News

Elena Udrea va fi extrădată! Decizie de ultimă oră a instanței din Bulgaria. Update

Soarta Elenei Udrea, în mâinile judecătorilor din Bulgaria. Instanța din Blagoevgrad a amânat pentru sâmbătă decizia de extrădare. Explicația oamenilor legii din țara vecină și a ministrului justiției din România.
09.04.2022 | 10:35
Elena Udrea va fi extradata Decizie de ultima ora a instantei din Bulgaria Update
De ce a amânat instanța din Bulgaria decizia de extrădare a Elenei Udrea. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
09-04-2022
16:13

Instanța s-a pronunțat: Elena Udrea va fi extrădată. Fostul ministru a cerut azil politic în Grecia

Elena Udrea va fi extrădată în România, a decis Judecătoria din Blagoevgrad, sâmbătă seara. Hotărârea instanței bulgare a fost luată în baza mandatului european de arestare pe numele Elenei Udrea.

Decizia nu este însă definitivă, iar Elena Udrea și-a manifestat intenția de a o contesta la Curtea de Apel Sofia. Apelul a fost stabilit pentru data de 14 aprilie.

Tot sâmbătă, Elena Udrea a depus, la instanța din Blagoevgrad și o cerere de azil politic în Grecia.

09-04-2022
12:39

Ședința de judecată pentru extrădarea Elenei Udrea a început

Elena Udrea a intrat în sala de judecată de la tribunalul din Blagoevgrad, unde se va decide dacă va fi extrădată în România sau nu.

În cazul în care instanța bulgară va da curs cererii autorităților române, Udrea ar putea ajunge în țară chiar în cursul săptămânii viitoare.

Ședința de vineri a fost amânată cu 24 de ore pentru că o serie de documente nu fuseseră traduse în limba română și nu exista niciun translator care să-i aducă la cunoștință fostului ministru mandatul de european de arestare.

09-04-2022
10:20

Udrea ar fi suferit o cădere nervoasă în momentul reținerii

Iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a ajuns în Bulgaria în cursul acestei dimineți.

Acesta ar fi spus, pentru Antena 3, că Udrea ar fi suferit o cădere nervoasă imediat după reținerea ei de către autoritățile bulgare, însă acum se simte mai bine și este încrezătoare în decizia tribunalului bulgar.

Adrian Alexandrov a mai spus că încearcă să o ajute cât mai mult pe iubita sa, însă nu reușește să facă pe cât și-ar dori.

 

În jur de 30 de minute a stat Elena Udrea, vineri, în sala de judecată din Blagoevgrad, Bulgaria. Acolo, procesul de extrădare a fost amânat pentru sâmbătă, 9 aprilie, a transmis avocatul ei.

Cum explică avocatul Elenei Udrea amânarea procesului de extrădare

Mai exact, decizia instanței a fost luată în baza lipsei unui traducător din română în limba bulgară.

ADVERTISEMENT

”Nu a spus nimic pentru că nu sunt documente. Nu au fost traduse. Nu avem translator din română în bulgară și acesta este motivul pentru care cazul s-a mutat pentru mâine. Nimeni din instanță nu vorbește limba română”, a comunicat avocatului fostului ministru al turismului, la ieșirea din sala de judecată, scrie Antena 3.

În ceea ce privește implicarea autorităților române în demersurile oamenilor legii din Bulgaria, ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a declarat jurnaliștilor că, având în vedere că țara vecină se află în UE, nu mai este nevoie de colaborarea cu Ministerului Justiției național.

ADVERTISEMENT

”Suntem într-o procedură de predare. Nu va dura foarte mult. Mandatul de arestare european va urgenta aceste proceduri. Nu este în atribuția noastră să discutăm cu judecătorii din Bulgaria.

Este în atribuția noastră să sprijinim acest proces la cerere dacă Tribunalul București sau instanța bulgară ne solicită sprijin cu documentele, atunci se implică și Ministerul Justiției.”, a declarat și ministrul justiției, Cătălin Predoiu.

ADVERTISEMENT

Toate acestea se întâmplă în contextul în care Elena Udrea a fost condamnată joi, 7 aprilie, de către ÎCCJ la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Însă, atunci când au venit să o aresteze, polițiștii nu au dat de urma ei, acasă.

Între timp, s-a aflat că fostul ministru al turismului a fugit din România. A fost prinsă de polițiștii bulgari când încerca să treacă frontiera în Grecia. Așadar, Elena Udrea se află de joi pe mâinile oamenilor legii din țara învecinată.

ADVERTISEMENT

Care sunt șansele ca Elena Udrea să fie extrădată din Bulgaria

Surse judiciare ale TVR spun că extrădarea Elenei Udrea nu s-ar rezolva foarte rapid, ci ar dura câteva săptămâni. De altfel, avocatul Elenei Udrea a mai declarat presei că:

”Dacă justiția din Bulgaria va ajunge la concluzia că a fost un proces neechitabil s-ar putea să refuze extrădarea”, a spus Veronel Rădulescu.

ADVERTISEMENT