCSB.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani nu a învins niciodată, pe propriul teren, echipa lui Toni Petrea, iar singurul succes al moldovenilor s-a consemnat în iulie 2019, 2-0 pe terenul FCSB-ului. Valeriu Iftime speră ca joi echipa lui să o învingă pe cea a prietenului Gigi Becali.

”FC Botoșani este o echipă foarte robustă, preocupată de joc, de atac, dar nu neglijează nici apărarea. Sper ca băieții noștri care vor fi pe teren să fie mai inspirați decât ai lor”, a mai spus Petrea.

Înfruntarea FC Botoșani – FCSB, din cadrul etapei a 6-a, prima a returului din faza play-off, se joacă joi, de la ora 19:45.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 1,90 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT