News

Procesul lui Gheorghe Dincă, bărbat acuzat de uciderea tinerelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, va fi reluat

16.05.2020 | 13:56
ADVERTISEMENT

Procesul lui Gheorghe Dincă, bărbat din Caracal acuzat de uciderea tinerelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, va fi reluat săptămâna viitoare.

Procesul lui Gheorghe Dincă, bărbat acuzat de uciderea tinerelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, va fi reluat

După două termene anulate, procesul lui Gheorghe Dincă, ”monstrul din Caracal” acuzat că le-a ucis pe tinerele Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, va fi reluat.

ADVERTISEMENT

Tribunalul Olt anunță că miercuri, pe 20 mai, în ziua în care se împlinesc 10 luni de la dispariția Alexandrei Măceșanu și peste un an de la cea a Luizei Melencu, este programat să înceapă faza de cameră preliminară a procesului în care Gheorghe Dincă e judecat pentru că le-ar fi ucis pe tinerele din Caracal.

Familiile celor două fete au primit citații și se vor prezenta la Tribunalul din județ, scrie Libertatea.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă este trimis în judecată pentru opt infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte.

Totodată, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor ”in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

ADVERTISEMENT

Starea de urgență a amânat înfățișările anterioare

Termenele inițiale ale procesului lui Gheorghe Dincă, de pe 18 martie și 3 aprilie au fost preschimbate din cauza restricțiilor impuse de starea de urgență. ”De fiecare dată, familiile (n.r. – Măceșanu și Melencu) au fost anunțate, prin citații, să nu mai vină la Tribunalul Olt”, spune Aurel Moldovan, avocatul părinților Alexandrei Măceșanu pentru sursa citată.

Au existat contestări și din partea familiei Luizei Melencu. Conform avocatei Carmen Obîrșanu, Dincă nu va fi adus în sala de judecată, va fi audiat prin videoconferință.

ADVERTISEMENT

Monica Melencu, mama Luizei, a declarat că “Sunt multe neconcordanțe”. La acest prim termen vor fi discutate cererile și excepțiile invocate de familiile celor două victime prin apărătorii lor. Iar cererile sunt clare: rudele fetelor vor reluarea anchetei.

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete: Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, în locuinţa lui din Caracal.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din “cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat, profanarea de cadavre) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

ADVERTISEMENT