News

Procurorii DNA au cerut documente de la PSD! Marcel Ciolacu confirmă ancheta, dar refuză să dea mai multe detalii: „O să mă sfătuiesc cu avocații. Am acest drept”

11.06.2020 | 19:33
Procurorii DNA au cerut documente de la PSD Marcel Ciolacu confirma ancheta dar refuza sa dea mai multe detalii O sa ma sfatuiesc cu avocatii Am acest drept
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat, a confirmat informația potrivit căreia procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au solicitat o serie de documente de la formațiunea politică aflată în opoziție, însă nu a dorit să dezvăluie mai multe detalii pe marginea acestui subiect. Surse din cadrul formațiunii politice susțin, însă, că actele care fac obiectul anchetei datează din perioada 2017-2019, când la conducere s-au aflat Liviu Dragnea, respectiv Viorica Dăncilă.

Marcel Ciolacu recunoaște că procurorii DNA au cerut documente de la PSD

Nu știu dacă este legal să vă… Din ce știu, m-au informat avocații si contabilii, s-au cerut aceste documente, nu suntem singurul partid, că am înțeles că s-au cerut și la PNL.

ADVERTISEMENT

Mi se pare corect să fie solicitate aceste documente, sunt bani publici, să se facă anchetă și sa vedem despre ce este vorba. Nu sunt îndreptățit să vă spun din ce perioadă.

Lăsați-mă să mă sfătuiesc cu avocații dacă am voie să va spun sau nu. O să mă sfătuiesc cu avocații. Am acest drept”, a declarat liderul PSD precizând că toate contractele pe care le-a avut partidul în perioada respectivă au fost deja onorate sau eșalonate, caz în care se află în curs de achitare.

ADVERTISEMENT

Totodată, Ciolacu a negat informațiile apărute în spațiul public în weekend-ul recent încheiat, conform cărora ar fi spus, în timpul discuțiilor informale cu colegii social-democrați, că Viorica Dăncilă ar putea să fie chemată la DNA pe tema finanțării campaniei prezidențiale.

Eu, personal, nu am avut această discuție în ceea ce o privește pe dna Dăncilă. Am prezentat situația financiară a partidului“, a explicat președintele interimar al PSD pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Viorica Dăncilă, despre o presupusă anchetă legată de campania sa de la prezidențiale: „Nu cred acest lucru”

La rândul său, Viorica Dăncilă a declarat că nu are cunoștință despre o posibilă anchetă a procurorilor DNA care să vizeze finanțarea campaniei sale de la prezidențiale. Cât despre discuția pe care Marcel Ciolacu ar fi purtat-o pe această temă cu liderii partidului, fostul premier susține că „ar fi cel puțin bizar” ca actualul președinte al PSD să facă în interiorul formațiunii politice anunțuri referitoare la o astfel de anchetă.

Nu cred acest lucru. Nu comentez declaraţii pe surse. Mai mult, nu cred că Marcel Ciolacu ar fi făcut astfel de declaraţii. Ar fi cel puţin bizar dacă domnul Ciolacu ar şti pe cine vor chema procurorii la DNA. Eu, personal, nu ştiu să existe vreo anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a PSD.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, din câte ştiu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin preşedinte al partidului. Vă garantez că eu, în calitate de preşedinte de partid şi de prim-ministru, am respectat întotdeauna legea.

De asemenea, vreau să menţionez că de activitatea financiară, contracte care vizau campania electorală, s-au ocupat secretarul general şi trezorierul partidului. Sunt sigură că activităţile financiare s-au derulat corect, din punct de vedere legal, în toată această perioadă.

Eu, personal, nu ştiu să existe o anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a PSD. Vreau să subliniez, fiindcă am văzut că au apărut foarte multe speculaţii, mulţi oameni care au venit cu acuzaţii nefondate, nu m-am ocupat, în calitate de preşedinte, de partea financiară sau de contracte.

Toate au fost semnate de sceretarul general şi semnate de trezorierul partidului şi cred că aceşti oameni nu au încălcat legea. Într-adevăr, din câte ştiu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin preşedinte al partidului. Ca preşedinte de partid şi ca premier, am respectat întotdeauna legea.

Am lăsat lucrurile în ordine, atunci când am plecat din fruntea partidului. Deci, activitatea financiare cred că s-au derulat corect. Acest lucru a fost confirmat şi de faptul că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a deblocat banii pentru subvenţia cuvenită PSD. Ştim că a existat şi un control al Curţii de Conturi şi nu s-au găsit nereguli”, a declarat Viorica Dăncilă la Antena 3.

ADVERTISEMENT