News

Procesul care a rupt Franța în două! Motivul ireal pentru care este acuzată o româncă

29.11.2020 | 11:32
Procesul care a rupt Franta in doua Motivul ireal pentru care este acuzata o romanca
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune totul despre procesul care a rupt Franța în două. Conform presei din Hexagon, o româncă și-a vândut copilul! Aceasta este acuzată acum de un tribunal pentru gestul pe care l-ar fi făcut în urmă cu 7 ani de zile.

Culmea, femeia ar fi fost ajutată chiar de mama ei, dar și de o altă persoană care se ocupa de tabăra de refugiați în care trăiau cele două. Conform primelor informații, poliția din Hexagon ar fi avut informații despre întreaga afacere încă din 2013. Aceștia știau că o femeie dintr-o tabara de romi din Champs-sur-Marne si-a vandut copilul.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în urma investigațiilor s-a dovedit că un bebelus nascut pe 29 mai 2013 a fost vandut unui cuplu care nu putea sa aiba copii. Presa franceza mai noteaza ca anchetatorii au descoperit 15.000 de euro ascunsi intr-un cazan din coliba femeii.

Procesul care a rupt Franța în două tabere

De remarcat că jurnalistii francezi au ales sa schimbe numele personajelor. Astfel, femeia care si-a vandut copilul a fost “botezata” Ana, iar cei doi tineri care l-au cumparat au fost numiti Melissa si Victor. Din ecuatie mai face parte si Alina, bunica bebelușului.

ADVERTISEMENT

De altfel, aceasta a explicat în fața judecătorilor că a fost contactata de o femeie, si ea cu origini romane, care ar fi fost, de fapt, intermediara.

“Femeia a venit in tabara si mi-a spus ca nu ne putem permite sa avem un copil. Tot ea ne-a anuntat ca un cuplu de francezi ar cumpara un copil”, a declarat Alina. În fața celor care anchetau cazul, femeia a mai spus că, la un moment dat, s-a razgandit și ar fi incercat fara succes sa recupereze copilul.

ADVERTISEMENT

Din întreaga poveste a lipsit un punct de vedere extrem de important. Intermediara a refuzat să se prezinte la proces, deși apărarea amenționat că ea serva drept punte de legatura intre autoritati si taberele de romi din oras.

În ciuda neparticipării, femeia a fost gasita in cele din urma vinovata pentru faptele de care era acuzata. Cei doi soți care au cumpărat copilul, Melissa și Victor au încercat la rândul lor să se disculpe.

ADVERTISEMENT

În timp ce plângea, femeia a spus că nu știe nimic despre întreaga afacere. Victor a mers chiar mai departe și a transmis că “emotia i-a intunecat memoria”.

Atunci când le-au fost prezentat toate dovezile, cei doi au explicat ca nu pot avea copii si ca fiica Anei li s-a prezentat ca “un dar din ceruri”.

“Intr-o dimineata a venit sa ma intrebe daca am scutece pentru bebelus, dar i-am spus ca nu avem copii”, a mai zis Melissa.

“Credem ca ne confruntam cu traficul de copii. Este obisnuit sa gasesti oameni in lacrimi, explicand cum comportamentul lor este condus de dragoste”, a fost pozitia asociatiei Vocea Copilului, parte civilă în proces

La randul sau, procurorul de caz a declarat ca acesta a fost “procesul mizeriei si rusinii”. “Un bebelus nascut intr-o tabara de romi valoreaza 15.000 de euro. Este rusinos. Este vorba despre mercantilizarea unei fiinte umane”, a adaugat acesta.

Drept urmare, Ana, tânăra care și-a vândut copilul a fost absolvită de orice vină, în timp ce mama sa Alina, dar și Victor si Melissa au fost gasiti vinovati si condamnati la cate o jumatate de an de inchisoare.

Interesant este că avocatul care reprezinta actuala familie adoptiva a copilului a transmis ca fetita, acum in varsta de sapte ani, refuza sa mai aiba de-a face cu parintii naturali.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: